Την ερχόμενη Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου θα μάθει η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο τους αντιπάλους του στη διοργάνωση του Nations League 2024 – 2025.

Η κλήρωση για τη νέα διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι και θα αρχίσει στις 19:00 ώρα Κύπρου.

Όπως αναφέρει η ΚΟΠ, στην κλήρωση θα συμμετάσχουν 54 χώρες οι οποίες βάσει της θέσης τους στην κατάταξη της UEFA, έχουν χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες. 

Η Κύπρος θα αγωνιστεί στη Γ’ Κατηγορία της διοργάνωσης μαζί με άλλες δεκαπέντε χώρες οι οποίες έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας και σε κάθε όμιλο, θα κληρώνεται μια χώρα από κάθε γκρουπ. 

Αναλυτικά οι ομάδες των τεσσάρων γκρουπ της Γ’ Κατηγορίας είναι:

1ο γκρουπ: Ρουμανία, Σουηδία, Αρμενία, Λουξεμβούργο 

2ο γκρουπ: Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φαρόε 

3ο γκρουπ: Βόρεια Μακεδονία, Σλοβακία, Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρος

4ο γκρουπ: Λευκορωσία, Λιθουανία ή Γιβραλτάρ, Εσθονία και Λετονία

Στον όμιλο της Κύπρο θα υπάρχει μια ομάδα από το 1ο, το 2ο και το 4ο γκρουπ και μετά τη φάση των ομίλων, το Nations League θα συνεχιστεί με νοκ άουτ φάση το Μάρτιο του 2025.

Στη φάση αυτή, οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη και στη δεύτερη θέση στον όμιλο τους στην Α’ κατηγορία, θα παίξουν σε διπλούς νοκ άουτ αγώνες για να προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν στο final four τον Ιούνιο του 2025. 

Επίσης, οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση στον όμιλο τους στην Α’ Κατηγορία, θα αγωνιστούν σε διπλούς νοκ άουτ αγώνες με τις ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους στη Β’ Κατηγορία για παραμονή ή άνοδο στην Α  Κατηγορία.

Δείτε Επίσης  Επεισόδια Αλφαμέγα : Κράτηση και ακύρωση κάρτας φιλάθλου

Ακόμη, οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση στον όμιλο τους στη Β’ Κατηγορία, θα παίξουν διπλούς νοκ άουτ αγώνες με τις ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους στη Γ’ Κατηγορία για παραμονή ή άνοδο στην Β’  Κατηγορία. 

Όσον αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους στη Β’ και στη Γ’ Κατηγορία, θα ανέβουν στην Α’ και στη Β’ Κατηγορία αντίστοιχα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δυο ομίλους της Δ’ Κατηγορίας (θα ανέβουν στη Γ’ Κατηγορία). 

Οι ομάδες που θα τερματίσουν τέταρτες στον όμιλο τους στην Α’ και στη Β’ Κατηγορία, θα υποβιβαστούν στη Β’ και στη Γ’ Κατηγορία αντίστοιχα. 

Στη Δ΄ Κατηγορία θα υποβιβαστούν οι δύο χειρότερες τέταρτες ομάδες από τους τέσσερις ομίλους της Γ’ Κατηγορίας. 

Τέλος, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων των ομίλων είναι: 

1η αγωνιστική: 5-7 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική: 8-10 Σεπτεμβρίου

3η αγωνιστική: 10-12 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική: 13-15 Οκτωβρίου

5η αγωνιστική: 14-16 Νοεμβρίου

6η αγωνιστική: 15-17 Νοεμβρίου