Ο σέντερ μπακ της “Χρυσής Εποχής” του ΑΠΟΕΛ, Πετράκης Χατζηθωμάς ανοίγει τα χαρτιά του στον filathlo365.com.cy.

Μιλήστε μας λίγο για το ξεκίνημα σας στο ΑΠΟΕΛ. Πώς προέκυψε;

Το  1970 μαθητής τότε της τρίτης τάξης γυμνασίου με καθηγητή γυμναστικής τον κον. Ανδρέα Στυλιανού, με τον οποίο αργότερα ήμασταν και συμπαίκτες, κατά την διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής παίζαμε και ποδόσφαιρο μας παρακολουθούσε και ο κος Ανδρέας Λαζαρίδης ο οποίος ήταν καθηγητής μου στα αγγλικά είπε στον κον. Στυλιανού τον Πετράκη σίγουρα να τον πάρουμε στον ΑΠΟΕΛ να δοκιμαστεί.

Ξεκίνησα να προπονούμαι στην δεύτερη ομάδα του ΑΠΟΕΛ , και με το τέλος της σαιζον πήραμε το πρωτάθλημα και μετεπήδησα στην πρώτη ομάδα στα 16 μου χρόνια μαζί με τον Τάκη Αντωνίου και  Νίκο Κρητικό. Σημειώστε ότι προπονητής τότε της πρώτης ομάδας ήταν ο κος. Πάνος Μάρκοβιτς.

Η περίοδος που ήταν προπονητής ο Μάρκοβιτς θεωρείται η “Χρυσή Εποχή” του ΑΠΟΕΛ… 

Ναι σίγουρα θεωρείται η ‘’Χρυσή Εποχή’’ του ΑΠΟΕΛ αφού το ΑΠΟΕΛ τότε αφού πήρε το πρωτάθλημα πήγε στην Α Εθνική στην Ελλάδα, έτσι ήταν ο θεσμός και αν θυμούμαι καλά ήταν και η πρώτη ομάδα που παρέμεινε για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Ξεκινήσατε σαν σέντερ φορ, καταλήξατε κεντρικός αμυντικός. Πώς προέκυψε αυτή η αλλαγή θέσης;

‘Οντως ξεκίνησα σαν σέντερ φόρ και μπορώ να πω με αρκετή επιτυχία. Τότε σέντερ μπάκ στον ΑΠΟΕΛ ήταν ο Ανδρέας Σταύρου ο οποίος πήρε μεταγραφή για την Δόξα Δράμας και έφυγε , και με φώναξε ο κος Μάρκοβιτς ο οποίος μου είπε θα πάρεις την θέση του Σταύρου  πιστεύω θα τα καταφέρεις διοτι διαθέτεις ποδοσφαιρικό μυαλό, και όντως δεν δυσκολεύτηκα.

Ποιούς από τους συμπαίκτες σας θεωρείτε τους “καλύτερους” της εποχής εκείνης και ποιούς τους πιο “δύσκολους” αντίπαλους;

Δείτε Επίσης  Διγενής Ακρίτας Μόρφου : Ανανέωση με Μάρκο

Ανδρεάς Στυλιανού, Νίκος Παντζιαράς , Τάκης Αντωνίου, Στεφανής θεωρώ τους καλύτερους μου συμπαίκτες μου και δύσκολο αντίπαλο τον Σωτήρη Καΐάφα.

Στο χώρο του ποδοσφαίρου δημιουργούνται φιλίες. Έχετε φίλους από το χώρο;

Βεβαίως και διατηρώ τέλειες φιλίες με τον Τάκη Αντωνίου Νίκο Παντζιαρά Παναγιώτη Μαραγκό.

Τί θα συμβουλεύατε ένα νεαρό που θέλει ν΄ασχοληθεί σήμερα με το ποδόσφαιρο;

Αυτό που θα συμβούλευα ένα νεαρό, είναι να είναι σίγουρος ότι θέλει να ακολουθήσει την ζωή του ποδοσφαιριστή η οποία είναι δύσκολη με πολλές στερήσεις , να κάνει καλή ζωή να έχει πειθαρχία και πολλή σκληρή δουλειά.