Η εικόνα είναι αποτυπωμένη στο μυαλό κάθε φιλάθλου που μάζεψε «χαρτάκια» , τις γνωστές κάρτες της ιταλικής εταιρείας Panini. Ο ποδοσφαιριστής που οριζοντιώνεται στον αέρα και κάνει ανάποδο ψαλίδι έχει μπει σε εκατομμύρια σπίτια σε όλον τον κόσμο, ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι υπήρξε στ’ αλήθεια.

Πρόκειται για τον Ιταλό αμυντικό, Κάρλο Παρόλα, ο οποίος απαθανατίστηκε σ’ αυτό το στιγμιότυπο στις 15 Ιανουαρίου 1950, σε έναν αγώνα της ομάδας του, της Γιουβέντους, κόντρα στη Φιορεντίνα (0-0). Με αυτήν την εντυπωσιακή ενέργεια ο Παρόλα δεν επιχειρεί σουτ προς την αντίπαλη εστία, αλλά διώχνει την μπάλα απ’ τη δική του περιοχή, όπως συνήθιζε στην καριέρα του.

Ο άνθρωπος που τράβηξε το ιστορικό στιγμιότυπο ήταν ο Κοράντο Μπάνκι, ένας ανεξάρτητος φωτορεπόρτερ από τη Φλωρεντία, ο οποίος δεν ευτύχησε ποτέ να αποκομίσει τα κέρδη που δικαιούταν. Ο Φράνκο Κόζιμο Πανίνι, ο μικρότερος από τους τέσσερις αδελφούς της γνωστής εταιρείας που κυκλοφορούσε τα ποδοσφαιρικά άλμπουμ, είχε αγοράσει στις αρχές της δεκαετίας του ’60 τα δικαιώματα όλων των φωτογραφιών από τα παλιά πρωταθλήματα Ιταλίας.

Δείτε Επίσης  Β' Κατηγορία : Ανοίγει σήμερα η αυλαία τρίτης αγωνιστικής