Σε ταξιδεύω πίσω στον χρόνο. Μίλα μου για το ξεκίνημα σου στην καλαθόσφαιρα. Πότε έγινε και από πού?

Ξεκίνησα από τις ακαδημιες της ΑΕΛ όταν ήμουν 8 χρόνο! Μέχρι τότε είχα δοκιμάσει όλα τα αθλήματα και δεν είχα σε τίποτα ταλέντο εκτός από την καλαθόσφαιρα.

Περιέγραψε μας την πορεία σου από το ξεκίνημα μέχρι σήμερα.

Η πορεία όλων των αθλητών είναι δύσκολη, άλλων πιο πολύ και άλλων πιο λίγο. Εγώ θα πω ότι η πορεία μου μέχρι σήμερα ήταν δύσκολη αλλά πραγματικά τις δυσκολίες τις έκανα δυνάμεις για εξοπλίσω τον χαρακτήρα που έχω διαμόρφωση σήμερα. Ξεκινώντας από τις ακαδημίες της ΑΕΛ, θεωρώ  τον εαυτό μου τυχερό που στο ξεκίνημα μου είχα προπονητές που ενδιαφέρονταν για την ανάπτυξη του παίχτη και όχι τόσο για τις ομαδικές διακρίσεις. Στα 14 μου και μετά από πρωτοβουλία του προπόνητη μου Θανάση Μάστορη και με την συγκατάθεση και πλήρη στηρίξει της οικογένεια μου είχα λάβει 100% υποτροφία να παίξω για της ακαδημίες του Μαντουλίδη στην Ελλάδα όπου φοίτησα και σαν μαθητής λυκείου εκεί. Αυτό με καθιστούσε τον πρώτο Κύπριο καλαθοσφαιριστή σε μικρή ηλικία που έφυγε από το νησί μας για να κυνηγήσει το όνειρο στην Ελλάδα, κάτι το οποίο δεν θα άλλαζα ποτέ. Μετά από μένα και μετά χαράς ακολούθησαν ο Ανδρέας Χριστοδούλου όπου είμασταν συμπαίχτες και ο Σασα Βεζενκοφ που είμασταν αντίπαλοι με τον ΑΡΗ. Μετά από 6 χρόνια στην Ελλάδα και αμέτρητες εμπειρίες  και  διακρίσεις και υπό την παρακολούθηση εξερετικων  προπονητών η τύχη με πήρε στην Αμερική  όπου αγωνιστικά τα πρώτα δυο χρόνια στο Cuesta College όπου είχα συμπαίχτη τον Ρομπερτο Μαντοβάνι και τα αλλά δυο χρόνια αγωνιστικά και αποφοίτησα για  στο Fresno Pacific University, California και το NCAA. Μετα την εκπλήρωση του πτυχίου μου αποφάσισα να επιστρέψω στην Κύπρο, υπογράφοντας 3ετες συμβόλαιο  με την ομάδα του Κεραυνού όπου την πρώτη χρόνια καταφέραμε να κερδίσουμε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μετά από προσωπική απόφαση, ήθελα να διεκδικήσω τις ευκαιρίες που μου αναλογούσαν σε άλλη ομάδα και αποφάσισα μετά τον πρώτο χρόνο , να πάω στον Απόλλωνα Λεμεσου όπου ήμουνα μέλος του για 3 χρόνια. Εκεί είχα συνεργαστεί την πρώτη μου χρόνια με τον νυν προπονητή μου Αντώνη Κωνσταντινιδη. Ο κύκλος μου έκλεισε στην ομάδα του Απόλλωνα πριν από δυο χρόνια όπου η τύχη με έφερε να υπογράψω συμβόλαιο με την ομάδα της Ανόρθωσης όπου είμαι μέχρι σήμερα. Μια ομάδα η οποία με εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή δίνοντας μου την ευκαιρία σαν αρχηγός να υποστηρίξω το έργο που γίνετε στην ομάδα και να βοηθήσω έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της.  

