Τελικά υπάρχει εξήγηση για την κόκκινη στρογγυλή κάρτα την οποία χρησιμοποίησε ο διαιτητής στον αγώνα μεταξύ Μπρέντφορντ και Γουλβς για το Κύπελλο Αγγλίας.

Πολλοί αναρωτήθηκαν τον λόγο που ο διαιτητής της αναμέτρησης της Μπρεντφορντ με την Γουλβς για το Κύπελλο Αγγλίας έδειξε στον Ζοάο Γκόμες μια στρογγυλή κόκκινη κάρτα! Αυτή φυσικά δεν ήταν και η πρώτη φορά που ένας διαιτητής κάνει χρήση μιας τέτοιας στρογγυλής κάρτας. Είχε χρησιμοποιηθεί από τον Ντιν Γουάιτστοουν τον διαιτητή της αναμέτρησης της Ρέξαμ με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και πάλι για το Κύπελλο Αγγλίας της περασμένης σεζόν.

Όπως διαπιστώνεται η επιλογή της κυκλικής κάρτας έχει γίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος για να την ξεχωρίζουν οι ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως να έχουν πρόβλημα να ξεχωρίσουν κάποια χρώματα. Έτσι η στρογγυλή κάρτα μπορεί να γίνεται αντιληπτή πιο εύκολα λόγω του σχήματός της και όχι του χρώματός της.

Ο δεύτερος λόγος είναι πιο πρακτικός και αφορά τους διαιτητές. Οι οποίοι μπορούν να την ξεχωρίσουν από την αφή της και το σχήμα της πιο εύκολα στο τσεπάκι τους για να μην μπερδεύονται με την κίτρινη.

Δείτε Επίσης  Νίκος Λοϊζίδης : "Οι Σύνδεσμοι φιλάθλων είναι παράνομοι"