Η φιλόξενη πόλη της Λάρνακας έγινε το επίκεντρο του παγκόσμιου καράτε από τις 16 έως τις 18 Φεβρουαρίου, φιλοξενώντας το Karate1 Series A 2024 στο ιστορικό “Κιτιο” στάδιο.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε, Ανδρέας Βασιλείου, μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με την εκδήλωση, η οποία έγραψε ιστορία με την παρουσία 83 χωρών και 950 αθλητών.

Ο κ. Βασιλείου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Βρίκκη, τον Ταμία Σίμο Κωνσταντίνου, τον Έφορο Αθλήματος Φώτη Μαραθοβουνίωτη, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη Σωτήρη Ζηνωνος, Παναγιώτη Ιωάννου και Μάριο Βατυλιώτη που δούλεψαν ακούραστα για την προετοιμασία αυτού του μεγαλειώδους γεγονότος.

Ειδική μνεία έγινε στους πέραν των 40 εθελοντές, τους 15 Κύπριους διαιτητές και τους πέραν των 60 διεθνείς διαιτητές που συνέβαλαν στην εύρυθμη διεξαγωγή των αγώνων, καθώς και στους προπονητές και αθλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό για την αφοσίωση και τις επιδόσεις τους.

Παρά την απογοήτευση για την μη κατάκτηση μεταλλίου, ο κ. Βασιλείου αναγνώρισε την πρόοδο και την αφοσίωση που επιδείχθηκε, επισημαίνοντας την πρόσφατη επιτυχία της Κωνσταντίνας Ευσταθίου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γεωργία. Η εμπιστοσύνη του προέδρου στο μέλλον του κυπριακού καράτε είναι ακλόνητη, με προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στους επόμενους αγώνες.

Η στήριξη των χορηγών ήταν κρίσιμη για την επιτυχία του γεγονότος, με τον κ. Βασιλείου να εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, το Υφυπουργείο Τουρισμού, την ΟΠΑΠ Κύπρου, τη RoboMarkets, το Δήμο Λάρνακας και το ΡΙΚ.

Δείτε Επίσης  Εθνική Κύπρου Ανδρών : Ακόμα δύο φιλικά

Η δέσμευση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε για την προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος στην Κύπρο, καθώς και η συνεχής επίδειξη αριστείας σε διεθνή πρωταθλήματα, αποτελεί μια ισχυρή βάση για την μελλοντική επιτυχία. Με το βλέμμα στραμμένο στο 2025, η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε και όλοι οι εμπλεκόμενοι ανυπομονούν για την επόμενη ευκαιρία να φιλοξενήσουν ένα τόσο σημαντικό γεγονός, συνεχίζοντας να προωθούν το καράτε ως ένα δυναμικό άθλημα.