Μείωση του μισθολογίου κατά 50% σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο προανήγγειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου της Ανόρθωσης.

Σε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης ο Χρίστος Χατζηστεφάνου τόνισε πως προτεραιότητα αποτελεί η οικονομική επιβίωση.

Το διαθέσιμο μπάτζετ για μισθούς του ποδοσφαιρικού τμήματος θα είναι κοντά στα 2,6 εκατ. ευρώ.

Η ομάδα της Αμμοχώστου χρειάζεται περίπου 270.000 ευρώ (ενδέχεται το ποσό να αυξηθεί στις 500.000 ευρώ) για άμεσες υποχρεώσεις, ώστε να αποφύγει το εμπάργκο μετεγγραφών.

Ενόψει των κριτηρίων Ιουνίου οι κυανόλευκοι καλούνται να πληρώσουν ένα ποσό που προσεγγίζει το 1.000.000 ευρώ.

Η προηγούμενη κακοδιαχείριση στερεί από την παρούσα διοίκηση ένα σημαντικό κονδύλι, αφού όπως τονίστηκε προεισπράχθηκαν περίπου 1,7 εκατ. ευρώ από τηλεοπτικά δικαιώματα, διάρκειας, VIP μπόξες και διαφημιστικά.

Η διοίκηση του Συλλόγου επανέλαβε τη δέσμευση της ΓΣ για ορισμό ανεξάρτητου ελεγκτικού οίκου με εντολή να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά δεδομένα της «Κυρίας» τα τελευταία 15 χρόνια.

Αναφορικά με τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο κ. Χατζηστεφάνου υπογράμμισε πως η διοίκηση του Συλλόγου έχει εποπτικό ρόλο σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος του προγραμματισμού και ξεκαθάρισε πως αρμόδιοι για τις επιλογές παικτών είναι ο προπονητής και η διοικούσα επιτροπή.

Όσον αφορά το συνολικό χρέος της Ανόρθωσης λέχθηκε πως κυμαίνεται στα 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3-3,5 εκατ. ευρώ στην… κόκκινη ζώνη.

Δείτε Επίσης  Φιλανθρωπική Εκδήλωση: Kολυμβητικός Περίπατος – "Κολυμπώ