Δείτε Επίσης  Xωριό Ευαγγελισμός : Λύγισε ο ιερέας την ώρα που διάβαζε τα ονόματα των 57 θυμάτων

Υπάρχουν κάποιες στιγμές τις οποίες ξεχωρίζεις ;

Πιστεύω ότι αν πω ότι ξεχωρίζω κάποιες στιγμές που έζησα στο άθλημα θα πρέπει να αδικήσω την επόμενη θα έρθει. Είναι ένα άθλημα το οποίο σου χαρίζει καθημερινώς στιγμές και μαθήματα ζωής και αν θέλω να είμαι πιο συγκεκριμένος οι στιγμές οι καλές είναι λίγες σε σύγκριση με τις κακές στιγμές. 

Θα ήθελα να ξεχωρίσω όλες τις κακές μου εμπειριες στο άθλημα όπως μεγάλη τραυματισμοί, κακές συγκυρίες, δύσκολο περιβάλλον και τα λοιπά γιατί πρώτα από όλα αυτές με έχουν διαμόρφωση ως χαρακτήρα και σε αυτές πάντα πάω ότι χρειάζεται να ξαναβρώ δύναμη. 

Ποιό είναι το ίνδαλμα σου από την Κυπριακή, ποιό από την Ελληνική και ποιό από τον διεθνή χώρο του μπάσκετ;

Κυπριακή Καλαθόσφαιρα θα πω ο Γιώργος Παλαλας. Ελληνική Καλαθόσφαιρα Θοδωρήςς Παπαλουκάς και Διεθνή Καλαθόσφαιρα Manu Ginobili. 

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιωθεί έτσι ώστε η Κυπριακή καλαθόσφαιρα να ανέβει επίπεδο;

Η κυπριακή καλαθόσφαιρα έχει αλλάξει ραγδαία τα τελευταία 5 χρόνια και αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την επαναδραστηριοποίηση των ομάδων να εντάξουν Κύπριους ταλαντούχους καλαθοσφαιριστές στο δυναμικό τους έτσι ώστε να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα αφού υπάρχει και περιορισμός στους ξένους καλαθοσφαιριστές. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν χάσματα μεταξύ γενεών στο μπάσκετ της Κύπρου. Ένας τρόπος να βελτιωθεί αυτό είναι κατά την άποψη μου να δωθεί 100% έμφαση στο αναπτυξιακό επίπεδο με κατεύθυντηριες γραμμές από τους αρμόδιους έτσι ώστε να ακολουθούν μια κοινή γραμμή εκμάθησης του αθλήματος έτσι ώστε να υπάρχει μια ανοδική και σταδιακή εξέλιξη του Κύπριου Καλαθοσφαιριστή. Για παράδειγμα οι εθνικές ομάδες όλων των ηλικιών συμπεριλανβανομενου και της εθνικής ανδρών να ακολουθούν κοινές φιλοσοφίες κατα από την επίβλεψη των ομοσπονδιακών προπονητών έτσι ώστε να υπάρχει μια αρμονία στην ένταξη των παιχτών σε όλα τα απαραίτητα επίπεδα. 

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις σε ένα παιδί το οποίο επιθυμεί να ασχοληθεί σοβαρά ακόμη και επαγγελματικά με την καλαθόσφαιρα;

Όταν υπάρχει θέληση, σωστό και θετικό οικογενειακό περιβάλλον, εργατικότητα και σωστή καθοδήγηση τίποτα δεν είναι άπιαστο ούτε και το όνειρο κάθε μικρού καλαθοσφαιριστή να γίνει επαγγελματίας. Πλεων το άθλημα έχει εξελιχθεί σε όλα τα επίπεδα για αυτό κάθε αθλητής πρέπει να δουλεύει υπερωρίες και να αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στο άθλημα. Όποτε σκληρή δουλειά και πιστεύω πως υπάρχει μέλλον στον χώρο της καλαθόσφαιρας βλέποντας καθημερινά μικρούς να ασχολούνται όλο και περισσότερο σοβαρά με το άθλημα.