Πέρα από τη σπουδαία του καριέρα με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και την Εθνική Αγγλίας, τους δύο ευρωπαϊκούς του τίτλους και τη συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, ο Σίλτον είναι… κάτοχος και δύο ρεκόρ.

Αρχικά είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην Εθνική Αγγλίας με 125 παιχνίδια και το πιο σημαντικό. Ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. 1390 παιχνίδια παρακαλώ!

Ο – γεννηθείς το 1949 – Σίλτον “έγραψε” την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τη φανέλα της Λέστερ σε ηλικία 17 χρόνων το 1966 και σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 1997! Δηλαδή αγωνίστηκε σε τέσσερις δεκαετίες!

Το εντυπωσιακό με την περίπτωση του Σίλτον είναι ότι έκανε ντεμπούτο σε Παγκόσμιο Κύπελλο σε ηλικία 32 χρόνων και στη συνέχεια της καριέρας του, συμμετείχε σε ακόμη δύο Μουντιάλ, έχοντας μάλιστα το ρεκόρ των 10 αγώνων με απαραβίαστη εστία σε τελική φάση (μαζί με τον Μπαρτέζ).

Για την… ιστορία, η Λέιτον Όριεντ ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιρικός “σταθμός” του Σίλτον, με την οποία έφτασε – και ξεπέρασε – τις 1.000 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος.

Δείτε Επίσης  ΠΕΛΕ: Ο “ποδοσφαιριστής του Αιώνα”