3o Χειμερινό All Star Game του Χειμερινού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας


Το Χειμερινό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας, ως ο μεγαλύτερος διοργανωτής αγώνων ερασιτεχνικού μπάσκετ στην Κύπρο, διοργανώνει για 3η χρονιά το All Star Game του Πρωταθλήματος Αντρών Λευκωσίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 και ώρα 20.30 στο κλειστό του Αγίου Δομετίου.


Το Χειμερινό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας διοργανώνεται από το Σωματείο Ερασιτεχνικής Καλαθόσφαιρας το Χειμερινό, το οποίο είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Βασικοί στόχοι του Πρωταθλήματος είναι η προαγωγή του αθλήματος της καλαθόσφαιρας και η προώθηση της δυνατότητας συμμετοχής ερασιτεχνών αθλητών σε αγώνες καλαθόσφαιρας.

Κατά την φετινή χρονιά βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν μόλις ολοκληρωθεί τρία (3) συνολικά Πρωταθλήματα (το Πρωτάθλημα Αντρών Λευκωσίας, το Πρωτάθλημα Αντρών Λεμεσού και το Γυναικείο Πρωτάθλημα), ενώ στις τρέχουσες διοργανώσεις συμμετέχουν συνολικά 28 ερασιτεχνικές ομάδες καλαθόσφαιρας και περίπου 350 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Κύπρο. Η όλη εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό που θεσπίστηκε από την κοινότητα υποστηρικτών της ερασιτεχνικής καλαθόσφαιρας  και πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν οι καλύτεροι προπονητές και οι καλύτεροι αθλητές της Ερασιτεχνικής Καλαθόσφαιρας του Πρωταθλήματος.


Πριν την διεξαγωγή του All-Star Game, θα διεξαχθεί και Διαγωνισμός Τριπόντων, ο οποίος θα αρχίσει στις 19:15 και στον οποίο θα λάβουν μέρος 14 από τους καλύτερους σουτέρ του Πρωταθλήματος. Το ίδιο το All-Star Game θα αρχίσει στις 20:30 και στο ημίχρονο της αναμέτρησης, θα γίνουν βραβεύσεις στους 3 πρώτους καλαθοσφαιριστές που πρώτευσαν στις σχετικές κατηγορίες όλων των στατιστικών που τηρούνταν στο πλαίσιο της Κανονικής Περιόδου, εις ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της συνεισφοράς τους. Τις απονομές των βραβείων θα κάνουν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, κ. Γιάννης Ιωάννου, εκπρόσωπος του Μεγάλου Χορηγού του Πρωταθλήματος, της εταιρείας Public, καθώς και εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Χειμερινού Πρωταθλήματος.

Δείτε Επίσης  Αναστασίου : "'Oλα μπορούν να ανατραπούν"

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε συνέχεια της περσινής αντίστοιχης πρωτοβουλίας, το Δ.Σ. του Πρωταθλήματος, αποφάσισε όπως το φετινό All-Star Game να έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε όπως όσοι παρακολουθήσουν το φετινό All-Star Game συνεισφέρουν προαιρετικά για στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα» με ελάχιστο ποσό συνεισφοράς τα €10. Όλο το ποσό που θα μαζευτεί θα δοθεί στον συγκεκριμένο Σύνδεσμο, ο οποίος στηρίζει εδώ και πάνω από 10 χρόνια γονείς και παιδιά με σπάνιες παθήσεις.

Καλούμε τους παίκτες, τους προπονητές, αλλά και τους φίλους όλων των ομάδων μας από όλες τις διοργανώσεις του Χειμερινού, όπως έρθουν μαζικά στο γήπεδο τόσο για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη γιορτή της καλαθόσφαιρας, αλλά και να στηρίξουν τα “Μοναδικά Χαμόγελα” και το εξαιρετικό τους έργο.