Ο 16χρονος Σοφιανός Κουτσίδης από την Πάφο, ένας υποσχόμενος νεαρός καλαθοσφαιριστής ύψους 2.01 μέτρων, ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα της ομάδας του Προμηθέα Πάτρας.

Ο Σοφιανός, ο οποίος αγωνίζεται κυρίως στις θέσεις 4 και 3, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως ξεκίνησε την πορεία του στο μπάσκετ από την ηλικία των 5 ετών, στις ακαδημίες του ΑΠΟΠ Πάφου.

Φοιτά στο Αθλητικό Λύκειο Πάφου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και φέτος το καλοκαίρι βρέθηκε στα Σκόπια με την εθνική ομάδα Κ16 στο EuroBasket Β’ Κατηγορίας.

Ο ίδιος ευχαριστεί θερμά τους καθηγητές του σχολείου του, τους προπονητές του αθλητικού σχολείου και ιδιαίτερα τους πρώην προπονητές στον ΑΠΟΠ, Πάνο Πολεμίτη και Αλέξη Λεκισβίλη, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην εξέλιξή του τόσο ως ατόμου όσο και ως παίκτη.

Ο Σοφιανός τόνισε ότι η καθοδήγησή τους ήταν καθοριστική για την πρόοδό του και ότι θα τους είναι πάντα ευγνώμων για την υποστήριξη που του παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια.

Σύμφωνα με τους πρώην προπονητές του, η μεταγραφή αυτή αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη τόσο για τον ίδιο τον αθλητή, όσο και για τον Προμηθέα, ο οποίος ενισχύει το ρόστερ του με έναν παίκτη που συνδυάζει το ύψος με την ευελιξία, ικανό να αγωνιστεί αποτελεσματικά σε δύο θέσεις.

Ο Σοφιανός ανέφερε πως θα συνεχίσει την ανάπτυξή του υπό την καθοδήγηση του τεχνικού επιτελείου του Προμηθέα για να εξελιχθεί σε βασικό στέλεχος της ομάδας των Κ18.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)

Δείτε Επίσης  Νέο παγκύπριο ρεκόρ η Κουλιτσένκο!