Στην πλήρη ανακαίνιση του γηπέδου στο Μούτταλο, προχωρά ο Δήμος Πάφου, αλλά και στη δημιουργία υπαίθριου γυμναστηρίου στον παραλιακό πεζόδρομο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος σημείωσε παράλληλα πως δίδουν ως Τοπική Αρχή μεγάλη σημασία στον αθλητισμό και στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Φαίδωνος δήλωσε στο πλαίσιο της βράβευσης αθλητών και σωματείων πως το γήπεδο στην συνοικία Μουτάλλου που είναι το μεγαλύτερο γήπεδο μετά το Παφιακό, με γρασίδι και γήπεδο ποσοσφαίρου, θα ανακαινιστεί πλήρως. Ενδεικτικά σημείωσε πως θα ανακαινιστεί ο χορτοτάπητας, ο φωτισμός και τα αποδυτήρια με μια δαπάνη που μαζί με το ΦΠΑ θα πλησιάσουν το μισό εκατομύριο ευρώ.

Αυτές οι εργασίες συμπλήρωσε, θα γίνουν τους επόμενους δύο με τρείς και τέσσερις μήνες μόλις έρθει στην Κύπρο ή εάν έχει ήδη στοκ σε γρασίδι ο εργολάβος που είναι ο φθηνότερος και που φέρεται να κερδίζει την προσφορά.

Ακολούθως ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε και στο Πάρκο Χρωμάτων λέγοντας πως την περασμένη Πέμπτη ξεκίνησε ο εργολάβος την κατασκευή γηπέδου τένις μετά την δικαστική διαμάχη που κέρδισε ο Δήμος Πάφου με ένα χρήστη της τουρκοκυπριακής γης.

Στο Πάρκο Χρωμάτων, το οποίο όπως είπε πρόκειται για το πιο οργανωμένο πάρκο σε όλη την Κύπρο κόστους 4 εκατ. ευρώ, έχει ήδη κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ, διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου, scate park, τοίχο αναρρίχησης με όλες τις προδιαγραφές, παιδότοπο, καφετέρια, αποθήκες και διαδρομή 1,2 χιλιομέτρων για περπάτημα, με σημεία διαβάσματος, ενώ υπάρχει και κάλυψη Wi-Fi.

Ο Δήμαρχος Πάφου σημείωσε πως το Πάρκο Χρωμάτων βρίσκεται σε χώρο 35 στρεμμάτων και σήμερα αποτελεί μια σπουδαία υποδομή με αθλητικές υποδομές.

Δείτε Επίσης  Με την σφραγίδα του Αλέκου

Πρόσθεσε πως με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα οι Δήμοι μπορούν να δημιουργούν συντηρούν και διαχειρίζονται έργα αθλητικής υποδομής και να ενισχύουν τους οργανωμένους αθλητικούς φορείς με διάφορους τρόπους.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως γενικά στην πόλη της Πάφου έγιναν πάνω από δέκα γήπεδα σε όλη την πόλη.

Ανακοίνωσε ακόμη πως την επόμενη εβδομάδα θα παραδοθεί το μεγάλο ανοικτό γυμναστήριο στο παραλιακό πεζόδρομο.

Το έργο του παραλιακού πεζόδρομου ανέρχεται σε 7,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται, συνέχισε o κ. Φαίδωνος, για το πιο όμορφο και καλοσχεδιασμένο πεζόδρομο 4,2 χιλιομέτρων που ξεκινά από το Μεσαιωνικό Κάστρο μέχρι τα σύνορα της Χλώρακας. Μεταξύ άλλων θα έχει δύο γήπεδα βόλει και ένα μεγάλο γυμναστήριο. Πρόκειται, είπε ,για το δεύτερο γυμναστήριο που δημιουργεί η Τοπική Αρχή σε παραλιακό πεζόδρομο με όλα τα όργανα που απαιτούνται για υπαίθρια άθληση.