Μεγαλωμένος σε μια οικογένεια με πατέρα και αδελφό σπουδαίους ποδοσφαιριστές , χάραξε και εκείνος την δική του λαμπρή πορεία στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του τόπου μας.

Πως προέκυψε η ενασχόληση σου με το ποδόσφαιρο;

Ξεκίνησα από μικρός ν΄ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο από το χωριό μου την Ορμήδεια της επαρχίας Λάρνακας. Ποδόσφαιρο έπαιζε και ο πατέρας μου Αντρέας Μισός αλλά και ο αδελφός μου Δημήτρης Μισός. Γενικά στον αθλητισμό είχα ταλέντο. Συμμετείχα σε τρέξιμο 200 και 300 μέτρα και μάλιστα στα 300 είχα Πανελλήνιο μαθητικό ρεκόρ. Στην ομάδα της Ορμήδειας με παρέπεμψε ο γυμναστής μου στο γυμνάσιο, ο οποίος ήταν και γυμναστής στο ΓΣΟ.

Η πορεία σου στο ποδόσφαιρο…

Όπως σας είπα και προηγουμένως ξεκίνησα από τον ΑΣΟ Ορμήδειας από τα 14 μου χρόνια, αγωνίστηκα εκεί για τρία χρόνια. Έπαιξα επίσης σε Πεζοπορικό. Να αναφέρω ότι είχα και προτάσεις κατά την διάρκεια της καριέρας μου και από το ΑΠΟΕΛ αλλά δυστυχώς η μετακόμιση τότε δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Στην συνέχεια με την ενοποίηση της ΕΠΑ με τον Πεζοπορικό και την ίδρυση της ΑΕΚ Λάρνακας έπαιξα και στην ΑΕΚ 5 χρόνια. Στην συνέχεια για 2 χρόνια στο Αποέλ και 1 χρόνο στην ΑΕΛ. Κατέληξα στην Ένωση με προπονητή τον Σταύρο Παπαδόπουλο.

Ποιο ήταν εκείνο το χαρακτηριστικό που σε ξεχώριζε στο γήπεδο;

Να αναφέρω εδώ ότι ενώ ξεκίνησα σαν αμυντικός χαφ, κατέληξα πίσω τελικά και έπαιζα καθαρά αμυντικός. Η διαφορά μου εμένα με άλλους αμυντικούς είναι ότι εγώ είχα καλή τεχνική, γνώριζα ποδόσφαιρο.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και καλές και κακές στιγμές. Υπάρχουν κάποιες που ξεχωρίζεις;

Θα ξεκινήσω με τις κακές στιγμές. Θα αναφερθώ σε ένα ημιτελικό με την Ομόνοια όταν αγωνιζόμουν στον ΠΟΛ. Παίζαμε σε ημιτελικό για κύπελλο σε ένα κατάμεστο Μακάριο στάδιο. Το ματς έληξε ισοπαλία, πήγαμε σε παράταση η οποία έληξε ισοπαλία. Οπότε ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι. Χάσαμε στα πέναλτι για ένα πέναλτι το οποίο δεν κατάφερα να σκοράρω εγώ. Μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Δείτε Επίσης  ΠΑΟΚ-ΠΑΟ : "Πάγωσε" το γήπεδο με την κατέρρευση του Μπάμπα

Μια καλή στιγμή της ποδοσφαιρικής μου καριέρας που δεν θα ξεχάσω είναι η  έξοδος της ΑΕΚ στην Ευρώπη και η κλήρωση με την Μπαρτσελόνα το 1995-96. Μια απίστευτη εμπειρία. Να παίζεις με ονόματα όπως τον Ρονάλτο. Στον πρώτο αγώνα εκτός έδρας χάσαμε με 0-0 ενώ στο δεύτερο αγώνα με 0-0 στο ΓΣΖ. Μια αξέχαστη εμπειρία ζωής.

Εθνική Κύπρου – Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει ή να βελτιωθεί για να έχει καλύτερα αποτελέσματα η Εθνική;

Πρώτα από όλα χρειάζεται μακροχρόνιο πλάνο, στρατηγική και όχι περιστασιακά αγωνιστικά σχέδια. Να υπάρχουν Εθνική Ομάδα παιδιών  τα 13-14 και να δουλεύονται εντατικά όπως και σε όλες τις άλλες ομάδες. Και το σημαντικότερο να καλούνται στην Εθνική Ανδρών τα πραγματικά ταλέντα της Κύπρου από όλες τις κατηγορίες και όχι βάση ονόματος ή γνωριμιών. Υπάρχουν παίκτες με εξαιρετικό ταλέντο και στην Β΄ Κατηγορία, ποιος ασχολήθηκε με αυτά τα παιδιά?

Τι συμβουλή θα δίνατε σε ένα παιδί και τους γονείς του το οποίο επιθυμεί να ασχοληθεί σοβαρά με το ποδόσφαιρο;

Εάν ένα παιδί έχει ταλέντο θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν αρκεί μόνο αυτό. Χρειάζεται θέληση και δουλειά.

Το πιο σημαντικό όμως να αγαπά το ποδόσφαιρο και να θέλει το ίδιο να ασχοληθεί με αυτό και όχι είτε οι γονείς του είτε ο κύκλος του.

Κανένας προπονητής δεν θ αφήσει έξω από την ομάδα ένα παιδί με ταλέντο το οποίο είναι δουλεμένο , έχει τεχνική και έχει καλή φυσική κατάσταση.