Η ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο προπονητής του, φίλος του, αδελφός του, καθοδηγητής του, ο «γίγαντας» Κώστας Σταθελάκος, έπειτα από αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Νότια Αφρική του σημάδεψε την ζωή.

Από εκείνη την ημέρα τα πάντα ήταν θολά για τους αθλητές του αγαπητού Κώστα, τα πάντα έμοιαζαν ανούσια, ακόμα και η συνέχιση της ενασχόλησής τους με τον στίβο έμοιαζε να κρέμεται από μία λεπτή κλωστή. Όμως, η δύναμη ψυχής που διαθέτουν όλα τα παιδιά της ομάδας τού αξέχαστου Κώστα, τούς βοήθησε στο να συνέλθουν έπειτα από κάποιο διάστημα και να επιστρέψουν στις προπονήσεις, με στόχο να υλοποιήσουν όλα όσα προγραμμάτιζαν μαζί του. Άλλωστε, βρισκόμαστε σε Ολυμπιακή χρονιά και το «βλέμμα» στο Παρίσι παραμένει «καρφωμένο» από όλους…

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπό τις οδηγίες του αείμνηστου Κώστα Σταθελάκου, ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης σημείωσε μεγάλη βελτίωση στη σφυροβολία και έφτασε σε πολύ σημαντικές επιτυχίες. Στις 28 Απριλίου του 2021 ο Πουρσανίδης κατέγραψε την κορυφαία επίδοση στην καριέρα του με 74,05μ., που είναι η 2η όλων των εποχών, πίσω μόνο από τον μ. Σταθελάκο (75,32μ.). Το 2022 ήταν, ίσως, η κορυφαία χρονιά στην καριέρα του Αλέξανδρου Πουρσανίδη, αφού κατέκτησε τα πρώτα του μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, κερδίζοντας αρχικά το ασημένιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν και ακολούθως το χάλκινο στους Κοινοπολιτειακούς του Μπέρμιγχαμ!

Οι επιτυχίες αυτές και η σταθερότητά του τον οδήγησαν τον Αύγουστο για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετέχοντας στα προκριματικά της σφυροβολίας στο Μόναχο (21ος, 70,56μ.). Ένα χρόνο μετά, τον Αύγουστο του 2023, κατάφερε να ζήσει άλλο ένα όνειρο για κάθε αθλητή, λαμβάνοντας μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (27ος/35, με 71,63μ.). Κι από τη στιγμή που κατάφερε να μπει στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, θέλει να παραμείνει εκεί. Να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία και να υλοποιήσει κάθε όνειρό του.

Δείτε Επίσης  Άρης Λεμεσού : Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων