Ο νέος Λιθουανός προπονητής της Ομόνοιας παρουσιάστηκε από τη διοίκηση της ομάδας και τοποθετήθηκε για τους στόχους του ίδιου και της ομάδας του αλλά και για συγκεκριμένους παίκτες.

Αναλυτικά:

Το αρχικό σχόλιο του Γιάννη Αναστασίου: «Εύχομαι καλή ποδοσφαιρική σεζόν σε όλους. Αξιολόγησε ο σύλλογος πως πρόκειται για επιτυχημένο προπονητή, όλοι μαζί να πετύχουμε τον στόχο μας. Καλωσορίζω τον Νταμπράουσκας».

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Νταμπράουσκας: «Καλησπέρα. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που είμαι εδώ. Ελπίζω η συνεργασία να είναι επιτυχημένη ώστε ο σύλλογος να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Υπόσχομαι σκληρή δουλειά, είμαι υπεύθυνος για την ομάδα, την βελτίωση και τα αποτελέσματα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Για το τι να περιμένει ο κόσμος από τον ίδιο και τη φιλοσοφία του: «μου αρέσει να παίζω επιθετικά, η ομάδα μου να κάνει επίθεση και όχι να περιμένουμε τον αντίπαλο ή τις αδυναμίες του. Είμαι τυχερός γιατί προπόνησα μεγάλες ομάδες, σπουδαίους παίκτες και κατέκτησα τίτλους. Αν δεν είσαι κυρίαρχος δεν μπορείς να πετύχεις. Μπορώ να προσαρμοστώ σε κάποιο παιχνίδι αν δεν μας βγει το στιλ μας, ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Το πιο σημαντικό είναι η νίκη».

Για τα στοιχεία των παικτών που ψάχνει: «Θέλουμε παίκτες με χαρακτήρα, που μπορεί να αντιπροσωπεύσουν τους στόχους της ομάδας. Να αντέξουν την πίεση. Τους τελευταίους δύο μήνες, έχουμε δουλέψει πολύ. Είμαστε κοντά στο να φέρουμε όχι τους καλύτερους του κόσμου αλλά αυτούς που χρειάζεται η Ομόνοια. Ο κόσμος ζητά να είμαστε κυρίαρχοι και αυτούς ψάχνουμε, ώστε να παίζουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε».

Για αν είναι κοντά σε μεταγραφή πριν την αναχώρηση της αποστολής για τη Πολωνία: «Δεν θέλω να σχολιάσω ούτε να υποσχεθώ κάτι. Είναι λογικό να υπάρχουν φήμες και ο κόσμος να ζητά παίκτες. Σίγουρα θα ήταν καλό στο πρώτο παιχνίδι να τους είχα όλους διαθέσιμους. Δεν είναι εφικτό αυτό. Ο κόσμος μπορεί να κοιμάται ήσυχος, γίνεται αρκετή δουλειά όταν έρθει η ώρα η ομάδα θα είναι έτοιμη. Μπορεί να προκύψει κάτι απόψε, αύριο ή σε μια εβδομάδα. Έτσι είναι η μεταγραφική περίοδος».

Ο Αναστασίου απάντησε για τη συνεργασία με τον Νταμπράουσκας αλλά και τα νέα του καθήκοντα: «Έχει ζητήσει ένα συγκεκριμένο στιλ παικτών. Τα χαρακτηριστικά είναι συγκεκριμένα και πρέπει να βρούμε αυτά τα προφίλ. Απορρίπτουμε, προκρίνουμε, πάντα σε επικοινωνία μεταξύ μας και με το τμήμα σκάουτινγκ. Όλοι περνούν από αξιολόγηση, αν συμφωνούμε προχωράμε, αν όχι δεν προχωράμε. Είναι σημαντικό να έχουμε κοινή γραμμή. Συζητάμε και είμαστε ανοικτοί να δούμε ποιος έχει λάθος και ποιος όχι, με γνώμονα το καλό της ομάδας.

Δείτε Επίσης  Μάριος Γεωργίου : Πρωταθλητής Ευρώπης

Πάντα μου άρεσε το οργανωτικό. Η σχέση με τη διοίκηση είναι πολύ καλή. Επικοινωνούμε ώστε να λειτουργήσουμε σε κάθε κομμάτι σωστά. Είναι σημαντικό να είναι όλοι επαγγελματίες, να είναι ανοικτοί στην διαφορετικότητα της κουλτούρας. Όλοι το αντιλαμβάνονται και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε αυτά που πρέπει. Σε ακαδημία, σκάουτινγκ και πρώτη ομάδα. Στόχος είναι κάθε χρόνο η ομάδα να πηγαίνει μπροστά και να βελτιωνόμαστε».

Για το γεγονός πως οι 15 θέσεις ξένων είναι συμπληρωμένες: «Δουλεύουμε για τον κατάλογο Β’. Η Ομόνοια είναι η μοναδική ομάδα που εμπιστεύεται τους Κύπριους, το δείχνει τα τελευταία χρόνια. Μας ενδιαφέρει ότι καλό υπάρχει. Ο σχεδιασμός υπάρχει ξέροντας τις συνέπειες, να φτάσουμε δηλαδή τους 17… Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια. Δουλεύει το σκάουτινγκ, είναι σε επαφές ώστε να βρούμε αυτό που θα μας κάνει καλύτερους».

Για το που πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα, απάντησε ο Νταμπράουσκας: «Ψάχνουμε για δεξί μπακ, επιτελικό μέσο, κεντρικό αμυντικό και εξτρέμ. Έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε».

Για το μέλλον του Λοΐζου, απάντησε ο Αναστασίου: «Ο μικρός έχει συμβόλαιο, υπολογίζεται κανονικά. Αν έρθει πρόταση, ο σύλλογος είναι ανοικτός για να συζητήσει. Σίγουρα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. Κάναμε συζητήσεις, του τόνισα πως οφείλει να είναι στρατιώτης, να κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Αν έρθει πρόταση, η ομάδα θα συζητήσει. Θα πρέπει να αντιληφθεί πως έχει υποχρεώσεις και πως είναι επαγγελματίες. Για την ενδεκάδα, τον λόγο έχει ο προπονητής. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους».

Για το μέλλον των Κασάμα, Μπάκιτς και Ουζόχο: «Υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον για τους Μπάκιτς και Ουζόχο. Όταν υπάρχει ενδιαφέρον θα πρέπει να είναι συμβατό με τα θέλω της ομάδας. Δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανένα. Όσο για τον Κασάμα, δεν είναι στα πλάνα, κοιτάζουμε να βρούμε κάποια λύση».

Για τον Λανγκ: «Έχει συμβόλαιο, έχει προσφέρει. Βρίσκεται στο Euro, τον υπολογίζουμε κανονικά. Μας είπε πως όσο είμαι εδώ θα είμαι επαγγελματίας, το έχει δείξει αυτό. Ο προπονητής τον πιστεύει».