Το διήμερο 13-14 Απριλίου 2024

Έτοιμη να υποδεχθεί πέραν των 17.000 δρομέων είναι η πόλη της Λεμεσού, ενόψει του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της Κύπρου που δεν είναι άλλο από τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο.

Ο Μαραθώνιος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου 2023, με εκκίνηση όπως πάντα, το παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο της Επίχωσης.

Σε δηλώσεις, ο διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού, Ανδρέας Σπύρου, ανέφερε ότι οι διεργασίες για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Κύπρου βρίσκονται στην τελική ευθεία και πολύ σύντομα θα είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν τους χιλιάδες δρομείς και φίλους του Μαραθωνίου.

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού εδώ και χρόνια επενδύει στην αναβάθμιση της εμπειρίας των δρομέων με τον κ. Σπύρου να σημειώνει ότι έχουν προχωρήσει ακόμη πιο μπροστά επενδύοντας στην τεχνολογία με mobile application, ζωντανά αποτελέσματα, στην ψυχαγωγία με cheering points και after party όπως και στην τεχνική υποστήριξη με σημεία ανεφοδιασμού αθλητή καθώς και σημεία υγείας και ασφάλειας.

Κάθε χρόνο όλο και περισσότερος κόσμος αγκαλιάζει τον Μαραθώνιο ενώ αρκετοί είναι αυτοί που αναμένουν με ανυπομονησία τη διεξαγωγή του κάνοντας για μήνες προετοιμασία φυσικών δυνάμεων. «Φέτος η καινοτομία που επιδιώκουμε είναι να καταφέρουμε να βγάλουμε τον κόσμο της Λεμεσού στους δρόμους να υποστηρίξει τους δρομείς που τρέχουν» σημείωσε ο κ. Σπύρου.

Αθλητές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο

Οι διαδρομές στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού θα είναι έξι. Ο Μαραθώνιος ξεκινάει από το Σάββατο 13 Απριλίου με τον PrimeTel Εταιρικό Δρόμο 5 χλμ στις 9:00 π.μ, και συνεχίζει με τον Δρόμο Νεολαίας του Ιδρύματος Ντασίν στις 11:30.

Την Κυριακή 14 Απριλίου, ακολουθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα με τον Μαραθώνιο Δρόμο 42χλμ, τον Muskita Ημιμαραθώνιο Δρόμο 21χλμ, τον Petrolina Δρόμο Ενέργειας 10χλμ και τον RemAthlon Ατομικό Δρόμο 5χλμ.

Δείτε Επίσης  Μαρτίνα Ναβρατίλοβα : Mετρά 18 τίτλους Grand Slam.

Το Σάββατο 12 Απριλίου στον PrimeTel Εταιρικό Δρόμο 5 χλμ αναμένεται να τρέξουν πέραν των 12.000 δρομέων από σχεδόν 300 εταιρείες ενώ στον Δρόμο Νεολαίας του Ιδρύματος Ντασίν, αναμένεται να φιλοξενηθούν 1.000 παιδιά από 6 μέχρι 12 ετών. Την Κυριακή στους αγωνιστικούς δρόμους οι συμμετοχές θα φτάσουν τους 5.000 δρομείς. «Είναι ένας απίστευτος αριθμός για τα κυπριακά δεδομένα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σπύρου.

Η φετινή διοργάνωση έχει μπει ήδη στην ιστορία, αφού έχει σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών στη Μαραθώνια διαδρομή. Συγκεκριμένα στον Μαραθώνιο Δρόμο 42 χλμ θα δοκιμάσουν τις αθλητικές τους επιδόσεις πέραν των 800 δρομέων, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην Κύπρο ενώ στον Ημιμαραθώνιο θα λάβουν μέρος 1.500 δρομείς. «Η τάση είναι διαρκώς αυξητική και εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός δρομέων στους αγωνιστικούς δρόμους θα ξεπεράσει τις 5.000», αναφέροντας ότι σχεδόν οι 2.000 είναι αθλητές υψηλού επιπέδου 40 χώρες του κόσμου.

Ο Μαραθώνιος Λεμεσού πέραν από το αθλητικό γεγονός, έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού μέρος των εσόδων δίνεται σε ιδρύματα αλλά και οργανισμούς με τον κ. Σπύρου να υπογραμμίζει ότι «ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού λειτουργεί σαν πλατφόρμα διαφόρων κοινωνικών δράσεων, μεταξύ αυτών και η φιλανθρωπία. Oι δρομείς και οι φίλοι του Μαραθωνίου, μπορούν να υποστηρίξουν δεκάδες φιλανθρωπικά ιδρύματα από την Κύπρο και το εξωτερικό».

Συγκεκριμένα το 2023 μέσω του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού μαζεύτηκαν πέραν των €60.000 με τον κ. Σπύρου να προσκαλεί τους δρομείς και τους φίλους της διοργάνωσης να υιοθετήσουν ένα σκοπό είτε να υποστηρίξουν τον σκοπό κάποιου δρομέα μέσω του www.givengain.com.