Ο filathlos365.com.cy εύχεται σε όλες τις γυναίκες Χρόνια Πολλά. Ιδιαίτερες ευχές σε όλες τις γυναίκες αθλήτριες και σε όλες εκείνες οι οποίες υπηρετούν τον Αθλητισμό από διάφορες θέσεις.

Καρολίνα Πελενδρίτου

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σήμερα γιορτάζει η γυναίκα και οι μάχες που έδωσε για εξασφάλιση των δικαιωμάτων της και της ισότητας έναντι των ανδρών.

Πρωτογιορτάστηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στην Νέα Υόρκη, ως Εθνική Ημέρα της Γυναίκας, με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ο filathlos365.com.cy εύχεται σε όλες τις γυναίκες του κόσμου Χρόνια Πολλά , Χρόνια γεμάτα ίσες ευκαιρίες, χρόνια γεμάτα μεγάλους στόχους και νέα επιτεύγματα, χρόνια γεμάτα υγεία και ευτυχία, προσωπική και οικογενειακή.

Ένα αντιπροσωπευτικό φωτογραφικό αφιέρωμα ακολουθεί και συμπεριλαμβάνει πολλές από τις γυναίκες αθλήτριες που εκπροσωπούν την χώρα μας σε διεθνείς αγώνες και όχι μόνο ανεβάζοντας καθημερινά τον Κυπριακό αθλητισμό στον Παγκόσμιο χάρτη. Ένα αφιέρωμα που περιλαμβάνει και γυναίκες οι οποίες υπηρετούν τον Αθλητισμό και από πολλές άλλες θέσεις βάζοντας και αυτές το δικό τους λιθαράκι για καλύτερα αποτελέσματα:

Ειρήνη Κοντού

Ελένη Αρτυματά

Άντρη Χριστοφόρου

Ειρήνη Μιχαήλ

Δρ Μαίρη Χαραλάμπους – Παπαμιλτιάδη-Γενική Διευθύντρια ΚΟΑ

Κάλλη Χατζηιωσήφ-Μέλος ΔΣ ΚΟΑ

Apollon Ladies-Γυναικείο Ποδόσφαιρο

Δείτε Επίσης  Καρμιώτισσα : «Είπα στους παίκτες ότι αποχωρώ, θα δούμε τι θα συμβεί!»