Η Ειρήνη θέτει στόχο για μια ακόμη καλύτερη ποδοσφαιρική χρονιά και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δοκιμαστεί σε Ομάδα του εξωτερικού!

1.Περιέγραψε μας το ξεκίνημα σου στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο. Πώς προέκυψε?

Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο σε πολύ μικρή ηλικία όταν ήμουν 6 χρονών σε ακαδημίες με αγόρια. Σταμάτησα για αρκετά χρόνια μετά το ποδόσφαιρο και ένας προπονητής που με ήξερε ήταν σε ομάδα του γυναικείου ποδοσφαίρου και με ζήτησε στην ομάδα του. Πήγα για δοκιμή, μου άρεσε, αφοσιώθηκα αρκετάμετά από ένα σημείο και έφτασα ως εδώ. Μπορει να ηταν καπως τυχαιο να ερθω πισω στα γηπεδα αλλα δεν το μετανιώνω καθόλου.

2. Λευκοθέα Λατσιών. Τί είναι για σένα?

Η Λευκοθέα για μένα είναι μία ομάδα όπου μπορώ να πω ότι ωρίμασα ποδοσφαιρικά και έμαθα αρκετάπράγματα. Είμαι 3 χρόνια σε αυτή την ομάδα και πάω στα 4.  Ο λόγος που ακόμα είμαι εδώ είναι γιατί κάθε χρόνο βλέπω τον εαυτό μου να βελτιώνεται, δίνω και  παίρνω από την ομάδα και αυτό είναι πολύσημαντικό.  Βλέπουν και  εκτιμούν τη δουλειά που κάνω.

Filathlos365 - Eirini Michael
Filathlos365 – Eirini Michael

3. Συμμετέχεις στην Εθνική Ομάδα Γυναικείου Ποδοσφαίρου. Πώς είναι η εμπειρία σου αυτή?

Η εμπειρία μου μέχρι στιγμής στην Εθνική γυναικώνείναι απίστευτα όμορφη, το να παίζεις με το εθνόσημο στην φανέλα για εμένα είναι τεράστια τιμήκαι νιώθω περήφανη που είμαι μέλος αυτής της οικογένειας. Γεμίζεις με ωραίες εμπειρίες, παίζεις με ξένες ομάδες αλλά και ένα όμορφο κομμάτι είναι ότιέρχεσαι κοντά με παίχτριες αντίπαλων ομάδων και κάνεις νέες φιλίες.

4. Τί χρειάζεται κατά την άποψη σου το Γυναικείο Ποδόσφαιρο στη Κύπρο για να βελτιωθεί?

Το γυναικείο πρωτάθλημα στη Κύπρο για εμένα χρειάζεται περισσότερη στήριξη από το κόσμο, περισσότερη διαφήμιση αλλά το πιο σημαντικό είναι η οικονομική βοήθεια αφού έτσι θα βοηθήσει κάθε παίχτρια να δει το άθλημα πιο επαγγελματικά, όχι απλά σαν ένα χόμπυ και να μπορεί κάθε παίχτρια να εξελιχθεί πρώτα για τον εαυτό της και μετά για καλύτερα αποτελέσματα της ομάδας.

Δείτε Επίσης  Σεμέδο : Το χαμένο πέναλντι και ο αποκλεισμός

5. Βραβεύτηκες από τη ΚΟΠ σαν η καλύτερη ποδοσφαιρίστρια για την χρονιά 2022-23. Ποιοί είναι οι στόχοι σου για το μέλλον?

Το 22-23 βραβεύτηκα ως η καλύτερη παίχτρια και αυτό μου δίνει περισσότερη ώθηση να αφοσιωθώ σε αυτό που κάνω και με σκληρή δουλειά να κερδίσω ακόμα περισσότερα. Ποτέ δεν σταματάς για το καλύτερο σε όποιο σημείο βρίσκεσαι. Ο στόχος μου είναι να κάνω ακόμα καλύτερη χρονιά από πέρσι, να μάθω όσα πιο πολλά μπορώ, να ωριμάσωπερισσότερο ποδοσφαιρικά και γιατί όχι και μια δοκιμήσε κάποια ομάδα του εξωτερικού.

6. Στο χώρο του αθλητισμού γεννιούνται και φιλίες. Έχεις φίλες από το χώρο?

Εννοείται ότι στον αθλητισμό κάνεις νέες φιλίες ίσως το ποδόσφαιρο να ειναι και ο λόγος που έρχεσαι πιο κοντά με τις συμπαίχτριες σου επειδη είναι ομαδικό άθλημα. ‘Οπως είπα και πιο πάνω ακόμα ένας λόγος η Εθνική ομάδα να δημιουργείς νέες φιλίες και να έρχεσαι κοντά με τις παίχτριες των άλλων ομάδων και εντός αλλά και εκτός γηπέδου.

7. Τι συμβουλή θα έδινες σε ένα νεαρό κορίτσι που θα ήθελε ν΄ασχοληθεί με το Γυναικείο Ποδόσφαιρο?

Η συμβουλή που θα έδινα σε ένα νεαρό κορίτσι που θέλει να ξεκινήσει το ποδόσφαιρο είναι να μην αφήσει αυτό το όνειρο, να δουλέψει σκληρά και να το πάρεισοβαρά απο την αρχή αφού γίνονται κάποια βήματα στο γυναικείο ποδόσφαιρο που πιστεύω οτι στο μέλλον θα εξελιχθεί περισσότερο. Σίγουρα χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για να γίνουν τα μεγάλα βήματα αλλά πιστεύω ότι σιγά σιγά βελτιώνονται πράγματα. Επίσης μαθαίνεις να εντάσσεσαι σε ένα ομαδικόπνεύμα και να παίζεις ομαδικά. ‘Ισως αυτό να είναι και ο λόγος που το ποδόσφαιρο είναι τόσο δημοφιλές και όμορφο άθλημα.