Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πέρασε πολύ εύκολα από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα (89-76).

Πολύ απλά γιατί αν κάνει το 4/4 από εδώ και πέρα ( Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ σε δύο βράδια), θα έχει σίγουρα το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague.

Επιπρόσθετα, το διπλό στη Stark Arena μετέτρεψε τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην κορυφαία βάσει αποτελεσμάτων για τον Παναθηναϊκό AKTOR μακριά από το ΟΑΚΑ, καθώς έφτασε τα επτά (7) διπλά στη regular season.

Με επικεφαλής τον Ντίνο Μήτογλου (12 πόντοι και 4 ριμπάουντ στην πρώτη περίοδο), η διαφορά άνοιξε γρήγορα (11-20 στο 8′) υπέρ του ΠΑΟ, η οποία έδειχνε να ελέγχει πλήρως την κατάσταση.

Παρά τις αδυναμίες της άμυνας, η επίθεση λειτουργούσε άψογα με τα 7/9 τρίποντα της πρώτης περιόδου να είναι το πλέον χαρακτηριστικό στατιστικό του αγώνα.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός AKTOR εδραίωνε την υπεροχή του, όπως φάνηκε άλλωστε από το +14 (22-36) του 12ου λεπτού. Ο Μίλος Τεόντοσιτς με τον Ντέγιαν Νταβίντοβατς έδιναν με την αποδοση τους μια μικρή ελπίδα στον Ερυθρό Αστέρα όμως τα ελληνικά τρίποντα ήταν πάλι εκεί για να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Το +10 (41-51) του ημιχρόνου έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στον Παναθηναϊκό AKTOR, αν κι η συγκεκριμένη διαφορά ήταν μικρή μπροστά σε όσα έλεγαν οι επιθετικοί αριθμοί των πρασίνων (10/19 δίποντα, 9/13 τρίποντα, 4/5 βολές, 14 ασίστ για 3 λάθη).

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Ερυθρός Αστέρας επιδίωξε να αυξήσει την πίεση στην απέναντι πλευρά, αλλά δεν τα κατάφερε επί της ουσίας. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν απλά εκλάμψεις στο παρκέ της Stark Arena και πολλά αμυντικά προβλήματα, τα οποία δεν άφησε ανεκμετάλλευτα ο Παναθηναϊκός AKTOR.

Δείτε Επίσης  Παγκόσμια Ημέρα του Αθλητισμού 

Πότε με τον Κέντρικ Ναν και πότε με τον Ματιάς Λεσόρ διατήρησε τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, όπως αποτυπωνόταν από το +14 (48-62 στο 27′ & 56-70 στο 30′).

Το +14 του 30ού λεπτού έφερε μια αδικαιολόγητη χαλάρωση στους πράσινους, οι οποίοι σημείωσαν μόλις τρεις πόντους μέχρι το 34′ του αγώνα, γεγονός που έδωσε το δικαίωμα στον Ερυθρό Αστέρα να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι από το -χαμένο ως τότε- παιχνίδι. Το +8 (65-73 στο 35′) ήταν άλλωστε εύθραυστο.

Πέντε μαζεμένοι πόντοι και δύο – τρεις καλές άμυνες έβαλαν τέλος στις σερβικές φιλοδοξίες για ανατροπή, με τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν να διατηρούνται μπροστά μέχρι το τέλος και να γίνονται το φαβορί, πλέον, για το πλεονέκτημα έδρας έναντι της Μονακό και του Ολυμπιακού.