Με δύο αθλήτριες και έναν αθλητή θα εκπροσωπηθεί ο κυπριακός στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τα αγωνίσματα του στίβου να διεξάγονται τις πρώτες 11 ημέρες του Αυγούστου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ανήρτησε πριν από λίγο τις τελικές λίστες για τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμπληρώνουν τις διαθέσιμες θέσεις σε κάθε αγώνισμα και ανάμεσά τους βρίσκονται η Ελένα Κουλιτσένκο στο ύψος, η Ολίβια Φωτοπούλου στα 100μ. και 200μ. και ο Μίλαν Τράικοβιτς στα 110μ. με εμπόδια. Δυστυχώς, ο Απόστολος Παρέλλης και η Ναταλία Χριστοφή έμειναν εκτός για μία και δύο θέσεις αντίστοιχα, ενώ λίγο πιο πίσω ήταν η Φίλιππα Φωτοπούλου. Να σημειώσουμε ότι, στον Αμίν Χαντίρι δόθηκε εδώ και κάποιες εβδομάδες θέση στον Μαραθώνιο, μόνο στην περίπτωση που δεν θα εξασφάλιζε πρόκριση κάποιος άλλος αθλητής ή αθλήτριά μας και με την επικύρωση των συμμετοχών, αφαιρέθηκε από τη λίστα.

Για τον Τράικοβιτς θα είναι η τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας αναδειχθεί το 2016 ως 7ος Ολυμπιονίκης και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι και φέτος, όπως και στο Τόκιο το 2021, ο σημαιοφόρος της κυπριακής ολυμπιακής αποστολής. Για τις Κουλιτσένκο και Φωτοπούλου θα είναι η πρώτη παρουσία τους στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού και θα πάνε στο Παρίσι με στόχο να κάνουν τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας τους.

Δείτε Επίσης  Ρώμη : Οι τέσσερις Κύπριοι