Ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου αποτελεί μεγάλο κομάτι της ζωής του. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο filathlo365, ο Μάριος Χαραλάμπους, ξετυλίγει άγνωστες πτυχές, περιγράφει τις φοβερές δυσκολίες που αντιμετώπισε το προσφυγικό σωματείο, την οικονομική δυσχέρια που πέρασε και αναφέρεται στο Οικονομικό θαύμα και την Διοικητική ηρεμία και την Ποδοσφαιρική επάνοδο. Αποκαλύπτει μια άγνωστη πτυχή, όταν Πολιτικό πρόσωπο, προέτρεψε το Διοικητικό Συμβούλιο του Διγενή να πουλήσουν το Ιστορικό Οίκημα στην Μόρφου για να ξοφλήσουν τις υποχρεώσεις του.

κ Χαραλάμπους πώς προέκυψε η ανάμειξη σας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διγενή Ακρίτα Μόρφου;

Ανάλαβα ως αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός του ποδοσφαίρου την περίοδο 2008/2009 ‘ένα χρόνο αφότου ο Διγενής είχε πέσει από την Α στη Β κατηγορία . Ο άμεσος στόχος ήταν η άνοδος στην Α κατηγορία. Σημειώστε ότι είχαμε τότε ένα αρκετά ψηλό συμβόλαιο μαζί με την Lumiere σε περίπτωση που επανερχόμαστε στην Α Κατηγορία. Δυστυχώς όμως δεν είχαμε σωστή πληροφόρηση για τις οικονομικές υποχρεώσεις του Διγενή.

Ενώ κατά την Γενική Συνέλευση παραλάβαμε ανεξέλεγκτες οικονομικές καταστάσεις ότι ο Διγενής χρωστούσε γύρω στις €800.000, ποσό το οποίο θεωρήσαμε διαχειρήσιμο, δυστυχώς μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2008 ανακαλύψαμε ότι ο Διγενής χρωστούσε πολύ περισσότερα. Συγκαλέσαμε άμεσα έκτακτη Γ.Σ και αφού θέσαμε το θέμα, ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ανέλαβε την πρωτοβουλία , προς τιμήν του , προσφέροντας το ποσό των 10.000 ευρώ για να αποταθεί το Σωματείο σε ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο για να προχωρήσει σε ενδελεχή οικονομικό έλεγχο και να μας ενημερώσει για το πραγματικό χρέος του Σωματείου. Δυστυχώς όταν αποταθήκαμε στην προηγούμενη διοίκηση , λάβαμε την απάντηση ότι όλα τα στοιχεία και οι αποδείξεις που αφορούσαν την οικονομική διαχείριση των προηγούμενων ετών , είχαν κλαπεί σε μια διάρρηξη που είχε γίνει στο σωματείο μας στις αρχές του 2008 . Άρα ξεκινήσαμε μια επίπονη προσπάθεια για να ανακαλύψουμε το πραγματικό χρέος του Σωματείου , με αποτέλεσμα αρχές Δεκεμβρίου του 2008 να καταλήξουμε στο οδυνηρό συμπέρασμα ότι το χρέος του Σωματείου πλησίαζε τα

€2.500.000 και το χειρότερο ήταν ότι όλα τα πάγια έσοδα (χορηγίες από το κράτος, από την ΚΟΠ, το συμβόλαιο της Lumiere) ήταν όλα εκχωρημένα εις όφελος των χρεών.

Άρα βρεθήκαμε ξαφνικά με ένα ψηλό προϋπολογισμό για το 2008-2009 με στόχο την άνοδο και ένα χρέος 2,5 εκ.ευρώ και με ουσιαστικά χωρίς πάγια έσοδα.

Το ότι βρέθηκε ο Διγενής να χρωστά στις Τράπεζες €1.500.000, να χρωστά σε παίκτες και προπονητές €700.000, δεν μπορούσαμε να το γνωρίζουμε από πριν αφού δεν αναφερόταν στους ανεξέλεγκτους λογαριασμούς που παραλάβαμε τον Μάιο του 2008.

