Με το μήνυμα «Όλοι είμαστε ένα», αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Σύνδεσμου Ποδοσφαιριστών, με επικεφαλής τον Σπύρο Νεοφυτίδη, άρχισε και φέτος τον κύκλο συναντήσεων με τους ποδοσφαιριστές της Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορίας, στους οποίους, τονίζεται, μεταξύ άλλων, πόσο σημαντικό είναι όλα τα μέλη του ΠΑ.Σ.Π. να είναι ενωμένα, τα οφέλη που απορρέουν από την εγγραφή τους στον Σύνδεσμο, ενώ γίνεται ανάλυση και των διάφορων δράσεων του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών.

Μέχρι σήμερα η αντιπροσωπεία του ΠΑ.Σ.Π. συναντήθηκε με τους ποδοσφαιριστές οκτώ ομάδων (Νέα Σαλαμίνα, ΑΣΙΛ, Διγενής Μόρφου, Ολυμπιακός, Εθνικός Άχνας, ΑΕΛ, Ομόνοια Αραδίππου, Αγία Νάπα) ενώ έπεται συνέχεια το αμέσως επόμενο διάστημα με τους ποδοσφαιριστές των υπόλοιπων ομάδων.

Όπως ανέφερε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. στους ποδοσφαιριστές, με την εγγραφή τους ως μέλη αποκτούν περισσότερη δύναμη αφού γίνεται συλλογική διαπραγμάτευση για τα δικαιώματά τους, ενώ ο Σύνδεσμος στέκεται στο πλευρό τους παρέχοντάς τους νομική υποστήριξη όταν και εφόσον χρειαστεί. Το παράδειγμα με τους δύο παίκτες που καταδικάστηκαν αρχικά σε ισόβιο αποκλεισμό και μετά από σκληρή μάχη του νομικού τμήματος του ΠΑ.Σ.Π. δικαιώθηκαν, είναι ενδεικτικό, αλλά δεν είναι το μόνο αφού σε πολλές άλλες περιπτώσεις ο Σύνδεσμος στάθηκε ασπίδα προς τα μέλη του.

Ένα άλλο σπουδαίο κεφάλαιο που αναπτύσσει ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. είναι οι μοναδικές υποτροφίες (μέχρι 50%) που προσφέρει ο Σύνδεσμος προς τα μέλη του σε συνεργασία με 11 εκπαιδευτικά ιδρύματα! Τα τελευταία 11 χρόνια ο ΠΑ.Σ.Π. πρόσφερε σχεδόν 1000 υποτροφίες, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε οι ποδοσφαιριστές να σπουδάσουν και να αποκτήσουν τα εφόδια για μία δεύτερη καριέρα.

H εφαρμογή BRAINEYE, την οποία προσφέρει δωρεάν ο ΠΑ.Σ.Π. στα μέλη του (βοηθάει στον εντοπισμό διάσεισης και εγκεφαλικών ασθενειών), η κάρτα προνομίων για διαγνωστικές εξετάσεις σε συνεργασία με τον ΟΜΙΛΟ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ (Χημεία Γιαννουκά και διαγνωστικά κέντρα Άλφα Εύρεσις), το πρωτοποριακό πρόγραμμα αποταμίευσης μέσω της CNP Cyprialife, είναι, επίσης, μερικά από τα υπόλοιπα οφέλη που έχουν τα μέλη του Συνδέσμου.

Δείτε Επίσης  Μάριους Στεπίνσκι : Εκτός αποστολής με Άρη

Επιπλέον, επειδή επιδίωξη του ΠΑ.Σ.Π. είναι οι ποδοσφαιριστές να είναι καλά πληροφορημένοι για διάφορα σημαντικά θέματα, προσφέρεται στους τελευταίους ενημερωτικό υλικό, για το περιεχόμενο της νομοθεσίας όσον αφορά τους χειραγωγημένους αγώνες, την ψυχική υγεία και το ντόπινγκ, καθώς και ένα βιβλιαράκι για την ιστορία, τις δράσεις και τους στόχους του Συνδέσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως πάντα έτσι και φέτος, δίνονται κωδικοί χρήσης της εφαρμογής Red Button στους ποδοσφαιριστές, ούτως ώστε να προχωρούν, αν χρειαστεί, σε ανώνυμη καταγγελία για ύποπτους αγώνες.