O Σπύρος Μαραγκός γεννήθηκε στη Λευκάδα στις 20 Φεβρουαρίου 1967, έχει ύψος 1.78 και αγωνιζόταν στη θέση του μέσου. Ήταν ένα μηχανάκι στη μεσαία γραμμή, με άριστη τεχνική κατάρτιση, ωραία ντρίπλα και δυνατό σουτ, σκοράροντας πολλές φορές, κυρίως από εκτέλεση φάουλ.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1986 από τον Πανιώνιο, με τον οποίο αγωνίστηκε για 3,5 χρόνια.

Το 1989ο Σπύρος Μαραγκός αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο κατέκτησε 4 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 5 Κύπελλα Ελλάδας , 2 Σούπερ Καπ ενώ συμμετείχε στις ευρωπαϊκές πορείες του συλλόγου το 1992 και 1996.

Τον Δεκέμβριο του 1996 μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ όπου και αγωνίστηκε έως το 1998, οπότε μεταγράφηκε στην Ομόνοια Λευκωσίας. Το 1999 επέστρεψε στον ΠΑΟΚ για έναν ακόμα χρόνο.Το 2000 μεταγράφηκε στον ΑΠΟΕΛ όπου και παρέμεινε μέχρι το 2002, όταν και αποχώρησε από την ενεργό δράση.

Το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1989, στον εντός έδρας φιλικό αγώνα εναντίον της Πορτογαλίας, υπό τις οδηγίες του Αλέκου Σοφιανίδη.

Συνολικά συμμετείχε σε 26 αγώνες, την περίοδο 1989-1995.

Αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ, όπου συμμετείχε σε δύο αγώνες.

Ο Σπύρος Μαραγκός ξεκίνησε να ασχολείται με την προπονητική με μία ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του κυπριακού πρωταθλήματος και μετά ανέλαβε τη Δόξα Κατωκοπιάς (Α’ Εθνική), την Προοδευτική όταν υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική, τη Θήβα (Γ’ Εθνική) και το Κορωπί (Γ’ Εθνική) που είχε την εποχή εκείνη μία άτυπη συνεργασία με τον Παναθηναϊκό, στις ακαδημίες του οποίου είναι προπονητής από το 2008.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής γνωστοποίησε μέσω των social media πως δίνει από το 2016 μάχη με μία σπάνια εκφυλιστική νόσο.

Η σύζυγός του Ανδριάνα με μήνυμά της στα σόσιαλ μίντια αναφέρεται στην κατάσταση της υγείας του, αλλά και στη βοήθεια που του προσφέρει ο Γιάννης Αλαφούζος. Μέσω του λογαριασμού της στο Facebook έγραψε το ακόλουθο: «Θέλω να γράψω εδώ κάτι που δεν είναι γνωστό. Ο κ. Αλαφούζος, παρά το γεγονός πως ο Σπύρος δεν περπατάει πια, δεν μπορεί να βρεθεί κοντά στην ομάδα, και να προσφέρει όπως παλιά, δεν έπαψε ποτέ να του πληρώνει το μισθό του. Κάθε μήνα μπαίνουμε στο νοσοκομείο για 4 ημέρες που του γίνονται ειδικές αγωγές. Κάθε μήνα εδώ και 4 χρόνια. Καλύπτει όλα τα έξοδα του νοσοκομείου. Ο Παναθηναϊκός μας στέλνει στο σπίτι όλες τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα που χρειάζεται και είναι πανάκριβα. Θα το ξαναπώ, δεν τον έχουμε δει και δεν του έχουμε μιλήσει ποτέ. Και είμαι βέβαιη πως δεν θα ήθελε να μαθευτούν αυτά, αλλά θα ήμουν αγνώμων αν δεν τα κατέθετα…».

Δείτε Επίσης  Κηδεία Ανδρέα Διονυσίου

Ο ίδιος σε δηλώσεις του σχετικά με την ασθένεια δήλωσε : “Ξέρετε πως ποτέ δεν μου άρεσαν οι βαρύγδουπες δηλώσεις και πάντα προσπαθούσα να μιλώ μέσα στα γήπεδα με την απόδοσή μου. Όμως η ζωή τα έφερε έτσι, και με επέλεξε να δώσω το μεγαλύτερο αγώνα απ’ όλους μέχρι σήμερα. Ήταν Ιούλιος του 2016, όταν οι γιατροί με ενημέρωσαν πως πάσχω από μία εξαιρετικά σπάνια και οδυνηρή –για μένα και την οικογένειά μου- εκφυλιστική νόσο.Τρία χρόνια τώρα ζω την κάθε μέρα με θυμό, θλίψη, ψυχικό πόνο, φόβο και αναπάντητα γιατί. Γιατί εγώ, αφού προσπάθησα πάντα να είμαι ένας καλός άνθρωπος; Γιατί και αυτό στη δική μου οικογένεια που δοκιμάζεται συνεχώς; Μα δεν παίρνω ποτέ καμία απάντηση”.