Η Ανδριανή Χριστοδούλου, απαντά στις ερωτήσεις του filathlos365.com.cy και αναλύει το δικό της όραμα για τον αθλητισμό τόσο σαν πολίτης, σαν νεαρή μητέρα αλλά και σαν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος.

Τα τελευταία χρόνια ο Αθλητισμός έχει ανέβει επίπεδο γενικά. Τι άλλο πιστεύεται ότι πρέπει να γίνει από την Πολιτεία έτσι ώστε περισσότερα παιδιά να αθλούνται αλλά και το επίπεδο σε όλα τα αθλήματα να ανέβει ακόμη περισσότερο;

Τα τελευταία χρόνια όντως ο αθλητισμός έχει ανεβεί επίπεδο γενικά. Η αύξηση της χρηματοδότησης για αθλητικά προγράμματα στα σχολεία μπορεί να περιλαμβάνει την πρόσληψη περισσότερων εκπαιδευτικών με εξειδίκευση στον αθλητισμό, την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και την προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή σε διάφορα αθλήματα.

Τι θα έπρεπε να βελτιωθεί , ή να γίνει στον τόπο μας, έτσι ώστε και οι ενήλικες να μπορούν να γυμνάζονται παρά τις τόσες άλλες ασχολίες τους επαγγελματικές , οικογενειακές κσι προσωπικές;

Στον τόπο μας μπορούμε να βελτιώσουμε κάποια πράματα έτσι ώστε και οι ενήλικες να μπορούν να γυμνάζοντε παρά το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα της καθημερινότητας τους. Για παράδειγμα η δημιουργία περισσότερων αθλητικών χώρων στον Δήμο μας  μπορεί να συμπεριλάβει την ανάπτυξη πάρκων με γυμναστικές συσκευές που ήδη έχει γίνει στο Πάρκο Ζώδιας , την ανακαίνιση υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία αθλητικών κέντρων που να προσφέρουν ποικίλα αθλήματα και προγράμματα.

Είστε υποψήφια σε ένα αρκετά μεγάλο Δήμο της Λευκωσίας με πολλές νεαρές οικογένειες με παιδιά. Τι όραμα και τι πρόγραμμα έχετε για αύξηση του αριθμού των Δημοτών (ενήλικες και παιδιά) οι οποίοι να αθλούνται;

Σάν υποψήφια στον Δήμο Γερίου , ένα μεγάλο Δήμο της Λευκωσιάς όραμα μου όσον αφορά την αύξηση του αριθμού των αθλούντων, είναι η οργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή σε αθλήματα, όπως παιδικά φεστιβάλ αθλητισμού, προγράμματα ενηλίκων για αθλητισμό και οικογενειακές αθλητικές δραστηριότητες.

Δείτε Επίσης  Eros Αδαμίδης : " Νικητής ζωής " με μηδενική όραση

Ποια η άποψη σας για τα Αθλητικά σχολεία? Βοήθησαν στην ανέλιξη των μαθητών-αθλητών;

Τα Αθλητικά Σχολεία έχουν βοηθήσει αρκετά στην ανέλιξη των μαθητών – αθλητών επιπλεόν έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη συνεργιών με τοπικούς αθλητικούς συλλόγους και οργανώσεις ετσι ώστε να προσφέρεται εξειδικευμένη εκπαίδευση και προπόνηση στους μαθητές.

Τι μήνυμα θέλετε να δώσετε στους επισκέπτες της σελίδας μας οι οποίοι κατάγονται από τον Δήμο Λατσιών-Γερίου. Τί θα βοηθήσει η Ανδριανή αν εκλεγεί σε ότι αφορά τον αθλητισμό;

Η Ανδριανή ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Λατσιών-Γερίου, διαβεβαιώνω οτι εαν εκλεγω θα εργαστώ ενεργά για την προώθηση του αθλητισμού στην περιοχή με τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, με περισσότερα πάρκα με όργανα εκγυμνασείς και για παιδιά ΑΜΕΑ για την συνύπαρξη και την συμμετοχή τους , όπως εείναι και το πάρκο «Αγάπης και Ίσων Ευκαιριών» για παιδιά ΑμεΑ που έχουμε στον Δήμο μας. 

Επιπλεόν προγραμμάτων εκπαίδευσης και δραστηριοτήτων που θα ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών σε διάφορα αθλήματα , μονοπάτια φύσης και αθλητικά φεστιβάλ όπως για παράδειγμα Μαραθώνιους που μπορούν να διοργανωθούν και στον Δήμο Γερίου.

Ο αθλητισμός φέρνει πιο κοντά τις οικογένειες με τα παιδιά. Καλλιεργούν χαρακτήρες , μαθαίνουν την ομαδικότητα και την αλληλοβοήθεια.

Τα παιδιά είναι σαν τους χαρταετούς , είναι φτιαγμένα να πετάνε. Χρειάζονται όμως τον αέρα – αγάπη, εμπιστοσύνη και ενθάρρυνση !