Όσο αφορά το χρέος προς τους παίκτες να σας αναφέρω πως το ανακαλύψαμε. Όταν αναλάβαμε τον Μάιο του 2008 , από τον Οκτώβρη ξεκίνησαν να έρχονται προσφυγές από την ΕΕΔ και την ΟΥΕΦΑ για οφειλές σε προπονητές και ποδοσφαιριστές, ενώ μας είχαν πει ότι ήταν όλοι ξοφλημένοι. Μαζεύτηκαν 65 προσφυγές για τις οποίες είχαν ήδη εκδοθεί και αποφάσεις εναντίον του Διγενή (ποσό γύρω στις €700.000). Δυστυχώς για όλες οι προσφυγές που ήρθαν εκδόθηκαν αποφάσεις σε βάρος μας με τα απαιτητά ποσά , αφού δυστυχώς όλα τα στοιχεία πληρωμών που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για υπεράσπιση , είχαν κλαπεί κατά την διάρρηξη του Σωματείου τον Γενάρη του 2008 , όπως σας ανάφερα πιο πάνω . Οπότε είχαμε δύο επιλογές. Είτε θα εγκαταλείπαμε τον Διγενή ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τύχαμε της σωστής πληροφόρησης για το ύψος του χρέους στην Γενική Συνέλευση, θέλω να πιστεύω όχι

εσκεμμένα , είτε θα μέναμε να παλέψουμε να βγει τουλάχιστον ο προϋπολογισμός της χρονιάς, και να ανέβει η ομάδα στην Α κατηγορία , να πάρει το μεγάλο συμβόλαιο για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο οικονομικό αδιέξοδο.

Δυστυχώς για 2 χρόνια δεν τα καταφέραμε, πάντα στο παρά πέντε, χάναμε την άνοδο. Το 2008-09 και 2009-10 δεν κερδίσαμε την άνοδο στην Α κατηγορία οπότε τον Σεπτέμβρη του 2011 μπήκε το εμπάργκο μεταγραφών λόγω χρεών σε ποδοσφαιριστές και προπονητές.

Σε ποιες κινήσεις προχωρήσατε από τότε μέχρι σήμερα για να είναι σήμερα ο Διγενής στην εξαιρετική οικονομική θέση;

Το 2011 όταν έγινε το εμπάργκο μεταγραφών απευθυνθήκαμε στον ΚΟΑ πρώτιστα για οικονομική στήριξη. Η απάντηση του ΚΟΑ ήταν αρνητική, λέγοντας μας ότι δεν μπορούσαν να θυσιάσουν λεφτά του Δημοσίου για μια υπόθεση χαμένη όπως ο Διγενής!

Απευθυνθήκαμε μετά σε υπουργό της τότε κυβέρνησης για να μας βοηθήσει και η απάντηση του ήταν ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει αφού θα υπήρχαν αντιδράσεις από άλλα σωματεία, αλλά μας πρότεινε να μας βοηθήσει να πουλήσουμε το Οίκημα του Διγενή στην κατεχόμενη Μόρφου για να ξοφλήσουμε τα χρέη μας.

Οπόταν αντιλαμβάνεστε ότι βρεθήκαμε σε τραγικό αδιέξοδο . Προς τιμήν όμως του προπονητικού team που ήταν τότε στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του Διγενή, τους οποίους και πάλι νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω, τους κυρίους Τούτιτς, Μιχαήλοβιτς και Πετκόσφκυ αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε την εισήγηση τους και να συνεχίσει η ομάδα να παίζει με τους νεαρούς των ακαδημιών, υπό την δική τους καθοδήγηση . Για 5 χρόνια αυτό κάναμε. Εν μέσω εμπάργκο μεταγραφών αγωνιζόμασταν με τους νεαρούς των ακαδημιών με μοναδικό στόχο να μην πάμε διαβάθμιση και καταλήγαμε στο αγροτικό (οπόταν θα χάναμε τις χορηγίες) για να μην αναγκαστούμε να αναστείλουμε την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος .

Λοιπόν έτσι κινούμαστε από το 2011 μέχρι το 2015. Στις τελευταίες θέσεις μεν της βαθμολογίας, αλλά πάντα βρίσκαμε τον τρόπο να επιβιώνουμε.

Το 2015, το καλοκαίρι, ήρθε η UEFA μετά από καταγγελίες πιστωτών του Σωματείου και μας έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό , δίνοντας μας 10 μέρες περιθώριο να ξοφλήσουμε κάποιες από τις οφειλές μας, αλλιώς θα μας επιβαλλόταν η ποινή της οριστικής διαγραφής.

Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να βγούμε δημόσια και να ζητήσουμε βοήθεια για να σώσουμε το Σωματείο μας. Κηρύχθηκε έρανος ανά το Παγκόσμιο σε Μορφίτες και μη Μορφίτες. Στόχος μας ήταν να μαζέψουμε €100.000 μέσα σε 10 μέρες .

Αυτό που έγινε μόνο θαύμα μπορεί να χαρακτηριστεί. Μέσα σε δέκα μέρες μαζέψαμε ένα ποσό λίγο πιο κάτω από τις €100.000.

Το πιο συγκινητικό από όλα, το οποίο δείχνει την δυναμική του Διγενή ως σωματείο σε Παγκύπρια κλίμακα ,ήταν το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των λεφτών που μαζεύτηκαν ήταν από μη Μορφίτες, οργανωμένα σύνολα και απλό κόσμο. Αυτό δείχνει την εκτίμηση, την αγάπη και την συμπάθεια του κόσμου προς τον Διγενή. Μεγάλα ποσά

δόθηκαν από το ΑΠΟΕΛ, την Ανόρθωση, τον Απόλλωνα, από τον τότε Πρόεδρο της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ κ Φοίβο Ερωτοκρίτου προσωπικά, τον μακαριστό κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη , τον τότε αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΟΠ κ Κούμα. Μαζεύτηκαν επίσης αρκετά λεφτά από Μορφίτες της παροικίας και ειδικά από τις ΗΠΑ.

Ένα περιστατικό το οποίο προσωπικά με ταρακούνησε ήταν όταν μια Μορφίτισσα, η κα Γιαννακού, η οποία ζούσε στο Λονδίνο, έστειλε την επιταγή της σύνταξης της με συστημένη επιστολή την οποία παρέλαβα ο ίδιος και με την οποία μας παρακαλούσε να κάνουμε ότι μπορούμε για να σωθεί ο Διγενής.

Αφού λοιπόν καταφέραμε με το ποσό του εράνου να άρουμε το εμπάργκο και να αποφύγουμε την τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ , από το 2015 και μετά ξεκίνησε μια τεράστια προσπάθεια για να γίνει διακανονισμός και του υπόλοιπου χρέους των

€700.000 προς πρώην ποδοσφαιριστές και προπονητές. Αυτό κατέστη δυνατό και με την βοήθεια του νομικού κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ τον οποίον και δημόσια ευχαριστώ. Σιγά σιγά και σε περίοδο 3 χρόνων κατορθώσαμε να εκμηδενίσουμε σχεδόν ολόκληρο το ποσό . Έμειναν όμως τα τραπεζικά χρέη ύψους €1.500.000 και μάλιστα με εγγυητές 25 οικογένειες Μορφιτών να είναι εγγυητές και να μην μπορούν οι ίδιοι να έχουν καμία διευκόλυνση από τις τράπεζες λόγω ακριβώς των κόκκινων δανείων του Διγενή. Έγινε ευτυχώς μια προσπάθεια από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ Σωκράτη Χάσικο και δόθηκε τίτλος του Νέου Προσωρινού Οικήματος του Διγενή στην Αγλαντζιά στο οποίο ενεγράφη υποθήκη εις όφελος των τραπεζικών οφειλών του Διγενή σαν εξασφάλιση και διαγράφησαν οι προσωπικές εγγυήσεις των

Δείτε Επίσης  Αποχαιρετώντας τον Ντίνο Ιορδάνους

25 Μορφιτών. Διευκρινίζω ότι στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν και οι 25 εγγυητές

, οι οποίοι κλήθηκαν και κατέβαλαν όλοι από ένα ποσό , μικρό μεν σεβαστό δε .

