Με την συμμετοχή για πρώτη φορά τριών αθλητών και σε δύο διαφορετικά χειμερινά αθλήματα, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε το παρόν σε ακόμη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, εκπροσωπώντας την Κύπρο στο διεθνή χώρο.

Στους 4οι Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που πραγματοποιήθηκαν στην Gangwon της Νοτίου Κορέας, η Κύπρος συμμετείχε με τους Χιονοδρόμους Άντρεα Λοϊζίδου και Ανδρέας Κασιουρή στο Αλπικό Σκι και την Παγοδρόμο Στεφανία Γιακόβλεβα. Αρχηγός της επταμελούς αποστολής της ΚΟΕ ήταν ο Δημήτρης Παπαθεοδότου, και μαζί του στην αποστολή ήταν επίσης o Μίλαν Μάτιτς (προπονητής Αλπικού Σκι), η Ναταλία Γεωργίου (Υπεύθυνη Συνοδός Παγοδρομιών) και ο Σεργκέι Μομόλοφ (προπονητής Παγοδρομιών). 

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει όλα τα μέλη της αποστολής και τις Ομοσπονδίες Χιονοδρομιών και Παγοδρομιών για την εκπροσώπηση της Κύπρου, υπενθυμίζοντας το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο που απαιτούσαν οι προκρίσεις στους αγώνες και για τους τρεις αθλητές. Είναι βέβαιο, ότι οι εμπειρίες που αποκόμισαν θα τους βοηθήσουν ώστε να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους και σε μελλοντικούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, έχοντας την αποκλειστική αρμοδιότητα, σύστασης, οργάνωσης και καθοδήγησης της κυπριακής αντιπροσωπείας σε διοργανώσεις υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, -Ολυμπιακούς Αγώνες, Περιφερειακού & Ηπειρωτικού επιπέδου, και πολλαπλών αθλημάτων- θα συνεχίσει, να αντιμετωπίζει με ισότητα και ισονομία όλους τους αθλητές και τα αθλήματα, δίνοντας τους την ευκαιρία να υλοποιήσουν τους αγωνιστικούς τους στόχους.  

Αποτιμώντας τη συμμετοχή, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παγοδρομιών κ. Τάκης Γεωργίου, ευχαρίστησε την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για τη στήριξη που παρείχε ώστε για πρώτη φορά να εκπροσωπηθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες το άθλημα. Ένας τραυματισμός στην τελευταία προπόνηση στέρησε από την Στεφανία Γιακόβλεβα τη συμμετοχή της στον αγώνα όπου διατηρούσε αρκετές πιθανότητες διάκρισης : «Ελπίζαμε ότι το τραύμα δεν ήταν σοβαρό και ότι θα περνούσε εύκολα μέχρι το αγωνιστικό πρόγραμμα. Δυστυχώς, το τραύμα μικρό μεν αλλά ήταν αρκετό για να τη θέσει εκτός αγωνιστικής κατάστασης και να μην μπορέσει να συμμετάσχει στο Σύντομο Πρόγραμμα (Short Program). Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η αθλήτρια της Κυπριακής Εθνικής Ομάδας θα επανέλθει σε αγωνιστική φόρμα το συντομότερο για να συνεχίσει την επιτυχή πορεία σε διεθνείς αγώνες. Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες για την κατανόηση και την υποστήριξης της αθλήτριας και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών από την ΚΟΕ, και ελπίζουμε σε επιτυχίες στους επόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026».

Δείτε Επίσης  Ομόνοια 29Μ : Με την άνοδο ο Αδάμος δηλώνει

Στο αγώνισμα των Χιονοδρομιών πολυ καλή παρουσία είχε η Άντρεα Λοϊζίδου στο Σλάλομ του Αλπικού Σκι, όπου κατετάγη στην 35η θέση ανάμεσα σε 78 αθλήτριες από 48 διαφορετικές χώρες Η κύπρια αθλήτρια ολοκλήρωσε την πρώτη κατάβαση σε χρόνο 1.01.36 (32.09 στη μέση της διαδρομής) και βρέθηκε στην 50η θέση. Στην δεύτερη κατάβαση ήταν πολύ ταχύτερη και στα δύο σκέλη της πίστας, πετυχαίνοντας χρόνο 58.56 (28.60) που αποτέλεσε την 35η επίδοση που την έφερε στην ίδια θέση και στην τελική κατάταξη (35η).