‘Eξι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Κύπρου θα βρίσκονται στην αποστολή της εθνικής τους ομάδας για το EURO 2024.

Οι ποδοσφαιριστές του κυπριακού πρωταθλήματος που πάνε Γερμανία :

  • Γεωργία: Γκιόργκι Κβιλιτάια, Λάσα Ντβάλα
  • Σλοβενία: Βιντ Μπέλεκ
  • Kροατία: Ιβίτσα Ίβουσιτς
  • Ρουμανία: Αντριάν Ρους
  • Ουγγαρία: Άνταμ Λανγκ

Το βράδυ της 7ης Ιουνίου «έκλεισαν» οι αποστολές των 24 ομάδων που θα ταξιδέψουν στη Γερμανία για το Euro 2024 .

Τελικά έξι παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Cyta θα πάνε στα γήπεδα της Γερμανίας, εκ των οποίων οι τρεις αγωνίζονται στον ΑΠΟΕΛ, δυο διεθνείς έχει η Πάφος και έναν η Ομόνοια.

Από τον ΑΠΟΕΛ ο σέντερ φορ Γκιόργκι Κβιλιτάια και ο στόπερ Λάσα Ντβάλι θα αγωνιστούν με την Εθνική Γεωργίας.

Ο τρίτος διεθνής ποδοσφαιριστής της ομάδας του Ρικάρντο Σα Πίντο είναι ο Βιντ Μπέλεκ. Ο βασικός τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ είναι σταθερό μέλος της εθνικής ομάδας της Σλοβενίας εδώ και πολλά χρόνια, όμως έχει ρόλο δεύτερου πίσω από τον σταρ της Ατλέτικο ΜαδρίτηςΊαν Όμπλακ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της Ευρώπης.

Από την κυπελλούχο Κύπρου, Πάφο, δυο ποδοσφαιριστές θα βρεθούν στη ΓερμανίαΙβίτσα Ίβουσιτς είναι για ακόμα μια φορά στις επιλογές του Ζλάτκο Ντάλιτς. Ο Ιβίτσα είναι δεύτερος στην ιεραρχία πίσω από τον βασικό τερματοφύλακα της ΦενέρμπαχτσεΝτομινίκ Λιβάκοβιτς.

Ο Ρουμάνος Αντρίαν Ρους είναι διεθνής από το 2019 και έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί ως στόπερ, δεξί μπακ και αμυντικό χαφ.

Ο κεντρικός αμυντικός της Ομόνοιας  Άνταμ Λανγκ θα ταξιδέψει για τρίτο διαδοχικό EURO με την αποστολή της εθνικής ομάδας της Ουγγαρίας.

Δείτε Επίσης  Κώστας Σλούκας : Συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου