Ο εκπαιδευτής ποδηλασίας της Ομόνοιας αναλύει τους στόχους της Ποδηλατικής Ομάδας της Πρωτεύουσας.

Πότε ιδρύθηκε η Αγωνιστική Ποδηλατική Ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας και από ποιους;

Το 1995 δυο νεαροί ποδηλάτες, οι Πόλυς Πουμπουρής και Δημήτρης Καδής, αποφάσισαν να δραστηριοποιήσουν την Ποδηλατική ομάδα του αθλητικού σωματείου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας. Με έμβλημα αυτό του συλλόγου, η διοίκηση του σωματείου με τον τότε Πρόεδρο κ. Λάκη Πολυκάρπου στήριξε την απόφαση και οι δυο ποδηλάτες, περικλειόμενοι από εμπιστοσύνη, εργάστηκαν απερίσπαστα για την ανάπτυξη της Αγωνιστικής Ομάδας.

Ποιοι ήταν οι στόχοι της;

O πρωταρχικός στόχος της η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του αθλήματος και συμμετοχή του Σωματείου και αθλητών στα αθλητικά δρώμενα, ο στόχος επετεύχθηκε. Επίσης στόχος της ομάδας είναι να δημιουργούμαι αθλητές με ήθος και με υγιή ανταγωνισμό.

Υπάρχει ανταπόκριση και συμμετοχή τόσο από παιδιά όσο και από ενήλικες;

Ναι υπάρχει ανταπόκριση και συμμετοχή τόσο από παιδιά όσο και από ενήλικες. Υπάρχει η Ακαδημία Ποδηλασίας ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας δραστηριοποιήθηκε το 2012 και υπάγεται στο Αθλητικό Σωματείο ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας. Είναι ενταγμένη στην Ακαδημία Ποδηλασίας της Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ), όπως επίσης και στο Εθνικό Σχέδιο Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού (ΕΣΥΑΑ) και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 7 μέχρι 14. Όπου διεξάγονται και αγώνες για τις συγκεκριμένες ηλικίες. Επίσης διεξάγονται αγώνες για άτομα ηλικίας 15 και πάνω. Η ομάδα μας συμμετέχει ενεργά ακόμη σε κατηγορίες μεγαλύτερων ηλικιών (30 ετών και πάνω)

Περιγράψτε μας την αγωνιστική πορεία της Ποδηλατικής Ομάδας μέχρι σήμερα αλλά και τους αγωνιστικούς της στόχους.

Στα χρόνια διαδρομής της, η ομάδα αναπτύχτηκε και κατάφερε να αποκτήσει την πιο πλούσια ιστορία από οποιοδήποτε άλλο ποδηλατικό σωματείο αφού οι αθλητές της Ποδηλατικής ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατάφεραν επί σειρά ετών την κατάκτηση των τοπικών Πρωταθλημάτων στα αγωνίσματα της Ποδηλασίας Δρόμου, της Ατομικής Χρονομέτρησης, και Ομαδικά Χρονόμετρα ως επίσης και τα Πρωταθλήματα Ορεινής Ποδηλασίας (MTB). Στα 22 χρόνια η Ποδηλατική ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε το Πρωτάθλημα Κύπρου πέραν των 35 φορών. Οι αθλητές μας πέραν της ιδιότητας τους ως αθλητές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εκπροσώπησαν και συνεχίζουν να εκπροσωπούν την Εθνική στους αγώνες του εξωτερικού.

Ποιες είναι πιστεύετε οι καλύτερες στιγμές της Ομάδας μέχρι σήμερα;

Δείτε Επίσης  ΠΑΦΟΣ FC : Aνάξια των υψηλών προσδοκιών φάνηκε ψες ...

Όταν αθλητές και αθλήτριες της ομάδας μας εκπροσωπούν την Εθνική Κύπρου σε αγώνες στο εξωτερικό.

Ποιο μήνυμα θα δίνατε σε ένα παιδί αλλά και τους γονείς του εάν επιθυμεί να ασχοληθεί με το άθλημα της ποδηλασίας;

Η ποδηλασία είναι ένα άθλημα πολύ ξεχωριστό, αφού η συνεχόμενη αλλαγή πεδίου καθώς κινείτε ο αθλητής, είναι κάτι που σε κάνει να έχεις αναμνήσεις μετά από κάθε προπόνηση, σε αντίθεση με ένα άθλημα που διεξάγετε σε ένα γήπεδο. Εκτός από αυτό το παιδί θα αναπτύξει τόσο κινητικές δεξιότητες όσο και ένα ισχυρό καρδιοαναπνευστικό σύστημα. Τέλος στις προπονήσεις θα του γίνετε και εξάσκηση στην κυκλοφοριακή αγωγή, κάτι πολύ σημαντικό αφού θα δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή γνώση για το πως να διακινείτε στους δρόμους.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να βελτιωθεί γενικότερα στο χώρο της Ποδηλασίας στη Κύπρο;

Ο σεβασμός των οδηγών προς τον ποδηλάτη.