Το φίλαθλο πνεύμα του Παύλου Γιαννακόπουλου, αλλά ιδιαίτερα την λατρεία του προς τον Παναθηναϊκό, είναι έτοιμοι να την συνεχίσουν οι απόγονοι του!

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος με το ήθος και το φίλαθλο πνεύμα του, τίμησε και τον ελληνικό αθλητισμό. Ιστορικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κατάφερε να αλλάξει την ιστορία της ομάδας και να την μεταμορφώσει στον πιο επιτυχημένο σύλλογο της τελευταίας 25ετίας.

Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε από μικρό παιδί, όμως εντάχθηκε επισήμως στις τάξεις του Συλλόγου το 1971. Ήταν στα 42 του χρόνια, όταν επηρεασμένος από την επιτυχία του Wembley, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά της αγαπημένης του ομάδας. Το 1976 ανέλαβε πόστο γενικού αρχηγού και α’ αντιπροέδρου και κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονιάς διετέλεσε και γενικός γραμματέας.

Το 1987 και μέχρι το 1997 ανέλαβε τα ερασιτεχνικά τμήματα, ξεκινώντας παράλληλα το χτίσιμο του μπασκετικού Παναθηναϊκού μαζί με τα αδέρφια του, Θανάση και Κώστα. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, όλα τα χρόνια που βρέθηκε στην προεδρία του Παναθηναϊκού, έφερε στην ομάδα τους καλύτερους παίκτες της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου. Οι τίτλοι που κατέκτησε η ομάδα επί των ημερών του ήταν δεκάδες, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, δημιουργώντας μια αξιοζήλευτη τροπαιοθήκη, που δύσκολα διαθέτει άλλη ομάδα στην Ευρώπη και πιθανότατα στον πλανήτη.

Δείτε Επίσης  Αποκλειστικό-Επιστρέφει ο Γιάννακας στη Δόξα;