Ο τερματοφύλακας της Π.Α.Ε.Ε.Κ. Κερύνειας Γιώργος Παπαδόπουλος ανοίγει τα χαρτιά του στην filathlos365 και μοιράζεται μαζί μας την Ποδοσφαιρική του διαδρομή.

Βρεθήκαμε και τα είπαμε με τον Γιώργο Παπαδόπουλο , το νέο τερματοφύλακα της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας. Ο Γιώργος μετά από μια πλούσια καριέρα στα εγχώρια πρωταθλήματα με σημαντικό σταθμό την Ανόρθωση Αμμοχώστου, επιστρέφει ξανά στην ομάδα της Κερύνειας. Φάνηκε ευδιάθετος και ανανεωμένος και μας μίλησε για την πορεία του, το μέλλον και πολλά άλλα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΙΜΟΘΕΟΥ-Γιώργο μου χαίρεται! Κατά αρχάς θέλω να σε ευχαριστήσω που αποδέχτηκες την πρόσκληση του filathlos365 βρίσκεσαι σήμερα εδώ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- Εγώ ευχαριστώ φίλε Παναγιώτη χαρά μου να στηρίζω αυτές τις νέες προσπάθειες που σκοπό έχουν να προωθούν τον αθλητισμό.
Π- Γιώργο μου πες μας λίγο για το που αγωνίζεσαι τώρα την φετινή σεζόν.
Γ- Αγωνίζομαι στην ΠΑΕΕΚ Κερύνειας.
Π- Μια μεταγραφή πρόσφατη όπως έχουμε ενημερωθεί;
Γ- Ναι έκλεισε η συμφωνία πριν μια βδομάδα. Είμαι και σε φάση μετακόμισης από την προηγούμενη μου κατοικία.


Π- Πως νιώθεις γι αυτή την μεταγραφή.
Γ- Φίλε Παναγιώτη είναι οικείο το περιβάλλον στην ΠΑΕΕΚ Κερύνειας γιατί έχω αγωνιστεί ξανά εκεί. Ήταν η ομάδα μου πριν πάω στην Ανόρθωση την περίοδο 2015-16. Οι άνθρωποι τότε θυμάμαι με βοήθησαν πολύ γιατί αγωνιζόμουν ως βασικός και είχα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα της ΠΑΕΕΚ. Οι καλές εμφανίσεις μου με την ΠΑΕΕΚ έκαναν τους ανθρώπους της Ανόρθωσης να ενδιαφερτούν για εμένα και να πετύχει τότε η μεταγραφή.
Π- Υπάρχουν εκεί άνθρωποι από την προηγούμενη σου θητεία στην ΠΑΕΕΚ;
Γ- Ποδοσφαιριστές όχι αλλά υπάρχουν άνθρωποι του προσωπικού. Ο προπονητής είναι παλιός γνώριμος μου, ο Νίκος Νικολάου καθώς είχαμε αγωνιστεί ως αντίπαλοι, Αυτός στον Ολυμπιακό κι εγώ στην Ανόρθωση.
Π- Ενδιαφέρον. Για τον νέο πρόεδρο της ΠΑΕΕΚ τον Δήμο Γεωργιάδη τι έχεις να πείς.
Γ- (Χαμόγελο) Είναι λίγο περίεργο διότι έχω για πρόεδρο έναν άνθρωπο πιο μικρό ηλικιακά από μένα. Αλλά πέραν της πλάκας ο Δήμος είναι ένας άνθρωπος με όραμα, όρεξη και εργατικότητα. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις νέα άτομα να αναλαμβάνουν τέτοιου είδους ευθύνες σε τέτοια σημαντικά πόστα. Δίνει άλλη ώθηση στην ομάδα.
Π- Γιώργο μου από πού ξεκίνησες την καριέρα σου;

