Ποια είναι η άποψη σας για τον Αθλητισμό γενικότερα όσο αφορά τον άνθρωπο και την υγεία αλλά και την κοινωνία. Εσείς γυμνάζεστε;

Καθόλου τυχαία οι αρχαίοι έλληνες υποστήριζαν πως «νους Υγιής εν σώματι υγιεί». Αναμφίβολα η άθληση είναι υγεία αλλά και η ενασχόληση με τον αθλητισμό δημιουργεί ανθρώπους  δραστήριους, διεκδικητικούς. Στο ερώτημα αν αθλούμαι σας λέω πως και βεβαίως και αθλούμαι. Στα νιάτα μου υπήρξα ποδοσφαιριστής στη ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΠΟΠ Πάφου και αργότερα μετά τις σπουδές μας στο ερασιτεχνικό και αγροτικό πρωτάθλημα. Υπήρξα επίσης για 13 χρόνια αθλητής στο Shotokan καράτε ιαπωνικής τέχνης. Δυστυχώς ο χρόνος μου τώρα έχει λιγοστέψει και περιορίζομαι σε περπάτημα τα πρωινά  6-7 χιλιόμετρα και αραιά και που ποδηλατώ, ενώ εβδομαδιαία χειμώνα- καλοκαίρι πάω για κολύμπι .

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να βελτιωθεί ή να γίνει έτσι ώστε περισσότερα παιδιά αλλά και ενήλικες να ασχολούνται με την άσκηση και τον αθλητισμό;

Η άθληση πρέπει να ξεκινά από πολύ νωρίς, θα έλεγα από το Νηπιαγωγείο ούτως ώστε να γίνει βίωμα των παιδιών για να έχουν μια ποιοτική ζωή.  Επιβαλλεται στο Δημοτικό και Γυμνάσιο να αφιερώνεται περισσότερος χρόνος για άθληση αλλά σημαντικός παράγοντας για υγιή παιδιά είναι βεβαια και η διατροφή. Γενικότερα η πολιτεία αλλά και η Τοπική Αρχή έχουν καθήκον να προσφέρουν στους πολίτες τις απαραίτητες δομές για άθληση όπου να μπορούν να συναθροίζονται και να αθλούνται. Η άθληση βεβαίως δεν έχει ηλικία και χαίρομαι που βλέπω καθημερινά ενήλικες συνδημότες μας να ασχολούνται με διάφορα είδη άθλησης όπως ειναι το ποδόσφαιρο, η ποδηλασία και το περπάτημα.

Τι έργα έχουν γίνει στον Δήμο Γερίου τα οποία αφορούν τον τομέα του αθλητισμού; Σαν Δήμος στηριζετε τα σωματεία στο Γέρι;

Η στήριξη στα σωματεία μας είναι διαρκής και γενναιόδωρη και χαιρόμαστε γιατί τα σωματεία μας προοδεύουν και έχουν στις γραμμές τους εκατοντάδες παιδιά, αγόρια και κορίτσια που αθλούνται. Τόσο ο ΑΠΟΛΛΩΝ Γερίου όσο και ο Δικέφαλος Γερίου μας κάνουν υπερήφανους για τις επιτυχίες τους στο ποδόσφαιρο και στην πετόσφαιρα. Στα έργα που έχουμε δημιουργήσει για υγιή ψυχαγωγία και άθληση θα ξεχώριζα τη δημιουργία του πάρκου Ζώδιας στο οποίο υπάρχουν ποδηλατόδρομος και περιπατικοί διαδρόμοι, όργανα γυμναστικής ανοικτού χώρου και γήπεδο μπάσκετ μπωλ και βόλευ μπωλ. Αλλά και σε άλλα πάρκα όπως στο πάρκο Χατζηαδάμου υπάρχουν τα όργανα γυμναστικής ανοικτού χώρου.

Πέραν τούτου έχουμε φτιάξει περιπατικούς διαδρόμους στο Δάσος Λουρκά στο οποίο βέβαια έχουμε προγραμματίσει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα.

