Η Ομόνοια πηγαίνει σε τελικό κυπέλλου για τρίτη διαδοχική σεζόν και προσδοκεί να φθάσει σε ισάριθμες κατακτήσεις, αφού τα προηγούμενα δύο χρόνια τα κατάφερε.

Στις 18 Μαΐου με αντίπαλο την Πάφος FC στο ΓΣΠ, θα διεκδικήσει άλλο ένα τρόπαιο της κυπελλούχου κλείνοντας ιδανικά της σεζόν.

Η Ομόνοια στον τελικό θα παίξει ως Ευρωπαία. Σφράγισε ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος και θα πάει χωρίς επιπλέον πίεση, με μοναδικό στόχο να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου.

Αντιθέτως, πέρσι και πρόπερσι, έπρεπε να πάρει το κύπελλο για να παίξει στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Θα είναι, λοιπόν, λόγος η Ομόνοια να παίξει απελευθερωμένα; Η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών της, που το τελευταίο δίμηνο έκαναν τεράστια προσπάθεια και κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια, οι «τριφυλλοφόροι» έφθασαν στην κατάκτηση του κυπέλλου ως ένα βαθμό με δόση άγχους. Το 2022 απέναντι στον Εθνικό χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι, εκεί που μίλησε η κλάση του Φαμπιάνο, ενώ πέρσι με αντίπαλο την ΑΕΛ επικράτησαν με 1-0, με γκολ του Ανσαριφάρντ περί τα τέλη του αγώνα (85’).

Φέτος, λοιπόν, είναι αλλιώς και η Ομόνοια θα θελήσει να αξιοποιήσει το γεγονός ότι ήδη είναι Ευρωπαία, παίζοντας χωρίς πίεση, έστω κι αν πρόκειται για έναν τελικό. Εκφράζεται αισιοδοξία ότι, μέχρι τις 18 Μαΐου θα είναι απόλυτα έτοιμοι οι Φαμπιάνο και Λανγκ, ώστε οι πράσινοι να πάνε με αυξημένες επιλογές.

Για την ώρα, οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας ξεκουράζονται αφού πήραν τριήμερο ρεπό. Θα επιστρέψουν στις προπονήσεις τη Δευτέρα του Πάσχα, συνεχίζοντας την προετοιμασία τους για το ματς πρωταθλήματος με την Πάφος FC το επόμενο Σάββατο, αλλά με τη σκέψη πάντα στον τελικό κυπέλλου.

Δείτε Επίσης  ΑΕΛ : Το ντεμπούτο του Γαρπόζη απέναντι ... στον Οθέλλο !