Το 2018 προχωρήσαμε επίσης σε οριστικό διακανονισμό με την ΚΕΔΙΠΕΣ, οπόταν ουσιαστικά το Σωματείο απαλλάχτηκε από το 85% περίπου του τραπεζικού χρέους . Και εδώ θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην προηγούμενη κυβέρνηση Αναστασιάδη και στο πρώην πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για την σημαντική συμβολή τους στην σωτηρία του Σωματείου μας .

Με όλες αυτές τις προσπάθειες σήμερα ο Διγενής οφείλει ένα ποσό ύψους περίπου

€400.000 , απόλυτα διακανονισμένο και διαχειρίσημο και απόλυτα βιώσιμο .

Είμαστε πλέον σαν Σωματείο σε μια εξαιρετική οικονομική κατάσταση και από το 2018 19 οι ποδοσφαιριστές μας και το προπονητικό μας team πληρώνονται πάντα κάθε τέλος του μήνα χωρίς καθυστερήσεις.

Το πιο σημαντικό το οποίο επιθυμούμε να μεταφέρουμε στον κόσμο του Διγενή είναι ότι πλέον το σωματείο είναι απόλυτα υγιής και ένας ελκυστικός προορισμός για όλους τους ποδοσφαιριστές.

Έχουμε χαράξει μια γραμμή και δεν κάνουμε ανοίγματα στα οποία δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΒΙΟΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ ΜΟΡΦΟΥ .

Κάτι πολύ σημαντικό το οποίο δεν πρέπει να παραλείψω είναι η παρέμβαση της προηγούμενης κυβέρνησης στην αύξηση των χορηγιών στα προσφυγικά σωματεία, τα τελευταία χρόνια , η οποία βέβαια μας βοήθησε σημαντικά.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ποδοσφαιρικής ομάδας του Διγενή για την περίοδο που διανύουμε;

Ο στόχος του Διγενή με την επάνοδο στην Β κατηγορία είναι πρώτα να εδραιωθεί (έχουμε καταρτίσει τριετές πλάνο) και να προσπαθήσει μελλοντικά να ανέβει στην Α κατηγορία. Μακριά πάντοτε από υπερβολές και αππώματα , που θα βάλουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του Σωματείου . Ακολουθώντας το νέο φρούτο της εποχής στο Κυπριακό ποδόσφαιρο , δεχτήκαμε και εμείς πριν μερικούς μήνες πρόταση για να αναλάβει το Σωματείο ξένος επενδυτής . Όταν καθίσαμε στο τραπέζι και μας είπαν ότι θέλουν να αλλάξουμε όνομα και χρώματα , τότε αμέσως κλείσαμε το θέμα …Αν είναι δυνατό προσφυγικό σωματείο να αλλάξω όνομα και χρώματα , τότε γιατί να υπάρχω;

Η ομάδα του Διγενή αποτελείται κυρίως από παίκτες οι οποίοι βγήκαν μέσα από τις ακαδημίες του σωματείου και συμπληρώνεται και από κάποιους σημαντικούς ξένους ποδοσφαιριστές…

Ο Διγενής και η Ομόνοια 29 έχουμε τους πιο πολλούς Κύπριους ποδοσφαιριστές. Το ότι έχουμε πολλούς Κύπριους δεν είναι τυχαίο. Επιδίωξη μας είναι να βασιζόμαστε σε νεαρούς Κύπριους και ιδιαίτερα παιδιά των δικών μας ακαδημιών. Το εμπάργκο μεταγραφών το οποίο μας επιβλήθηκε, μας ανάγκασε και μας βοήθησε να βγάλουμε ποδοσφαιριστές μέσα από τις Ακαδημίες μας.

