Είναι κάτοχος UEFA PRO LICENCE από το 2008, ενώ τις δυο τελευταίες σεζόν βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του Διγενή Ακρίτα Μόρφου.

Υπήρξε προπονητής σε αρκετές ομάδες με μια ένδοξη πορεία όπως την ΑΕΖ Ζακακίου, την ΣΕΚ Αγίου Αθανασίου, ΠΟΞ Ξυλοτύμπου,  TRAU FC Ινδία, Αλκή Λάρνακας, ΠΑΣ Ηρόδοτος Ηρακλείου και Ερμή Αραδίπου.

Έχει φορέσει ποδοσφαιρικά παπούτσια και αγωνίστηκε στην ΑΕΛ Λεμεσού.

Ο λόγος για τον καταξιωμένο προπονητή του Διγενή Ακρίτα Μόρφου, κ. Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος μιλά στον Filathlos με περηφάνια για την ομάδα, την ποδοσφαιρική του πορεία, την καριέρα του και δίνει το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους του Διγενή.

Ο λόγος για τον καταξιωμένο προπονητή του Διγενή Ακρίτα Μόρφου, κ. Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος μιλά στον Filathlos με περηφάνια για την ομάδα, την ποδοσφαιρική του πορεία, την καριέρα του και δίνει το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους του Διγενή.

Είμαι πολύ περήφανος που εργάζομαι στον Διγενή Ακρίτα Μόρφου. Ένα Σωματείο που έχει Εθνικό, αθλητικό και πολιτιστικό ρόλο να παίξει. Ο Διγενής είναι ο φάρος όλων των Μορφιτών για να κρατηθεί άσβεστη η φλόγα της επιστροφής. Είναι ένα Σωματείο που κάθε προπονητής θα ήθελε να εργαστεί έχοντας όλες τις προυποθέσεις και υγιείς βάσεις για να παράξει έργο.

Ποιες οι δυνατότητες της φετινής ομάδας και πως βλέπετε την πορεία της;

Αναλαμβάνοντας τον περασμένο Δεκέμβρη τον Διγενή προσπαθήσαμε όλοι μαζί, ποδοσφαιριστές προπονητική ομάδα και διοικιτικό συμβούλιο να βελτιώσουμε την αγωνιστική παρουσία της ομάδας αλλά και να την ανεβάσουμε όσο πιο ψηλά γινόταν στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα αγωνίστηκε στο δεύτερο γκρούπ του πρωταθλήματος και τερμάτισε πρώτη.

Φετινός μας στόχος είναι να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία της ομάδας και πρωταρχικός μας στόχος είναι η είσοδος στο γκρούπ της πρώτης οκτάδας του πρωταθλήματος.

Μέχρι που μπορεί να φθάσει ο φετινός Διγενής;

Έχοντας κρατήσει στο δυναμικό της ομάδας τους περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές της προηγούμενης χρονιάς οι οποίοι είναι κυρίως νεαροί και εξελίξιμοι και για τα τελευταία τριά χρόνια μαζί προσπαθήσαμε να εμβολιάσουμε την ομάδα με άλλους ποιοτικούς Κύπριους και ξένους ποδοσφαιριστές δημιουργόντας ένα ανταγωνιστικό σύνολο όπου η ομάδα θα παίζει καλό ποδόσφαιρο ώστε να φθάσει όσο πιο ψηλά μπορεί στο βαθμολογικό πίνακα.

Η συνδρομή και η στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου, των παραγόντων και των ανά την Κύπρο Μορφιτών είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία.

Πως είναι ο κόσμος του Διγενή Ακρίτα;

Εδώ και πενήντα χρόνια ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου είναι στην προσφυγία. Είναι ότι έχουν φέρει μαζί τους οι Μορφίτες από την κατεχόμενη Μόρφου. Μετά την εισβολή και την προσφυγία οι Μορφίτες είναι παντού, όμως δεν σταμάτησαν να νοιάζονται για την ομάδα τους και σε οποιονδήποτε γήπεδο και αν αγωνιστεί είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας.

Είναι τιμή για μένα και τους συνεργάτες μου να εργαζόμαστε σε αυτό το Σωματείο όπου για πενήντα μαρτυρικά χρόνια προσφυγίας ο Μορφίτικος κόσμος υπομένει. Πολλοί δεν πρόλαβαν έφυγαν με τον καημό και τη δίψα για επιστροφή.

