Με έγγραφο που εξασφάλισε ο filathlos365.com.cy η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αντιλαμβάνεται την σημασία του Κύπριου ποδοσφαιριστή !

Όπως φαίνεται από την απόφαση της Ομοσπονδίας σχετικά με την διεξαγωνή των Πρωταθλημάτων της Β΄ , Γ΄ και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ της περιόδου 2024/2025 αλλά και των Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων 2024/2025 οι ομάδες επιβάλλεται να έχουν στην αρχική τους εντεκάδα τουλάχιστον 5 (πέντε) ποδοσφαιριστές που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο μητρώο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.

Η εγκύκλιος της ΚΟΠ με θέμα ” Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων Β΄Κατηγορίας, Γ΄Κατηγορίας και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ 2024/2025. Προκήρυξη Νέων και Παίδων περιόδου 2024/2025.

Η πιο πάνω απόφαση είναι άκρως σημαντική για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αγωνίζονται στις πιο πάνω κατηγορίες από την αρχική εντεκάδα των ομάδων, αλλά εξίσου σημαντική είναι και για την σύσταση των ομάδων , αφού πλέον τα σωματεία υποχρεωτικά θα εστιάζονται στην απόκτηση Κύπριων ποδοσφαιριστών και την χρησιμοποίηση των ταλέντων τα οποία πηγάζουν από τις Ακαδημίες είτε των δικών τους σωματείων, είτε άλλων κυπριακών ακαδημιών.

Αναλυτικά η εγκύκλιος αναφέρει :

1. Οι ομάδες ( Β΄Κατηγορίας, Γ΄Κατηγορίας, Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ, Νέων Κ19, Α΄,Β΄ & Γ΄Κατηγορίας) είναι υποχρεωμένες να αρχίζουν τους αγώνες τους έχοντας στην αρχική εντεκάδα τουλάχιστον 5 (πέντε) ποδοσφαιριστές που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο μητρώο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.

    Επιπρόσθετα η εγκύκλιος της ΚΟΠ αναφέρει και τα πιο κάτω :

    Για κάθε αγώνα που η ομάδα :

    Δεν θα έχει κανένα από τους 5 (πέντε) ποδοσφαιριστές θα παραπέμπεται το Σωματείο στην Δικαστική Επιτροπή για επιβολή προστίμου 8.500 ευρώ.

    α. Θα έχει 1 (ένα) ποδοσφαιριστή θα παραπέμπεται το σωματείο στην Δικαστική Επιτροπή για επιβολή προστίμου 6.000 ευρώ.

    Δείτε Επίσης  Στοχεύει στον Βαλμπουενά η Γκόστιβαρ

    β. Θα έχει 2 (δύο) ποδοσφαιριστές θα παραπέμπεται το σωματείο στην Δικαστική Επιτροπή για επιβολή προστίμου 4.500 ευρώ.

    γ. Θα έχει 3 (τρεις) ποδοσφαιριστές θα παραπέμπεται το σωματείο στην Δικαστική Επιτροπή για επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ.

    δ. Θα έχει 4 (τέσσερις) ποδοσφαιριστές θα παραπέμπεται το σωματείο στην Δικαστική Επιτροπή για επιβολή προστίμου 2.000 ευρώ.

      Σημειώνει επίσης η ΚΟΠ στην εγκύκλιο της ότι η μη χρησιμοποίηση των εν λόγω ποδοσφαιριστών δεν θα έχει καμία άλλη επίπτωση στον αγώνα εκτός του χρηματικού προστίμου.

      Επίσης :

      2. Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να αρχίζουν τους αγώνες τους έχοντας στην αρχική τους εντεκάδα τουλάχιστον 4 (τέσσερις) ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα συμμετοχή στην Εθνική Κύπρου. Για κάθε αγώνα που δεν θα έχουν στην εντεκάδα τους τους εν λόγω ποδοσφαιριστές θα παραπέμπεται το σωματείο στην Δικαστική Επιτροπή για επιβολή πρόστιμου ύψους 5.000 ευρώ για κάθε ένα από τους τέσσερις που δεν θα χρησομοποιούνται.

      Η μη χρησιμοποίηση των εν λόγω ποδοσφαιριστών δεν θα έχει καμία άλλη επίπτωση στον αγώνα εκτός του χρηματικού προστίμου.

      Η ΚΟΠ επίσης σημειώνει ότι από την περίοδο 2025/2026 και μετέπειτα το πιο πάνω άρθρο (1) θα αναπροσαρμοστεί ως εξής :

      Οι ομάδες ( Β΄Κατηγορίας, Γ΄Κατηγορίας, Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ, Νέων Κ19, Α΄,Β΄ & Γ΄Κατηγορίας) είναι υποχρεωμένες να αρχίζουν τους αγώνες τους έχοντας στην αρχική εντεκάδα τουλάχιστον 6 (έξι) ποδοσφαιριστές που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο μητρώο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.

      Ξεκάθαρα η ΚΟΠ σύμφωνα με την εγκύκλιο της είναι αποφασισμένη να επιβάλει τα πιο πάνω βαριά χρηματικά πρόστιμα σε όποιο σωματείο δεν ακολουθεί πιστά τις αποφάσεις της εγκυκλίου.

      Η εφαρμογή των νέων κανονισμών της εγκυκλίου θα τεθούν σε εφαρμογή από την νέα ποδοσφαιρική περίοδο.