Αυτό το μοντέλο θέλουμε να κρατήσουμε και όχι το μοντέλο να παίζουν 11 ξένοι και οι Κύπριοι να κάθονται στον πάγκο. Αν ακολουθήσουμε τέτοιες τακτικές θα επιστρέψουμε πάλι σε οικονομικές περιπέτειες. Άρα δίνουμε βάση στους Κύπριους και είμαστε σίγουροι ότι θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους.

Όσο για όλους αυτούς τους υποκριτές , που δήθεν κόπτονται για την Εθνική Κύπρου

, ένα έχω να τους πω …ας κοιτάξουν στις ομάδες της πρώτης εξάδας , πόσοι Κύπριοι αγωνίζονται και τότε θα πάρουν την απάντηση τους …άσε που κάποιοι προκαλούν κιόλας , αφού είναι οι ίδιοι παράγοντες που όταν θέσαμε θέμα περιορισμού των ξένων στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΚΟΠ , κόντεψαν να μας φάνε και το μόνο που δεν μας αποκάλεσαν είναι ρατσιστές …

Κάποιοι φωνάζουν και διαμαρτύρονται για την ΚΟΠ , έτσι γενικά και αόριστα …μα ποια είναι αλήθεια η ΚΟΠ ??? Δεν είναι τα Σωματεία τα ίδια ??? Αυτοί αποφασίζουν , αλλά μόλις πάει κάτι στραβά για την ομάδα τους , ξεκινούν να κατηγορούν την ΚΟΠ…

Ας βάλουν οι παράγοντες των ομάδων , το καλό του ποδοσφαίρου πάνω από το Σωματειακό τους συμφέρον και να είστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε μια χαρά …

Ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου κάνει restart και στην καλαθόσφαιρα.

Ο Διγενής έχει μια μεγάλη ιστορία στην Κυπριακή Καλαθόσφαιρα. Ήταν η πρώτη πρωταθλήτρια Κύπρου. Έγινε μια προσπάθεια πριν 3 χρόνια επανασύστασης της ομάδας μπάσκετ η οποία πήγε από την Β2 στην Β1 κατηγορία.

Βλέπουμε προς το παρόν δύσκολο το επόμενο βήμα, δηλαδή την άνοδο στην Α κατηγορία. Χρειάζονται πολλά λεφτά και δεν υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες. Στην καλαθοσφαιρική ομάδα του Διγενή, όπως και στην ομάδα ποδοσφαίρου, παίζουν νεαροί Κύπριοι καλαθοσφαιριστές. Προσπάθεια είναι να υπάρχει ο Διγενής, να ακούγεται ο Διγενής και η Μόρφου και ευελπιστούμε στο μέλλον να έχουμε την οικονομική δυνατότητα να στοχεύσουμε την Α κατηγορία.

Ο Διγενής, σαν προσφυγικό σωματείο, έχει στόχο την ύπαρξη του. Να ακούγεται η Μόρφου, οπότε είτε Γ κατηγορία είναι είτε Β κατηγορία η Μόρφου πάλι ακούγεται.

Να μην ξεχνάμε ότι αυτή την στιγμή ο Διγενής είναι ίσως το μόνο ζωντανό, οργανωμένο σωματείο από την Μόρφου. Τίποτε άλλο δεν υπάρχει που να θυμίζει Μόρφου.