Δείτε Επίσης  Πάφος FC : Μεταγραφές από το πάνω ράφι

Ποια συναισθήματα σας κατακλύζουν με όλη αυτή την αγάπη;

 Ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου έιναι ένα μεγάλο – ιστορικό Σωματείο και είναι μεγάλη ευθύνη να είσαι στην τεχνική ηγεσία του. Ο κόσμος αγαπά την ομάδα, τη στηρίζει και συμπαραστέκεται στις προσπάθειες τόσο της τεχνικής ηγεσίας αλλά και των ποδοσφαιριστών πράγμα που με γεμίζει με απέραντη ευθύνη και σεβασμό.

 Ποιες ομάδες θεωρείτε δυνατούς αντιπάλους του Διγενή;

Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Οι περισσότερες ομάδες έχουν ενισχυθεί, θα γίνουν μεγάλες μάχες για την είσοδο στην πρώτη οκτάδα, για τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην πρώτη κατηγορία αλλά και για την παραμονή. Δεν θα υπάρχουν εύκολοι αγώνες.

Υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο πρωτάθλημα μας με το εξωτερικό; Ο προπονητής Δημητρης στα πρώτα του βήματα, με τον Δημήτρη σήμερα, σε τι διαφέρουν ;

 Το επίπεδο στα ξένα πρωταθλήματα σε σχέση με το κυπριακό πρωτάθλημα είναι ψηλότερο. Στην Κύπρο υστερούμε σε θέματα οργάνωσης υποδομής τεχνογνωσίας, κουλτούρας και εκπαίδευσης. Η μεγαλύτερη διαφορά από όλα όμως είναι οι επενδύσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου. Από τον καιρό που ήμουν ποδοσφαιριστής είχα σαν στόχο μου να γίνω προπονητής γι αυτό από νωρίς ξεκίνησα τα προπονητικά σεμινάρια με την ποδοσφαιρική ομονσπονδία της Βορείου Ιρλανδίας φτάνοντας μέχρι το πιο ψηλό επίπεδο προπονητικής το OUEFA PRO. Με τη συνεχή επιμόρφωση αλλά και τις εμπειρίες που αποκτώ μετά από κάθε ποδοσφαιρική περίοδο νιώθω ότι βελτιώνομαι και ωριμάζω προπονητικά κάτι που με κάνει να αντιμετωπίζω τις οποιεσδήποτε δυσκολίες, καταστάσεις και προκλήσεις με περισσότερη ωριμότητα.

Στο παρελθόν υπήρξατε και ποδοσφαιριστής, αυτό βοήθησε στη μετέπειτα πορεία σας για να εξελιχθείτε σε αυτό που είστε σήμερα;

 Ως ποδοσφαιριστής ήμουν πειθαρχημένος και αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο. Αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί με την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο με οδήγησαν να παραμείνω στο άθλημα ως προπονητής και να το ακολουθήσω ως επάγγελμα. Οι εμπειρίες μου ως ποδοσφαιριστής έκαναν πιο εύκολη την μετάβαση μου στην προπονητική.

Ποιο τρόπαιο ήταν ξεχωριστό για εσας;

 Κάθε τίτλος στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή είναι ξεχωριστός και έχει τη δική του σημασία. Εγώ είχα τη χαρά να έχω αυτές τις εμπειρίες αγωνιζώμενος σε αρκετές ομάδες.

Υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες στο φετινό ρόστερ , ποιους ξεχωρίζετε και γιατί;

Με τη στήριξη της διοίκησης καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα αξιόλογο σύνολο ποδοσφαιριστών. Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής ανήκει στο ρόστερ του Διγενή Ακρίτα Μόρφου είναι σημαντικός και σημαίνει ότι αξίζει να αγωνίζεται με την πράσινη φανέλα και τον τοξότη στο στήθος.

Το μήνυμα σας στον κόσμο του Διγενή.

Καλούμε όλους τους Διγεναίους να στηρίξουν την προσπάθεια μας στη φετινή χρονιά και να είναι δίπλα μας σε κάθε αγώνα. Αναγνωρίζουμε την αγάπη και την αξία που έχει για αυτούς ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου και εμείς, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, θα δώσουμε τα πάντα για το μεγαλείο του Διγενή της Μόρφου.