Ποια η άποψη σου για την άθληση γενικά? Εσύ αθλείσαι;

Ως επαγγελματίας υγείας θεωρώ την άθληση καθοριστικό παράγοντα για την ενδυνάμωση της ψυχικής και της σωματικής υγείας του ανθρώπου. Αναμφισβήτητα η αξία και τα οφέλη του αθλητισμού για τον άνθρωπο είναι τεράστια. Η υγιής ενασχόληση με τον αθλητισμό προάγει την ευγενή άμυλα, την κοινωνικοποίηση, την αυτοκυριαρχία, καλλιεργεί υγιή πρότυπα , ενισχύει την ευεξία και μας κρατά μακριά από την βία, τον φανατισμό, τις εξαρτήσεις. Προσωπικά αγαπώ την άθληση και αφιερώνω καθημερινά χρόνο για να γυμναστώ. Αγαπημένες μου δραστηριότητές  είναι το τρέξιμο και η ποδηλασία στην φύση και νιώθω τυχερή που μένω στο Κόρνο και έχω άμεση πρόσβαση σε αυτήν.

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει ή να βελτιωθεί στην Κύπρο έτσι ώστε περισσότερα παιδιά και ενήλικες να ασχολούνται με τον αθλητισμό;

Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν και να συμμετάσχουν σε διάφορα αθλήματα είτε μέσω του σχολείου είτε κατά τις απογευματινές τους δραστηριότητες. Εδώ είναι που υπεισέρχεται ο ρόλος της Πολιτείας και των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες, θεωρώ ότι μέσω συνεργασιών μπορούν να λειτουργήσουν διάφορα αθλητικά προγράμματα με χαμηλό κόστος έτσι ώστε όλα τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να τον εντάξουν στην ζωή τους . Οι αθλητικές δραστηριότητες, τόσο σε ο,τι αφορά τα παιδία όσο και σε ο,τι αφορά τους ενήλικες εξαρτάται και από τον χρόνο που έχουν να αφιερώσουν και από το κόστος που έχουν να καταβάλουν. Άρα προσφέροντας προγράμματα όπως το ΑΓΟ για όλες τις ηλικίες, με χαμηλό κόστος σε κάθε δήμο πιστεύω θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον η παροχή υποδομών, εξοπλισμού και οικονομικής βοήθειας στα τοπικά αθλητικά σωματεία ή αθλητικών ομίλων θα ενισχύσουν την προσπάθεια που ήδη γίνεται στην τοπική κοινωνία.

Πολλοί από τους αθλητές της Κύπρου οι οποίοι είναι σε επίπεδο πρωταθλητισμού αναγκάζονται να αποτείνονται σε χορηγούς για κάλυψη των εξόδων τους. Ποια η άποψη σου για αυτό το θέμα;

Σε επίπεδο πρωταθλητισμού οι αθλητές αφιερώνουν πολλές ώρες τις ημέρας τους  σε προπονήσεις αλλά χρειάζεται να λείψουν και πολλές μέρες στο εξωτερικό για να συμμετέχουν στις διάφορες διοργανώσεις στο εξωτερικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χρειάζονται οικονομικούς πόρους για να μπορούν να ανταπεξέλθουν. Υπάρχουν προγράμματα που βοηθούν αθλητές υψηλού επιπέδου αλλά σίγουρα δεν είναι αρκετά και δεν καλύπτουν όλο το φάσμα των αθλητών. Θετικό είναι που υπάρχουν χορηγοί και στηρίζουν την προσπάθεια των αθλητών αλλά σίγουρα θα έπρεπε να έχουν την πλήρη στήριξη  του κράτους ούτως ώστε να μην εξαρτώνται ούτε να αναλώνονται στο να βρίσκουν χορηγούς.

Δείτε Επίσης  Apollon Ladies : Ευχαριστίες σε όσους τις στήριξαν

Μαρία, είσαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κόρνου για τον νέο Δήμο Λευκάρων. Στην δήλωση εξαγγελίας της υποψηφιότητας σου κάνετε  αναφορά στην ενίσχυση του τοπικού αθλητισμού. Ποιο το όραμα και ποιες οι προτάσεις σου σε ο,τι αφορά θέματα αθλητισμού;

Αρχικά θεωρώ ότι η κάθε μορφή στήριξης των τοπικών αθλητικών συλλόγων, σωματείων, ομάδων, ομίλων και όλων όσων ασχολούνται και προάγουν τον αθλητισμό στην ευρύτερη περιοχή του νέου Δήμου που θα δημιουργηθεί, θα πρέπει να είναι βασική και ουσιαστική προτεραιότητα μας. Η προσφορά των τοπικών αθλητικών φορέων στον αθλητισμό είναι πολύ σημαντική, προσφέροντας την δυνατότητα στα παιδία μας που μένουν μακριά από τις πόλεις να ασχολούνται με τον αθλητισμό χωρίς να χρειάζεται  να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να έχουν αυτή την ευκαιρία .Παραδείγματα της δικής μας κοινότητα είναι η ποδοσφαιρική ομάδα ΚΟΡΝΟΣ FC, ο Ποδηλατικός Όμιλος Κόρνου και η ποδοσφαιρική ακαδημία Cosmopolis sporting F.A.

Παράδειγμα αθλήτριας που ξεκίνησε από τον ποδηλατικό όμιλο Κόρνου αυτό της Άντριας Χριστοφόρου που θα μας εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς 2024 στο Παρίσι για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Ο καθορισμός περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον της κοινότητας και η δημιουργία του σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου της ΚΟΠ στον Κόρνο θα εισάγουν την κοινότητα στον αθλητικό χάρτη της Κύπρου.

Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους επισκέπτες της σελίδας μας εν όψη και των εκλογών;

– Το μήνυμα που θέλω να στείλω εν όψει των εκλογών είναι ότι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι ένα δικαίωμα που ο καθένας οφείλει να αξιοποιήσει, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στη σωστή λειτουργία της Δημοκρατίας. Ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες, η συμμετοχή στην κάλπη, είναι ο δρόμος για να ακουστεί η φωνή του καθενός, είναι το μέσο για να στείλει το μήνυμα του με την επιλογή των ανθρώπων που ο ίδιος θέλει να τον εκπροσωπούν και να γίνουν η φωνή του σε ζητήματα για όλα όσα αφορούν την καθημερινότητα του. Η επανάσταση του καθενός, περνά μέσα από τις επιλογές που ο ίδιος θα καθορίσει. Η ψήφος είναι το όπλο που έχει στα χέρια του για να πολεμά για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο, όπως ο ίδιος τον αντιλαμβάνεται.