Ο Αλέξανδρος Τσιανγκ από το 2012 ζει μόνιμα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο και δραστηριοποιείται στον τομέα των επενδύσεων και των ακινήτων τόσο στο νησί μας όσο και το εξωτερικό. Γνωστό το φιλανθρωπικό του έργο και η ανάμειξη του στα κοινά, αλλά και η οικονομική στήριξη σε αθλητές οι οποίοι ασχολούνται με ατομικά αθλήματα, σε αθλητές ομαδικών αθλημάτων, αλλά και σε σχολεία και οργανωμένα σύνολα.

Με αφορμή την εξαγγελία της υποψηφιότητας του σαν Δημοτικός σύμβουλος Πάφου ο filathlos365.com.cy φιλοξενεί την σημερινή του συνέντευξη με ερωτήματα αθλητικού περιεχομένου που απασχολούν τους Παφίτες αλλά και όλους τους πολίτες αυτού του τόπου.

 Ποια είναι η άποψη σας για την άθληση τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες;

Οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής , η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, τα οικονομικά προβλήματα και οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής δυσκολεύουν τον άνθρωπο γενικά. Οπότε κατά την γνώμη μου, ο καλύτερος τρόπος για να μειώσεις το άγχος και να ξαναγεμίσεις τις μπαταρίες σου είναι οι Αθλητικές δραστηριότητες.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει στην Κύπρο έτσι περισσότερα άτομα να έχουν την δυνατότητα να ασχολούνται με τον αθλητισμό;

Τα παιδιά είναι γεμάτα ενέργεια. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε αθλήματα… χτίζοντας το σώμα τους. Απελευθερώστε την ενέργεια τους και αφήστε τα να δείξουν τα ταλέντα τους! Σύμφωνα με την έρευνα μου , οι σωματικές δραστηριότητες των παιδιών είναι λιγότερο από 1 ώρα την ημέρα, οι οποίες θα πρέπει να αυξηθούν ανάλογα και τόσο γονείς όσο και εκπαιδευτικοί να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα της άθλησης των παιδιών.

Οι ενήλικες πρέπει επίσης να ασχολούνται με τον αθλητισμό, γιατί είναι ένας τρόπος για να διατηρήσουν το σώμα τους υγιές καθώς μεγαλώνουν και να κρατούν το μυαλό τους καθαρό από το άγχος της ημέρας.

Εκδηλώσεις κοινότητας: Οργανώστε τοπικά αθλήματα, εκδηλώσεις, τουρνουά ή δραστηριότητες που είναι ανοιχτές σε όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα δεξιοτήτων. Θα μπορούσε να είναι μια κοινοτική βόλτα κατά μήκος της παραλίας, γιόγκα και ασκήσεις διατάσεων, υπάρχουν πολλές αθλητικές δραστηριότητες με χαμηλό κόστος. Η Κύπρος διαθέτει γρήγορη σειρά υπαίθριων χώρων, που είναι δωρεάν για χρήση.
Σχολικά Προγράμματα: Συνεργαστείτε με τα σχολεία για να προωθήσετε τα οφέλη του αθλητισμού και να ενθαρρύνετε τους μαθητές να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες.
Εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού: Χρησιμοποιήστε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφίσες και άλλες μορφές διαφήμισης για να επισημάνετε τα σωματικά, ψυχικά και κοινωνικά οφέλη του αθλητισμού.
Προσβάσιμες εγκαταστάσεις: Υποστηρίξτε και δημιουργήστε προσβάσιμες αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι ανοιχτές σε όλους, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο ή τις ικανότητές τους.
Εγκρίσεις διασημοτήτων: Συνεργαστείτε με γνωστούς αθλητές ή αθλητικές προσωπικότητες για να βοηθήσετε στην προώθηση της αξίας του αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας.
Με αυτές τις στρατηγικές, μπορείτε να συμβάλετε στην προώθηση του αθλητισμού σε ένα ευρύτερο κοινό και να ενθαρρύνετε περισσότερους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Δείτε Επίσης  Champions και Europa League: Αλλάζουν τα κριτήρια ισοβαθμίας

Οι αθλητές μας οι οποίοι ασχολούνται με τον αθλητισμό επαγγελματικά αναγκάζονται να βρίσκουν οι ίδιοι χορηγούς για να μπορούν να καλύπτουν τα έξοδα τους. Ποιά η άποψη σας για αυτό το θέμα;

Οι επαγγελματίες του αθλητισμού σε πολλές χώρες αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη χρηματοδότηση και πρέπει να βρουν χορηγούς για να καλύψουν τα καθημερινά τους έξοδα. Δεν είναι μόνο χρηματοδότηση για καθημερινά έξοδα, είναι επίσης χρηματοδότηση για καλύτερο εξοπλισμό για να μπορούν να ανταγωνίζονται σε κορυφαίο επίπεδο, χρόνο, ειδικά εάν η πλήρης απασχόληση είναι ο μόνος τρόπος να διατηρήσουν το αθλητικό τους επάγγελμα, καθώς και να έχουν καλές προσβάσιμες εγκαταστάσεις και συνεχή συντήρηση από αυτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις για τη βελτίωση των ικανοτήτων των επαγγελματιών του αθλητισμού.

Είστε υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές στον Δήμο Πάφου. Ποιο είναι το πρόγραμμα σας όσο αφορά το κομάτι του αθλητισμού;

Ασχολούμαι με τον τοπικό αθλητισμό από το 2020, ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να ενσωματωθώ με την τοπική κοινωνία, να δημιουργήσω φιλίες και να κατανοήσω τον πολιτισμό. Υπήρξα χορηγός σε πολλές αθλητικές ομάδες της Πάφου. όπως αγώνες καράτε, ομάδα μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο Πάφου, Όμιλος Υδατοσφαίρισης Πάφου, Επαγγελματίες αθλητές Πάφου……Το πρόγραμμά μου θα συνεχίσει να συμμετέχει στις τοπικές αθλητικές κοινότητες, όπως έκανα από την αρχή.

Τί μήνυμα θέλετε να στείλετε μέσα από την σελίδα μας στον κόσμο της Πάφου;

Θα ήταν τιμή μου να υπηρετήσω τους κατοίκους της Πάφου, να προσπαθήσω στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου, να βοηθήσω στη δημιουργία αθλητικών σχολών με καλύτερο περιβάλλον εντός των κοινοτήτων, σχολεία να έχουν καλύτερες εγκαταστάσεις και άτομα όλων των ηλικιών να ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε τοπικές δραστηριότητες…

Σε έναν ιδανικό κόσμο θα ήταν καλό να υπάρχει κρατική, τοπική και κοινοτική χρηματοδότηση!