Ως Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε η 21η Μαρτίου κάθε χρόνο, από τα αριθμητικά δεδομένα που συνθέτουν το σύνδρομο (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος=3.21).

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του Έλληνα γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down.

Ο filathlos365 θα σταθεί σήμερα σε ένα ήρωα ανάμεσα σε τόσους άλλους. Στον Chris Nikic ο πρώτος αθλητής με σύνδρομο Down που ολοκληρώνει το τρίαθλο Ironman.

Ο 21χρονος κατόρθωσε κάτι που οι περισσότεροι θα μπορούσαν μόνο να ονειρευτούν, κολυμπώντας για 2.4 μίλια, τρέχοντας μαραθώνιο 26.2 μιλίων και κάνοντας ποδήλατο για άλλα 112 μίλια σε διάστημα 16 ωρών, 46 λεπτών και 9 δευτερολέπτων- 14 λεπτά νωρίτερα από το χρονικό περιθώριο. 

“Ο στόχος επιτεύχθηκε. Ήρθε η ώρα να ορίσω καινούργιο και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ στόχο για το 2021. Όποιος κι αν είναι, η στρατηγική παραμένει ίδια. Ένα τοις εκατό καλύτερος κάθε μέρα. ΝΑΙ, έκανα τη δουλειά, αλλά με βοηθούσαν άγγελοι. Ο Θεός με περιβάλλει με αγγέλους. Το καλύτερο κομμάτι όλων. Νέα οικογένεια και φίλοι. Όλα σχετικά με την ευαισθητοποίηση για το σύνδρομο Down και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Inclusion για όλους εμάς με όλους εσάς. Λυπάμαι που δεν απάντησα προσωπικά σε όλα τα μηνύματά σας. Είναι καταπληκτικό αλλά έχω 33.000 νέους followers και μηνύματα από χθες. Θα προσπαθήσω να απαντήσω. Πέτυχα τον στόχο μου και τώρα θέλω να βοηθήσω άλλους σαν κι εμένα ΅ δήλωσε μέσω Instagram.


Δείτε Επίσης  Ομόνοια 29Μ : πήρε το ντέρμπι με σκόρερ τον Παττίχη!