Δείτε Επίσης  Έκτορ Κυπριανού : Kατάκτηση του Λιγκ Τρόφι Αγγλίας

Στηρίζουμε επίσης τα προγράμματα ΑΓΟ και αθλητισμός για όλους και προς το σκοπό αυτό παραχωρούμε την αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου μας.

Σαν υποψήφιος και όχι σαν Δήμαρχος ποιό είναι το πρόγραμμα σας όσον αφορά τον αθλητισμό εάν επανεκλεγείτε?

Στο πρόγραμμα μας ως κυριο μέλημα μας είναι η συνέχιση των προσπαθειών για απόκτηση δημοτικού γηπέδου. Ως δεύτερη επιλογή έχουμε εξασφαλίσει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας όπως παραχωρηθεί στο Δήμο το γήπεδο το Γυμνασιου το οποίο θα διαμορφωθεί ανάλογα για να εξυπηρετεί τους αθλητές μας. Ένας άλλος στόχος είναι η δημιουργία ξεχωριστής αίθουσας αθλοπαιδιών σε χαλίτικη γη. Στους κεντρικούς στόχους μας είναι η δημιουργία ποδηλατόδρομου που να ενώνει το Γέρι με το Πανεπιστήμιο Κύπρου όπως και η δημιουργία Πάρκου τροχοσανίδας- skate park.

Τι μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στους επισκέπτες της σελίδας μας; Γιατί να ψηφίσουν Νεόφυτο Παπαλαζάρου;

Ένα είναι το μήνυμα που θέλω να δώσω:  συνεχίζουμε μαζί τη πορεία μας για την αλλαγή. Έχουμε στα εφτά χρόνια δημαρχίας παράξει σημαντικότατο έργο παρά το γεγονός ότι ήμασταν υποστελεχωμένοι και παρά τα δύο χρόνια λόγω κορονοιού που όλα παρέμειναν στάσιμα. Εμείς δημιουργήσαμε έργα προς όφελος των δημοτών μας. Να αναφέρω μερικά από αυτά όπως είναι η αναμόρφωση του πυρήνα του Γερίου, τα στέγαστρα των λεωφορείων που δεν υπήρχαν, τα πάρκα Ζώδιας και ΑΜΕΑ, τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουμε κάμει και δεν ξαναπλημμύρισε το Γέρι, τα δύο μεγάλα γεφύρια που ολοκληρώσαμε στην Αγίου Σπυριδώνου και Φοινικούδων για ευκολότερη διακίνηση των δημοτων μας, την φωταγώγηση πάρκων και χώρων στάθμευσης, την φωταγώγηση της λεωφόρου Αθαλάσσης, τη δημιουργία κυκλοφοριακών κόμβων, την τοπιοτέχνηση  διαφόρων νησίδων όπως είναι στην οδό Βατυλής, τη νησίδα στην οδό Ιωνά και Κολοκάση, την τοπιοτέχνηση στη συμβολή Δημήτρη Χριστόφια (πρώην Γερίου) και Ελευθερίας, τα έργα στην Βιοτεχνική Ζώνη και την κτηνοτροφική την ανακατασκευή του πράσινου σημείου και τόσα άλλα.

Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στους συνδημότες μου είναι ότι με τον ίδιο ζήλο και όρεξη, με την απόκτηση εμπειριών, θα συνεχίσουμε και στην επόμενη πενταετία να παράγουμε έργο προς όφελος των δημοτών μας. Μια πενταετία της μεταρρύθμισης που χρειάζεται αρκετή δουλειά να προσαρμοστούμε με τα  νέα δεδομένα.

Συνεχίζουμε τη προσπάθεια μας να υλοποιήσουμε καινούργια έργα που να αναβαθμίζουν τη ποιότητα ζωής των Δημοτών μας  και η πόλη μας να είναι πάντα ένας ελκυστικός προορισμός για νέους ανθρώπους που θέλουν να φτιάξουν το νοικοκυριό τους.