Ο Λιονέλ Μέσι θα είναι και αυτή την φορά αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής, στο τουρνουά του Copa America το καλοκαίρι που διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μέσι, ήταν ο αρχηγός της Αργεντινής στη δόξα του 2021, στον πρώτο θρίαμβο της χώρας στο Copa America μετά από 28 χρόνια, πριν γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής σε κάτι λιγότερο από 18 μήνες αργότερα, αφού κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

Δεν γνωρίζουμε αν το Κόπα Αμέρικα του 2024 θα αποτελέσει τον τελευταίο χορό του Μέσι στη διεθνή σκηνή, και είναι βέβαιο ότι θα έχει στο μυαλό του να σπάσει κι άλλα ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι στο σημαντικό αυτό τουρνουά.

Μια ματιά στα πιο κάτω επιβεβαιώνει το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του 36χρονου Super Star :

Περισσότερες συμμετοχές στο Copa America

Ο Μέσι έχει πραγματοποιήσει συνολικά 34 συμμετοχές στο Copa America, τις περισσότερες μαζί με τον πρώην διεθνή Χιλιανό Σέρχιο Λίβινγκστον, αλλά ο Αργεντινός πρόκειται να σπάσει το ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι, με την Αργεντινή να αντιμετωπίζει τον Καναδά στον εναρκτήριο αγώνα της φάσης των ομίλων στις 21 Ιουνίου.

Περισσότερες συμμετοχές σε τουρνουά για την Αργεντινή

Ο Μέσι έχει εκπροσωπήσει την Αργεντινή σε έξι διαφορετικά τουρνουά Copa America (2007, 2011, 2015, 2016, 2019, 2021) και πρόκειται να γίνει ο πρώτος παίκτης από τη χώρα του που θα παίξει στην έβδομη διοργάνωση του σημαντικότερου τουρνουά της Νότιας Αμερικής.

Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο Copa America

Ο Μέσι έχει πετύχει συνολικά 13 γκολ στις έξι συμμετοχές του στο Κόπα Αμέρικα και αν πετύχει πέντε γκολ στο φετινό καλοκαιρινό τουρνουά, θα γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, ξεπερνώντας το σημερινό ρεκόρ που κατέχουν από κοινού ο Αργεντινός Νορμπέρτο Μέντεζ και ο Βραζιλιάνος Ζιζίνιο (από 17 γκολ ο καθένας).

Δείτε Επίσης  Σιαμπουλλής : Το σωστό προφίλ

Παράλληλα, ο Μέσι κατέχει ήδη το ρεκόρ για τις περισσότερες ασίστ (17) από έναν παίκτη στην ιστορία του Κόπα Αμέρικα, 11 περισσότερες από τους κοντινότερους διεκδικητές (Άνχελ Ντι Μαρία, Αλέξις Σάντσες, Κάρλος Τέβες και Χουάν Αράνγκο) που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση.

Χατ-τρικ σε πολλά τουρνουά Κόπα Αμέρικα

Ο Μέσι έχει πετύχει ένα χατ-τρικ στο Copa America μέχρι σήμερα – σημειώνοντας τρία γκολ σε 19 λεπτά ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο εναντίον του Παναμά στη φάση των ομίλων του 2016 – και αν επαναλάβει αυτό το κατόρθωμα στο Κόπα Αμέρικα του φετινού καλοκαιριού, θα ενταχθεί σε μια ομάδα μόλις 10 παικτών που έχουν πετύχει χατ-τρικ σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις.

Διαδοχικά βραβεία ως παίκτης του τουρνουά

Ο Μέσι έχει ανακηρυχθεί παίκτης του τουρνουά του Copa America τόσο το 2015 όσο και το 2021, ένας από τους τέσσερις παίκτες (μαζί με το δίδυμο της Ουρουγουάης, Έντσο Φραντσέσκολι και Χοσέ Νασάζι, και τον Αργεντινό Μανουέλ Σεοάν) που έχουν κερδίσει την ατομική διάκριση σε δύο περιπτώσεις.

Το σύμβολο της Αργεντινής θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Copa America που θα κερδίσει το βραβείο τρεις φορές αυτό το καλοκαίρι και ο πρώτος που θα κερδίσει το βραβείο σε διαδοχικές διοργανώσεις.