Ο Ρόι Στάνλεϊ Έμερσον γεννήθηκε το 1936 στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, ξεκίνησε από μικρός το τένις και έγινε ερασιτέχνης το 1953, σε ηλικία 17 ετών.


Υπήρξε νούμερο 1 αρκετές φορές στη δεκαετία του ’60, ενώ κατέκτησε 12 τίτλους Grand Slam στο απλό και ακόμα 16 στο διπλό! Είναι ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία που έχει πετύχει να κερδίσει και τα τέσσερα Grand Slam, τόσο στο απλό, όσο και στο διπλό, ενώ σε ό,τι αφορά το απλό,συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μόλις οκτώ παίκτες που έχουν στη συλλογή τους και τα τέσσερα majors. Μοιράζεται με τους Τζόκοβιτς και Φέντερερ το απόλυτο ρεκόρ κατακτήσεων στο Αυστραλιανό Όπεν με έξι τίτλους, πέντε εκ των οποίων ήταν συνεχόμενοι (1963-1967).

Ο “Έμο“, όπως τον φώναζαν χαϊδευτικά, ήταν γνωστός για την εξαντλητική προπόνηση στην οποία υπέβαλλε τον εαυτό του, κάτι που τον διατηρούσε πάντοτε σε εκπληκτική φυσική κατάσταση. Στο αγωνιστικό του στιλ κυριαρχούσε το “σερβίς-βολέ”, όμως μπορούσε να προσαρμοστεί και σε
άλλους τρόπους παιξίματος, κυρίως στις πιο αργές επιφάνειες, κάτι που τον βοήθησε να πάρει νίκες σε όλα τα μεγάλα, σημαντικά τουρνουά. Τα 12 Grand Slam που κατέκτησε, ήταν το απόλυτο ρεκόρ στους άντρες, μέχρι το 2000, όταν τον ξεπέρασε ο Πιτ Σάμπρας. Από το 1963 μέχρι και το 1967, έφτασε σε
δέκα τελικούς Grand Slam και τους κέρδισε όλους, κάτι που αποτελεί ρεκόρ μέχρι σήμερα. Επίσης κατέκτησε οκτώ φορές το Davis Cup, αριθμός που και αυτός αποτελεί απόλυτο ρεκόρ στο ανδρικό τένις.

Δείτε Επίσης  Απόλλωνας : Δεν υπάρχει θέμα Τζάλμα Σίλβα