Σαν ποδοσφαιριστής ο Αβράμης Βασιλέας τίμησε με ήθος και αγωνιστικότητα τις ομάδες της Μαρωνίτικης κοινότητας, κατακτώντας μάλιστα και αρκετά τρόπαια.

Αγωνίστηκε στις ομάδες του Διγενή Ακρίτα Μόρφου, Ορφέα Λευκωσίας, Δόξα Παλαιομετόχου Κέδρου, ΕΜΑ Ανθούπολης και του Κορμακίτη.

Στην ομάδα του Κορμακίτη ξεκίνησε και από την φετινή σεζόν την προπονητική του καριέρα.

Αβράμη, θέλω να μου περιγράψεις την φετινή πορεία του Κορμακίτη και πως κρίνεις εσύ την παρουσία σου για πρώτη φορά σαν προπονητής.

Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά με αρκετά προβλήματα σε διάφορους τομής δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να υλοποιήσουμε τον στόχο μας που ήταν τα παιχνίδια της ένταξης όμως το παλέψαμε μέχρι το τέλος πήραμε την ομάδα στον τελικό Κυπέλλου πάρα της δυσκολίες που βρήκαμε και εδώ θέλω να δώσω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Ποδοσφαιριστές. Για μένα ήταν κάτι το πρωτόγνωρο σίγουρα έμαθα κάποια πράγματα με βοήθησαν οι ποδοσφαιριστές και έχω αρκετά ακόμα να μάθω δεν γίνεσαι προπονητής από την μία μέρα στην άλλη θέλει αρκετές θυσίες και σκληρή δουλειά….

Δύσκολη χρονιά , όμως κατάφερες να οδηγήσεις την ομάδα στο τελικό κυπέλλου της Εποπλ και παρόλο ότι χάσατε στη άχαρη διαδικασία των πέναλντι δέκτηκες πολλά συγχαρητήρια από τους φιλάθλους.

Όπως προανέφερα ήταν αρκετά δύσκολη χρονιά , προσπαθήσαμε όλοι μαζί και το παλέψαμε αρκετά. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι παίξαμε αρκετά καλά αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, όμως το ξαναλέω τα συγχαρητήρια τα απονέμω στους ποδοσφαιριστές ! Μόνο αυτοί γνωρίζουν τις δυσκολίες και τα εμπόδια που είχαμε να αντιμετωπίσουμε.

Απέκτησες ήδη μια εμπειρία σε μια δύσκολη χρονιά πως σκέφτεσαι το μέλλον σου προπονητικά?

Πραγματικά ήταν μια εμπειρία για μένα με τα σωστά και λάθη μου. Έκανα την δική μου αυτοκριτική με το τέλος της χρονιάς για το μέλλον μου σαν προπονητής. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν σίγουρα … είναι κάτι που το αγάπησα αλλά θέλει αρκετή δουλειά για να προχωρήσει κάποιος.

Δείτε Επίσης  Champions League : H Νάπολι υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και η Πόρτο την Άρσεναλ.

Έπαιξες σε αρκετές ομάδες με πολύ καλές παρουσίες στην ποδοσφαιρική σου καριέρα , τι κρατάς απ’ όλα αυτά τα χρόνια;

Μπορεί να μην έφτασα σε Top επίπεδο, όμως νιώθω ότι ο τρόπος που δούλευα σαν ποδοσφαιριστής σε όλες τις κατηγορίες που αγωνίστηκα ήταν σε ψηλά επίπεδα. Τι κρατάω;

Νιώθω περιφανος γιατί αγωνίστηκα σε πολλές και καλές ομάδες όπως Διγενής Ακρίτας Μόρφου, Ορφέας Λευκωσίας και Δόξα Παλαιομετόχου, αλλά ιδιαίτερα νιώθω περήφανος που αγωνίστηκα σε όλες της ομάδες τής Μαρωνίτικης κοινότητας που έπαιζαν σε ψηλό επίπεδο (Κέδρος, Αγ. Μαρίνα, Κορμακίτης, ΕΜΑ Ανθούπολης) κατάκτησα και με τις τρεις ομάδες τρόπαια και έζησα ανόδους και αυτό με χαροποιεί αφάνταστα..

Και δεύτερον στο ποδόσφαιρο σαν ομάδικο άθλημα, κάνεις φίλους και όχι εχθρούς και εγώ αυτό εισέπραξε πολλούς φίλους.

Πόσο σημαντική είναι η στήριξη της οικογένειας σε όλη αυτή τη πορεία μέσα στα γήπεδα σαν ποδοσφαιριστής αρχικά και σαν προπονητής αργότερα και ότι σπαταλάς πολύ χρόνο στα γήπεδα;

ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ για μένα ΙΕΡΗ λέξη το Α&Ω στη ζωή μου και βρίσκονται πάντα δίπλα μου !

Πες μου την άποψη σου για το φετινό συναρπαστικό πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας και ποιος πιστεύεις ότι θα κατακτήσει στο τέλος το τίτλο?

Έιναι ένα από τα πιο ωραία πρωταθλήματα που έχω παρακολουθήσερι με μεγάλο ανταγωνισμό από 5-6 ομάδες.

Θεωρώ πως ο ΑΠΟΕΛ θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα.