Η κα Θέα Νικολάου ανοίγει τα χαρτιά της για την γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Λακατάμειας που έχει πέραν από αθλητικούς και κοινωνικούς στόχους

Lakatamia F.C. Πότε και από ποιους ιδρύθηκε. Πώς προέκυψε;

Το Σωματείο μας συστάθηκε το 2019 και η επωνυμία «Lakatamia FC» πήρε σάρκα και οστά, κυρίως λόγο της μεγάλη αγάπη των μελών του, για το ποδόσφαιρο, καθώς επίσης και του πείσματος που επέδειξαν για την ενίσχυση και ενδυνάμωση του Γυναικείου Ποδοσφαίρου. Ιδρύθηκε από ανθρώπους που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και είχαν αφουγκραστεί την επιθυμία νεαρών κοριτσιών και γυναικών, να κάνουν την μεγάλη τους αγάπη, επαγγελματική δραστηριότητα.

Ποιοι είναι δίπλα σας και σας στηρίζουν;

Δίπλα μας βρίσκονται τα μέλη, οι οικογένειες των παιχτριών μας, αλλά και εταιρείες και άτομα που πιστεύουν σε εμάς και ενισχύουν οικονομικά, μέσα από χορηγίες, το Σωματείο. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε και την μεγάλη προσφορά στην παραχώρηση του γηπέδου στην Ανθούπολη, από το Κοινοτικό Συμβούλιο/ Ανθουπόλεως, έτσι το όνειρο μας για ένα δικό μας γήπεδο, φιλικό προς τις γυναίκες, να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα. Τους ευχαριστούμε μέσα από τη ψυχή μας για αυτή την τόσο σημαντική προσφορά τους.

Η πορεία της Ομάδας μέχρι σήμερα αλλά και οι στόχοι της για την φετινή χρονιά.

Η αλήθεια είναι ότι η έναρξη του Πρωταθλήματος δεν μας βρήκε και στην καλύτερη μας φάση. Ξεκινήσαμε με τρεις συνεχόμενες ήττες, πράγμα που προβλημάτισε πολύ, τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και την προπονητική ομάδα. Εντοπίστηκαν άμεσα κενά και αδυναμίες, τα οποία αποτελούν οδοδείκτη στην ανασυγκρότηση της ομάδας. Στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι, μία αξιοπρεπέστατη παρουσία και το τέλος του πρωταθλήματος να μας βρει όσο πιο ψηλά γίνεται. Πιστεύουμε και έχουμε εμπιστοσύνη τόσο στις ποδοσφαιρίστριες μας, όσο και στην προπονητική ομάδα.

Υπάρχει ανταπόκριση από νεαρά κορίτσια να ενασχοληθούν με το άθλημα του γυναικείου ποδοσφαίρου;

Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και ζήτηση επίσης από νεαρά κορίτσια για να ενασχοληθούν με το άθλημα του γυναικείου ποδοσφαίρου και αυτό μας καθιστά υπεύθυνους στο να δουλέψουμε για να τους προσφέρουμε τα εχέγγυα να το πράξουν. Το γυναικείο ποδόσφαιρο αναπτύσσεται ραγδαία και στην Κύπρο και οφείλουμε να προσφέρουμε σε όλα αυτά τα κορίτσια τις καλύτερες συνθήκες, για να εξελιχθούν μέσα από αυτό.

Σε πρόσφατη δημοσιογραφική σας Διάσκεψη και συγκεκριμένα στις 27/9/2023 συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα που απασχολούν τόσο την Lakatamia F.C όσο και γενικότερα το γυναικείο ποδόσφαιρο στη Κύπρο και μάλιστα στη παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων. Υπήρχε ανταπόκριση στα θέματα που θέσατε; Δόθηκαν λύσεις;

Δείτε Επίσης  Πάρης Ψάλτης : Aπό την μία Ομόνοια στην άλλη

Το Ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό, πνευματικό και ψυχολογικό αγαθό και σαν τέτοιο πρέπει όλοι μας να το εκτιμούμε και να το χειριζόμαστε.

Οι θεσμοί του κράτους, η διοργανώτρια αρχή ποδοσφαίρου και όσοι αρμόδιοι λαμβάνουν αποφάσεις που σχετίζονται με την προώθηση και την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, επιβάλλεται με πράξεις να δείχνουν τον δρόμο της ισότητας.

Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει διεθνώς το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι:

• η τήρηση μη επαγγελματικού στάτους στο σπορ,

• η πρόωρη εγκατάλειψη του αθλήματος,

• η μη καταβολή αποζημίωσης για συμμετοχή στην εθνική ομάδα,

• οι διακρίσεις και οι παρενοχλήσεις.

Υπάρχει ανταπόκριση, αλλά δυστυχώς δεν είναι θέματα τα οποία μπορούν να επιλυθούν άμεσα, κυρίως λόγο της οικονομικής στενότητας του Σωματείου. Χρειάζεται σύμπνοια και από όλους τους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το γυναικείο ποδόσφαιρο. Εμείς ακούραστα και ακατάπαυστα συνεχίζουμε τον αγώνα της διεκδίκησης.

Τι θα συμβουλεύατε ένα νεαρό κορίτσι το οποίο επιθυμεί να ξεκινήσει την ενασχόληση με το γυναικείο ποδόσφαιρο;

Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να στερήσει το δικαίωμα σε ένα νεαρό κορίτσι που θέλει να ενασχοληθεί με το ποδόσφαιρό. Φυσικά κατά την διάρκεια που θα αθλείται με τα αγόρια θα έχει να αντιμετωπίσει αντίξοες συνθήκες, ανισότητα και αδικίες, αλλά από την στιγμή που θα πάρει την απόφαση να συνεχίσει σε αμιγώς γυναικεία ομάδα τότε μπορεί να τα καταφέρει και σε αυτό όσο πιο γρήγορα το αποφασίσει τόσο το καλύτερο για αυτήν. Εμείς από την δικιά μας μεριά, ως Lakatamia FC, προσπαθούμε να τους προσφέρουμε όλα τα απαραίτητα για να το πετύχουν.