Ο Σταύρος Τζωρτζής έγραψε τη δική του χρυσή σελίδα στην ιστορία του Κυπριακού Αθλητισμού.

Από τις 28 Ιουνίου 1972 κατέχει το Παγκύπριο ρεκόρ στα 400 μ. με εμπόδια με χρόνο 49,5 το οποίο πέτυχε σε αγώνες στο Νέο Φάληρο.

Πήρε μέρος στην Ολυμπιάδα του Μονάχου με την Ελλάδα , κατέκτησε την έκτη θέση στον τελικό με χρόνο 49.66. Σημείωσε πολλές νίκες σε Βαλκανικούς αλλά και άλλους διεθνείς αγώνες.

Ο Σταύρος Τζιωρτζής γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1948 στην Αμμόχωστο. Έτρεχε και γυμναζόταν, όπως λέει ο ίδιος από 10 χρονών είτε με παρέα είτε και μόνος του. Στα 14 του χρόνια με πρώτο καθηγητή τον Ανδρέα Πανταζή άρχισε να γυμνάζεται στο στάδιο της Αμμοχώστου. Ο Ανδρέας Πανταζής ήταν εκείνος ο οποίος του δίδαξε κάποια μικρά μυστικά, όπως ο Τζιωρτζής αναφέρει για το άθλημα των 400 μ. με εμπόδια , στο οποίο αργότερα έγραψε μια λαμπρή καριέρα.

Το 1965 έλαβε μέρος σε περιφερειακούς αγώνες με το σχολείο του στο αγώνισμα των 400μ με εμπόδια όπου κέρδισε κάνοντας ένα εξαιρετικό χρόνο 54.1 το οποίο ήταν και Παγκύπριο ρεκόρ.

Με αφορμή και το πιο πάνω ρεκόρ ο γυμναστής του έγινε πλέον προσωπικός του προπονητής και μαζί έκαναν αρκετά παγκύπρια ρεκόρ, κέρδισαν Πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες στο αγώνισμα των 110 μ με εμπόδια, ενώ το 1966 ο Τζιωρτζής αναδείχθηκε ο καλύτερος μαθητής-αθλητής της Κύπρου.

Το όνειρο του ήταν να λάβει μέρος σε Ολυμπιάδα. Σαν μέλος του Γυμναστικού Συλλόγου Ευαγόρα Αμμοχώστου πραγματοποίησε το μεγαλύτερο του όνειρο και έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόνακου με την Εθνική Ελλάδος.

Στην Ολυμπιάδα του Μονακό η οποία πραγματοποιήθηκε το 1972 έφτασε μέχρι τον τελικό των 400 μέτρων μετ΄εμποδίων όπου και τερμάτισε 6ος με χρόνο 49,66.

Δείτε Επίσης  Μάικλ Σαρούνι : Αποκλεισμός λόγω ντόπινγκ.

Ο Σταύρος Τζιωρτζής ζει στην Ελλάδα.