Με το γηπεδικό πως πάει ο Διγενής;

Δυστυχώς εδώ αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα . Σαν Διγενής χρειαζόμαστε ετήσια ένα ποσό κοντά στις 70.000 ευρώ , για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε και να προπονούμαστε στο Μακάρειο Στάδιο , να συντηρούμε τον προπονητικό μας κέντρο στο πλατύ που στεγάζονται οι ακαδημίες μας και να μπορεί να αγωνίζεται και να προπονείται η καλαθοσφαιρική μας ομάδα και οι ακαδημίες της . Μιλάμε για ένα δυσβάστακτο ποσό , που μας δυσκολεύει αφάνταστα . Και εδώ είναι το μεγάλο μας παράπονο από την πολιτεία και τον ΚΟΑ…Ξοδεύτηκαν εκατομμύρια για να κτιστεί τον νέο γήπεδο στην Λεμεσό , ξοδεύτηκαν εκατομμύρια για το γήπεδο της ΔΟΞΑΣ , θα ξοδευτούν εκατομμύρια για την αναβάθμιση των σταδίων των προσφυγικών ομάδων Α Κατηγορίας και καλά κάνουν . Δεν όφειλε όμως και η πολιτεία και ο ΚΟΑ να εξεύρουν στέγη στα 3 προσφυγικά σωματεία , τον ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ ΜΟΡΦΟΥ , τον ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΣΙΑΣ και τον ΗΡΑΚΛΗ ΓΕΡΟΛΑΚΚΟ,Υ που δεν διαθέτουν ιδιόκτητο γήπεδο

…Έχουν περάσει 50 ολόκληρα χρόνια , δεν μπορούσαν να δώσουν 3,4 εκατομμύρια και να αναγείρουν ένα ποδοσφαιρικό στάδιο να αγωνίζονται αυτά τα 3 προσφυγικά σωματεία ??? Ένα στάδιο που θα μπορούσαν και συμβολικά να το ονόμαζαν ΣΤΑΔΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ …

Τί μήνυμα θα θέλατε να στείλετε προς τα μέλη του Διγενή και γενικότερα τους Μορφίτες

Με μεγάλη χαρά βλέπουμε ότι ο Διγενής είναι ένα σωματείο ιδιαίτερα αγαπητό σε όλο τον κόσμο. Αυτό αποδείχθηκε άλλωστε και από την συμπαράσταση του κόσμου στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε και μας κράτησαν ζωντανούς.

Οι Μορφίτες μετά την προσφυγιά σκορπίστηκαν σε όλο τον κόσμο.

Δυστυχώς οι νέοι έχουν αφομοιωθεί σε άλλες ομάδες αφού ήταν πολύ δύσκολο να τους κρατήσουμε χωρίς επιτυχίες. Ζητούμε από τους Μορφίτες, να στηρίξουν τη ομάδα και μιλούμε για τη πιο σημαντική στήριξη, την ηθική στήριξη με την παρουσία τους στο γήπεδο και είμαι βέβαιος ότι με αυτά που θα δουν, θα αναθεωρήσουν παλιές απόψεις που είχαν και θα επιστρέψουν στον Διγενή.

Να ξέρουν ότι κάθε Σαββατοκυρίακο , 400 και πλέον αθλητές του Σωματείου , αγωνίζονται με τον τοξότη στο στήθος , τιμώντας τα χρώματα του ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ ΜΟΡΦΟΥ και βροντοφωνάζοντας πριν από κάθε αγώνα , αγκαλιασμένοι το σύνθημα βίωμα μας, ΔΙΓΕΝΗΣ ΜΟΡΦΟΥ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ .

Τελειώνοντας θα ήθελα να στείλω και ένα μήνυμα στον Βάρβαρο κατακτητή , κάτω από την μπότα του οποίου στενάζει η ΜΟΡΦΟΥ μας. Μπορεί να μας πήραν τα σπίτια μας , μπορεί να μας πήραν τις περιουσίες μας , όμως την ψυχή μας δεν θα μπορέσουν ποτέ να μας την πάρουν και αυτή θα συνεχίσει να φτερουγίζει ελεύθερη και περήφανη πάνω από την κατεχόμενη μας πόλη , πάνω από το κατεχόμενο μας Δημοτικό Στάδιο Μόρφου , πάνω από το καλλιμάρμαρο μας οίκημα, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ .