Στις αρχές της άλλης εβδομάδας, πιθανότητα τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, θα συνεδριάσει η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για να εξετάσει το πολύκροτο θέμα της μετακίνησης οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας.

Πρόκειται για ζήτημα που απασχολεί τους ποδοσφαιρόφιλους, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία την οριστική απόφαση. Από τη μια, η απόφαση της ΚΟΠ για άρση του μέτρου που ίσχυσε στα μισά της λήξασας σεζόν και από την άλλη, η αντίθεση της Αστυνομίας και της Κυβέρνησης.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο «παίχτηκε» στη συνάντηση της 4ης Ιουλίου, που έγινε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως μεταξύ του αρμόδιου Υπουργού, Μάριου Χαρτσιώτη, και του προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα, στην παρουσία του αρχηγού Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεοδώρου, του προέδρου του ΚΟΑ, Γιάννη Ιωάννου, και λειτουργών.

Όπως ανακοινώθηκε, ο πρόεδρος της ΚΟΠ ανέλαβε να ενημερώσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας σε σχέση με τις λεπτομέρειες των επιχειρημάτων που ανέπτυξε η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργού. Με στόχο να αποφασιστεί αν θα επανεξετάσει την προηγηθείσα απόφασή της αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως γίνεται κατανοητό, ο Κούμας βρίσκεται ανάμεσα σε διασταυρωμένα πυρά σχετικά με την απόφαση για τη μετακίνηση φιλοξενούμενων οπαδών. Στο ένα «στρατόπεδο» βρίσκονται τα σωματεία, που παρουσιάζονται ανένδοτα ώστε να μην ανατραπεί η άρση του μέτρου και στο άλλο η Κυβέρνηση, που «σπρώχνει» ώστε να επανέλθει η απαγόρευση.

Από τη στιγμή που η «μπάλα» βρίσκεται στους εκπροσώπους των σωματείων, το αβίαστο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι δύσκολα μπορεί να ανατραπεί το σκηνικό. Ωστόσο, με τις κυβερνητικές πιέσεις να είναι έντονες, αποτελούν εύλογα ερωτήματα:

1) Ποια θα είναι η στάση του προέδρου της ΚΟΠ.

2) Πόση επιρροή μπορεί να έχει στα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δείτε Επίσης  Ο Saeid Mehri ... η επιλογή του Σα Πίντο!