Γ- Από το ΘΟΙ Λακατάμειας. Αν θυμάσαι φίλε Παναγιώτη ειμασταν και συμπαίχτες στα τμήματα ακαδημιών της ομάδας της Λακατάμειας.
Π- Ναι ναι το θυμάμαι ωραίες εποχές. Εγώ βέβαια ακολούθησα διαφορετικό δρόμο εσύ συνέχισες επαγγελματικά και μπράβο σου.
Γ- Ευχαριστώ.
Π- Ήθελες από πάντα να γίνεις τερματοφύλακας; Πώς προέκυψε η θέση;
Γ- Εντελώς τυχαία. Εγώ αγωνιζόμουν ως κεντρικός αμυντικός και αμυντικό χαφ. Στα 13 μου θυμάμαι τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας μας πριν από έναν αγώνα που δίναμε με την Ομόνοια Λευκωσίας. Εκείνη την περίοδο οι ακαδημίες του ΘΟΙ με τις ακαδημίες της Ομόνοιας είχαν κακή παράδοση γιατί συνήθως τρώγαμε 5 γκολ πανω κάτω. Ζητήθηκε από εμένα να μπώ τερματοφύλακας λόγω σωματοδωμής επείδη ημουν ψηλός, Εκανα καλή εμφάνιση και το παιχνίδι αντί 5-0 έληξε 1-0 μόνο εις βάρος της ομάδας μου. Ο προπονητής εντυπωσιάστηκε και με καθιέρωσε στην θέση του τερματοφύλακα.
Π- Υπήρχαν στιγμές που μετάνιωσες για την θέση;
Γ- Τα πρώτα 2 χρόνια που επαιζα ως τερματοφύλακας δηλαδή από τα 13 μέχρι τα 15 μου ένιωθα τρομερή πίεση παρά τις καλή απόδοση που είχα γιατί ο τερματοφύλακας είναι η θέση με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης μεσα στο παιχνίδι κατά την άποψη μου. Υπήρχαν πολλές στιγμές εκείνη την διετία που ήθελα να αλλαξω θέση αλλά οι καλοί φίλοι και οι προπονητές με στήριξαν. Από τα 15 μου εμεινα προσηλωμένος στον στόχο μου μέχρι σήμερα.
Π- Ποια ηταν πιο σημαντική στιγμή μέχρι σημερα της καριέρας σου Γιώργο μου; Γ-Πιστεύω είναι δύο οι πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου. Η μια ηταν τα πρώτα μου παιχνίδια σε ντέρπι μόλις πήγα στην Ανόρθωση όπου γνωρισα από κοντά αυτή την εκπληκτική ατμόσφαιρα με τους οπαδούς και η άλλη στο τελευταίο παιχνίδι της θητείας μου στην Ανόρθωση με την ΕΝΠ. Αγωνιζόμουν ως βασικός όλο το παιχνίδι. Η Ένωση ηθελε τους βαθμούς γιατί αγωνιζόταν για την παραμονή στην κατηγορία ενώ η δική μας ομάδα έπρεπε να παίξει για το γόητρο της μπροστά στον κόσμο της στο Αντώνης Παπαδόπουλος, Τελικά η ομάδα μας νίκησε με μηδέν παθητικό στην εστία. Ο κόσμος στις κερκίδες έμεινε μετά το τέλος του αγώνα και με χειροκρότησε ευχαριστώντας με για τα χρόνια που έπαιξα για την ομάδα.
Π- Όμορφο συναίσθημα. Η πιο αστεία ή περίεργη στιγμή της καριέρας σου ποια ήταν; Γ- Περίεργη θα έλεγα ηταν εμπειρία με την εθνική Ελπίδων όταν πήγαμε να αγωνιστούμε στην Καρσλρούη με την αντιστοιχη ομάδα της Γερμανίας. Το γήπεδο Παναγιώτη είχε 14000 οπαδούς για να δούν την εθνική ομάδα των ελπίδων. Έναν αριθμό που εδώ στην Κύπρο δεν βλέπουμε ούτε τους μισούς για να έρθουν να δουν την εθνική των ανδρών.

Π- Εντυπωσιακό!
Γ- Ναι και το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι στους δρόμους της Καρσλρούης ότι μεταβήκαμε στην πόλη, ήταν γεμάτη διαφημιστικές πινακίδες για το παιχνίδι και όλα εμοιαζαν σαν μια γιορτή, Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι μάθαμε ότι η Γερμανική Ομοσπονδία πρόσφερε δωρεάν 3000 εισητήρια σε μαθητές σχολείων για να δουν από κοντά την Εθνική Ελπίδων.
Π- Ισως να επρεπε να παρουμε παραδείγματα εδώ στην Κυπρό γι αυτές τις πρακτικές προώθησης του αθλήματος και των αθλητών.
Γ- Ίσως ναι συμφωνω.
Π- Γιώργο μου η πιο όμορφη πόλη που επισκεφτηκες ως ποδοσφαιριστής μέχρι τώρα ποια είναι;
Γ- Το Ωλεσουντ της Νορβηγίας πάλι με την εθνική Ελπίδων. Εντυπωσιακά τα φιορδ έχω να πώ.
Π- Ενας αθλητής έχει χρόνο να δεί μια πόλη σε ένα ταξίδι;
Γ- Σχεδόν καθόλου. Το πολύ πολύ να μας αφήσουν καποιες ώρες πριν η μετά σε κάποιο mall για να ξεχαστούμε λιγο από το αγωνιστικό στρες. Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο. Υπήρξαν πολλές οι φορές που ξαναταξιδεψα σε περιόδους άδειας σε χώρες όπου ταξίδεψα για αγωνιστικές υποχρεώσεις για να τις δώ με την ησυχία μου.
Π- Τώρα που ανέφερες τα ταξίδια, αγαπημένα σου χόμπι;
Γ – Ταξίδια βεβαίως, extreme sports και το να παίζω μουσική
Π- Μουσική! Τι όργανα παίζεις;
Γ- Κιθάρα και Σαξόφωνο.
Π- Αγαπημένο φαγητό;
Γ-Μπεργκερ βοδινό
Π- Αγαπημένο υγιεινό φαγητο;
Γ- Δεν υπάρχει αγαπημένο υγιεινό φαγητό (γέλια)
Π- Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής τι θα ήσουν; Τι θα έκανες μάλλον;
Γ- Θα ηθελα πολύ να ήμουν γιατρός.
Π- Αλήθεια;
Γ- Ναι είναι κάτι που μου αρέσει. Από μικρός διάβαζα ήμουν καλός μαθητής . Παντα ημουν περίεργος να μάθω για την ανατομία του σώματος κατι που με βοηθα και σαν αθλητή.
Π- Τι γιατρός αν επιτρέπεται;
Γ- Ψυχολόγος. Κατ ‘ακρίβειαν κάνω αυτή την περίοδο παράλληλα τα απαραίτητα πτυχία και διπλώματα για να μπορώ μετά το τέλος της καριέρας μου να ασχοληθώ με το αντικείμενο. Έχω σπουδάσει ήδη διοίκηση επιχειρήσεων και MBA που μου δίνουν την δυνατότητα να το πράξω.

Δείτε Επίσης  Ανόρθωση Αμμοχώστου : Τιμή για τον Κίκη

Π- Αυτό αποτελεί είδηση αγαπητέ Γιώργο, Μπράβο! Μας γνωστοποίησες και τα πλάνα σου που αυτό ίσως να ενδιαφέρει τους φαν σου.
Γ-Ναι πιστεύω ότι ο αθλητής επειρεάζεται άμεσα από τον παράγοντα ψυχολογία, Θα ήθελα πολύ να βοηθήσω τα νέα παιδία μέσα και από την γνώση της ψυχολογίας να εξελιχθούν ως αθλητές,
Π- Θα ήθελες να ασχοληθείς ως προπονητής δηλαδή με παιδιά.
Γ- Θα ήταν κάτι που θα με ενδιέφερε ναι αν μπορούσα να το κάνω παράλληλα με την ψυχολογία.
Π- Πιστεύεις ένας ποδοσφαιριστής- αθλητής πρέπει να είναι μορφωμένος;
Γ- Ναι σίγουρα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που καταπονείτε σε μεγάλο ποσοστό το σώμα περισσότερο. Οπόταν το μυαλό πρέπει να έρχεται να καθησυχάζει, να ηρεμεί το σώμα. Η επιστημονική γνώση προσφέρει αποφόρτιση πίεσης. Είναι ένα εργαλείο δουλειάς σε ότι κάνεις. Είτε είσαι ποδοσφαιριστής είτε μάγειρας για παράδειγμα είτε οτιδήποτε νομίζει ο κόσμος ότι είναι 100% πρακτικό.
Π- Πως βλέπεις την Παεεκ φέτος. Θα τα πάτε καλά; Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
Γ- Η 2η κατηγορία είναι μια κατηγορία γεμάτη μεγάλες προκλήσεις. Υπάρχουν 7 ομάδες οι οποίες δηλώνουν ικανές για άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Πραγματικά δεν μπορώ να προβλέψω. Άποψη μου είναι ότι θα παιχτούν όλα παιχνίδι -παιχνίδι.
Π- Γιώργο μου σ ευχαριστούμε πάρα πολύ
Γ- Εγώ σας ευχαριστώ