“Άλμα ΄Επνευσης” ονομάστηκε η Φιλανθρωπική Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στο Κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας στην Λευκωσία στην παρουσία της Πρώτης Κυρίας Φιλίππας Καρσερά-Χριστοδουλίδη.

Σ΄αυτή οι Ολυμπιονίκες Μίλτος Τεντόγλου, Κυριάκος Ιωάννου και Λάμπρος Παπακώστας έδωσαν κατάθεση ψυχής.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο σπουδαίος αθλητής πρότυπο και σημείο αναφοράς του παγκόσμιου στίβου μίλησε για τις δικές του αλήθειες. Κάθε φορά είπε που κερδίζει ένα μετάλλιο δεν το συνειδητοποιεί μέχρι να ολοκληρωθούν έλεγχοι ντόπινγκ , συνεντεύξεις και γενικά όλες εκείνες οι διαδικασίες που ακολουθούν την νίκη. Μόνο όταν τελειώσουν όλα αυτά αντιλαμβάνεται την επιτυχία του και τον πλημυρίζουν συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης. Βέβαια συμπλήρωσε ότι σε περίπτωση ήττας τα βάζει με τον εαυτό του και νιώθει θυμό και απογοήτευση, αλλά πάλι σηκώνεται και συνεχίζει τον αγώνα.

Από την άλλη, ο Κύπριος Ολυμπιονίκης Κυριάκος Ιωάννου κάνοντας μια αναδρομή στην μεγάλη του πορεία έκανε το δικό του απολογισμό τονίζοντας ότι νιώθει ικανοποιημένος από την πορεία του. Συμπλήρωσε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει ένα δικό του ξεχωριστό ταλέντο, φτάνει να του δοθεί η ευκαιρία να το ανακαλύψει και να το αξιοποιήσει.

Ο λόγος δόθηκε στην συνέχεια στον Ολυμπιονίκη Λάμπρο Παπακώστα ο οποίος είχε χαράξει μια λαμπρή καριέρα στο άλμα εις ύψος. “Στον αθλητισμό δεν έχουμε αντίπαλο. Αγωνιζόμαστε για να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας” είπε χαρακτηριστικά ο Παπακώστας. Μίλησε επίσης για τα συναισθήματα κατά την πορεία ενός αθλητή από τη έναρξη ενός αγώνα, την επίδοση και φυσικά την επιτυχία ή την αποτυχία.

Η Πρώτη Κυρία έδωσε τα συγχαρητήρια της στους διοργανωτές και έστειλε τα δικά της μηνύματα σχετικά με την σημαντικότητα της εκπαίδευσης στους νέους μας που είναι και ο σκοπός της εκδήλωσης, αφού μέσα από αυτήν θα δοθούν υποτροφίες σε νέους να προχωρήσουν με μεταπτυχιακά τις σπουδές τους.

Δείτε Επίσης  Εθνική Γυναικών Κύπρου : Πρεμιέρα με ήττα 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμούς του κυρίου Αντώνη Ρούβα της Ελληνικής Τράπεζας ως μέγα χορηγού και της κας Νατάσας Μιχαηλίδου εκ μέρους του Enavsma Foundation, διοργανωτές της εκδήλωσης.