“Βράχνας” το  οικονομικό αλλά και η τεχνική υποστήριξη.

Τα αγροτικά σωματεία αποτελούν «φάρο» του ποδοσφαίρου.

Ο Σάββας Παυλικκας, επέστρεψε στα παλιά του λημέρια και στην πρόσφατη εκλογική συνέλευση της ΠΟΑΣΠ , εξελεγει πρόεδρος της Ομοσπονδίας . Σε συνέντευξη του στον Τ , αναφέρεται στους στόχους και τις προτεραιότητες του , τονίζοντας ότι   η ΠΟΑΣΠ θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για να κερδίσουμε αυτό που μας αξίζει, για τους νέους μας, για τους εθελοντές μας, για τον όμορφο κόσμο του Αγροτικού Ποδοσφαίρου.

Κύριε Παυλικκα , ποια είναι η κατάσταση της ΠΟΑΣΠ σήμερα και ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχετε  να αντιμετωπίσετε ;

Η σημερινή κατάσταση στη ΠΟΑΣΠ βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα όμως μας ανησυχεί έντονα το γεγονός ότι αρκετά σωματεία αναστέλλουν τις δραστηριότητες τους λόγω κυρίως του οικονομικού αλλά και της έλλειψης παραγόντων οι οποίοι είναι σημαντικός κρίκος αφού με την εθελοντική τους προσφορά διατηρούσαν τα σωματεία των  κοινοτήτων τους. Θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή με παράγοντες οι οποίοι για διάφορους  λόγους αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση, να ακούσουμε τις εισηγήσεις τους και να γίνει προσπάθεια για επαναδραστηριοποίηση τους.

Έχετε θέσει κάποιο πλάνο δράσης ; Και αν ναι, ποια ακριβώς είναι  τα κυριότερα του σημεία ή οι πυλώνες δράσης σας ;

Να αναφέρω ότι μόλις τώρα  έχουμε αναλάβει ως νέο Δ.Σ., και έχουμε καταρτιστεί σε σώμα και οι προτεραιότητες μας είναι να δημιουργήσουμε τις ανάλογες επιτροπές και να καταρτίσουμε το πλάνο μας για τη θητεία μας. Πρωτίστως  θα κληθούμε να επιλύσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν και να καταστήσουμε την Ομοσπονδία ένα υγιή οργανισμό σε όλους τους τομείς. Το Δ. Σ της ΠΟΑΣΠ θα εργαστεί με ζήλο κι αφοσίωση για την περαιτέρω διεκδίκηση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του Αγροτικού Ποδοσφαίρου της επαρχίας μας ώστε να αναβαθμιστεί περισσότερο  και να προχωρήσει μέσα σε επαγγελματικά πρότυπα. Όλοι μαζί , θα προσπαθήσουμε, με σοβαρότητα, συνέπεια και σκληρή δουλειά, αλλά και με γνώμονα μας τις αξίες και τα ιδανικά που εκπροσωπεί η Ομοσπονδία μας, να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τα Σωματεία της  επαρχίας μας.

Δείτε Επίσης  Εισαγγελία Ισπανίας : Ζητά φυλάκιση Αντσελότι

Θεωρείτε ότι έχει βελτιωθεί η εικόνα της Ομοσπονδίας σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια ;

Θεωρούμε ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα προόδου  όμως μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα με τη συμβολή τόσο των μελών του Δ.Σ. αλλά και με τη συνεργασία όλων των σωματείων μελών της ΠΟΑΣΠ. Αυτό που μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τον κόσμο του Αγροτικού Ποδοσφαίρου , είναι ότι η ΠΟΑΣΠ θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για να κερδίσουμε αυτό που αξίζει  στα σωματεία μας .

Πως αξιολογείτε την στήριξη (τόσο από οικονομική άποψη όσο και άλλως πως) της Πολιτείας προς την ΠΟΑΣΠ  αλλά και προς το Αγροτικό Ποδόσφαιρο γενικότερα ;

Η οικονομική στήριξη που παρέχεται από τη πολιτεία προς τη ΠΟΑΣΠ και το αγροτικό ποδόσφαιρο είναι μεν σημαντική αλλά σίγουρα δεν είναι  στο βαθμό που θα έπρεπε να είναι για να επιβιώνουν τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες. Από ότι  έχουμε πληροφορηθεί συζητείται μεταξύ ΣΤΟΚ – ΚΟΠ – ΚΟΑ η περαιτέρω ενίσχυση τόσο στο οικονομικό αλλά και σε τεχνική υποστήριξη. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το αγροτικό ποδόσφαιρο είναι το  μόνο κομμάτι του ποδοσφαίρου του οποίου δυστυχώς δεν καταβάλλεται το κόστος της διαιτησίας από τη ΚΟΠ παρόλο που ανήκουμε σε αυτή.   

-Ένα καταληκτικό δικό σας σχόλιο και ένα μήνυμα που θέλετε να στείλετε

Διαβεβαιώνω ότι μαζί με το Δ.Σ της Ομοσπονδίας θα καταβάλουμε προσπάθειες ώστε να στηρίξουμε όλες τις  ομάδες  για να διαδραματίσουν με τον καλύτερο τρόπο , τον αθλητικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τους ρόλο , και με συνέπεια και συνέχεια στο σχεδιασμό των πρωτοβουλιών μας, να καταφέρουμε να κερδίσουμε  την εμπιστοσύνη των μελών μας και γενικά του κόσμου του Αγροτικού ποδόσφαιρου της επαρχίας μας. Σίγουρα η στήριξη της Πολιτείας είναι πολύ σημαντική και καθοριστική για να προχωρήσουν τα αγροτικά σωματεία , γι αυτό θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν , τόσο η πολιτεία όσο και αθλητικοί οργανισμοί να στηρίξουν και να δώσουν , μέσα από συγκεκριμένα κίνητρα  αυτά που θα κρατήσουν «ζωντανό» το αγροτικό ποδόσφαιρο και γενικά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.