Έγραψε ιστορία η Κουλιτσένκο: 7η στον κόσμο με ισοφάριση κυπριακής επίδοσης σε στίβο!
Έγραψε ιστορια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι η Ελένα Κουλιτσένκο. Η πρώτη γυναίκα που εκπροσώπησε την Κύπρο μας σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων από όλα τα αθλήματα, σε όλες τις διοργανώσεις, κατέλαβε την 7η θέση στο άλμα εις ύψος γυναικών που είναι και η κορυφαία κυπριακή επίδοση σε στίβο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θυμίζουμε ότι την καλύτερη θέση σε στίβο κατείχαν ο ανυπέρβλητος Κυριάκος Ιωάννου στο ύψος που στο Ρίο αναδείχθηκε 7ος Ολυμπιονίκης, ο φανταστικός Μίλαν Τράικοβιτς που επίσης ήταν 7ος Ολυμπιονίκης στο Ρίο στα 110μ. με εμπόδια, και ακολουθούσε ο τεράστιος Απόστολος Παρέλλη που ήταν 8ος Ολυμπιονίκης στη δισκοβολία το 2016 στο Ρίο και μετά ο Δημήτρης Χονδροκούκης, ο οποίος ήταν 12ος στον τελικό του ύψους, επίσης το 2016.

Η σημαιοφόρος της Κύπρου έκανε πολύ μεγάλη εμφάνιση στον τελικό του αγωνίσματός της, όμως δεν κατάφερε να περάσει το 1.98 που θα ήταν, ατομική επίδοση, παγκύπριο ρεκόρ και θα της έδινε τουλάχιστον το χάλκινο μετάλλιο. Η πρωταθλήτριά μας πέρασε με την πρώτη προσπάθεια το 1,86μ., πέρασε με τη δεύτερη το 1,91μ. και με την τρίτη το 1,95μ.

Δείτε Επίσης  Μπενζεμά για Μάντσεστερ!