Στα προκριματικά του FIBA EuroBasket 2025, η Εθνική Κύπρου θα αντιμετωπίσει τις Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία και Γαλλία. Στις 23 Φεβρουαρίου 2024 στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Βοσνία και στις 26 του μήνα εκτός έδρας, την Κροατία.

Σύμφωνα με την ΚΟΚ, ενόψει του μεγάλου ραντεβού στις 23 Φεβρουαρίου στη Λευκωσία, ο φόργουορντ της Πετρολίνα ΑΕΚ, μίλησε στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΚ και αναφέρθηκε στον πρώτο αγώνα για την προκριματική φάση και τι πρέπει να προσέξει η Κύπρος στο αγωνιστικό κομμάτι. «Λόγω του ότι μπασκετικά δεν είμαστε τόσο μεγάλη ομάδα όπως η Βοσνία και Ερζεγοβίνη, πιστεύω είναι σημαντικό να μπορέσουμε να ελέγχουμε τα ριμπάουντ. Είναι δυνατή ομάδα και πρέπει να βρούμε τα εύκολα καλάθια, να κάνουμε αιφνιδιασμούς και να σουτάρουμε καλά», είπε.

Ως μία εκ των τεσσάρων διοργανωτριών χωρών της τελικής φάσης του FIBA EuroBasket 2025, η Κύπρος έχει εξασφαλισμένη θέση στη διοργάνωση το καλοκαίρι του 2025 και στον γ’ όμιλο της Λεμεσού, ανεξαρτήτου της πορείας στην επικείμενη προκριματική φάση. Οι αγώνες μας με Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία και Γαλλία θα αποτελέσουν έτσι ένα γερό τεστ για την Εθνική.

Ο Ρομπέρτο Μαντοβάνη κλήθηκε να μιλήσει γι’ αυτή την πρόκληση. «Έχουμε τρομερό κλίμα τα τελευταία χρόνια στην ομάδα μας, μας αρέσει και χαιρόμαστε πολύ να παίζουμε για τη χώρα μας. Στο πρώτο παιχνίδι θα μπούμε με πολλή ενθουσιασμό στο παρκέ, με όση περισσότερη μαχητικότητα μπορούμε, ώστε να ξεκινήσουμε όσο καλύτερα γίνεται σε αυτή τη διοργάνωση», είπε.

Κλείνοντας, ο 30χρονος, ύψους 2.03μ., καλαθοσφαιριστής αποκάλυψε ποιο είναι το πλεονέκτημα της Κύπρου κόντρα στη Βοσνία. «Σίγουρα, το πλεονέκτημα που θα έχουμε στις 23 Φεβρουαρίου, είναι το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας και θέλω να καλέσω τον κόσμο να μας στηρίξει. Πρόκειται για μια είναι ιστορική στιγμή, όχι μόνο για την κυπριακή καλαθόσφαιρα αλλά και για τον αθλητισμό της χώρας μας. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για τα νεαρά παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ, να δουν από κοντά το ψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο στην καλαθόσφαιρα», ανέφερε.

Δείτε Επίσης  Ο ΚΟΑ στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Δράκου «Ο Στίβος της Κύπρου»