Στο «χρυσό» διεθνές μίτινγκ στην πόλη Τόρουν της Πολωνίας, έτρεξαν πριν από λίγο ο Μίλαν Τράικοβιτς και η Ναταλία Χριστοφή. Οι κορυφαίοι αθλητές μας στα ψηλά εμπόδια, οι οποίοι έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκόβης (1-3 Μαρτίου) είχαν σχετικά καλή παρουσία, λαμβάνοντας υπόψη και την όχι καλή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, με τον ξαφνικό θάνατο του Κωνσταντίνου Σταθελάκου. Ιδιαίτερα, ο Τράικοβιτς, ο οποίος είχε πάρα πολύ καλές σχέσεις με τον αείμνηστο ομοσπονδιακό μας προπονητή. Μάλιστα, προτού εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο για την κούρσα του, έδειξε με τα δυο του χέρια τον ουρανό…

Στα 60μ. με εμπόδια ανδρών διεξήχθη απευθείας τελικός, με τον Μίλαν Τράικοβιτς να φεύγει καλά από τον βατήρα (αντίδραση 0.129), όμως να χτυπά τα πρώτα δύο εμπόδια και να χάνει έδαφος, ενώ νέο χτύπημα στο τέταρτο εμπόδιο δεν του επέτρεψε να καταγράψει επιθυμητό χρόνο. Ο αθλητής του Αντώνη Γιαννουλάκη τερμάτισε στην 6η θέση σε 7.64, δείχνοντας σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά χρειάζεται χρόνο για να συνέλθει ψυχολογικά από τον απρόσμενο θάνατο ενός πολύ καλού του φίλου.

Για τη Ναταλία Χριστοφή ήταν η πρώτη φετινή συμμετοχή και έδειξε περισσότερο επηρεασμένη από το πρόσφατο μυικό πρόβλημα στα πόδια, αφού δεν μπόρεσε να βρει την ταχύτητα που μας έχει συνηθίσει στις δύο κούρσες που έκανε. Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη τερμάτισε στην 7η θέση του τελικού στα 60μ. με εμπόδια, σε 8.19, και θα λέγαμε πως ήταν και λίγο άτυχη, αφού στην πρώτη εκκίνηση έφυγε καταπληκτικά, όμως έγινε λανθασμένη (όπως διαπιστώθηκε) ανάκληση των αθλητριών και στη δεύτερη εκκίνηση είχε αργή αντίδραση (0.198). Νωρίτερα, έτρεξε στη δεύτερη ημιτελική σειρά, και φάνηκε απογοητευμένη στο τέλος, αφού έφυγε πολύ αργά από τον βατήρα (αντίδραση 0.220) και δεν βρήκε την ταχύτητα που ήθελε, τερματίζοντας στην 4η θέση με 8.15, χρόνος ωστόσο που της έδωσε την πρόκριση για τον τελικό. Σημασία για τη Χριστοφή έχει πως έκανε τις πρώτες δύο κούρσες στη χρονιά και με την πάροδο του χρόνου θα βελτιώσει όσα χρειάζονται με τον προπονητή της.

Δείτε Επίσης  Ελ Κααμπί : Ο ασταμάτητος