Ο Ολυμπιακός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας 2024 επικρατώντας με 69-58 επί του Παναθηναϊκού.

Οι αριθμοί δεν είναι οι μόνοι που απαντούν στη σημασία του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ για τον Ολυμπιακό. Ναι μεν είναι ο τρίτος σε σημασία τίτλος κάθε χρονιάς, αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν σταματούν να γεμίζουν το κασέ τους.

Από τότε έχουν σαρώσει τα πάντα στις εγχώριες διοργανώσεις. Και δεν είναι μικρό πράγμα, διότι οι τίτλοι δεν περίσσευαν στο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι μετρούν επτά συνεχόμενους τίτλους εντός συνόρων. Όλους τους διαθέσιμους τους κατάκτησαν. Τρία Κύπελλα Ελλάδας, δύο πρωταθλήματα και δύο Super Cup. Επτά στα επτά για τον Ολυμπιακό μετά την επιστροφή. Και θέλετε και κάτι άλλο; Συνολικά 32 τίτλους έχει ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ. Οι επτά είναι στις τρεις τελευταίες σεζόν.

Έχει και συνέχεια. Τρία συνεχόμενα Κύπελλα οι Πειραιώτες πήραν στις τρεις πρώτες διοργανώσεις. Το 1976, το 1977, το 1978. Από το Παναθηναϊκό Στάδιο στα Δύο Αοράκια ή πλέον κλειστό Νέας Αλικαρνασσού.

Είναι πολλοί οι αριθμοί που μπορούν να κάνουν υπερήφανους τους αδελφούς Αγγελόπουλους, τον Γιώργο Σκινδήλια, τον Γιώργο Μπαρτζώκα, το σταφ, τον Κώστα Παπανικολάου και τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού.

Άλλωστε ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει επιθετικές λύσεις από πολλούς, έχοντας πάντα ως βασικό όπλο την άμυνα. Αυτή που του έδωσε τη νίκη στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, με τον Τόμας Γουόκαπ να παραδίδει μαθήματα και να είναι ο άτυπος MVP των ερυθρολεύκων. Οχι ο συνηθισμένος κορυφαίος με τα τρίποντα και τους πολλούς πόντους, αλλά ο διαφορετικός ηγέτης, που ίσως μόνο στις ομάδες του Μπαρτζώκα μπορεί να αναδειχθούν τόσο πολύ.

Δείτε Επίσης  Πηγή Δεβετζή : Με τον αέρα της καλύτερης