Ο Πρόεδρος του προσφυγικού σωματείου ήταν ξεκάθαρος σε σημερινές του δηλώσεις και το όραμα που έχει ο ίδιος και το Διοικητικό Συμβούλιο για την ομάδα της Κερύνειας : “Ένας σωστός προγραμματισμός απαιτεί νούσιμες κινήσεις, να μην ξεφεύγεις από εκεί που μπορεί να φτάσει το χέρι σου. Τα μεγάλα οικονομικά ανοίγματα δεν είναι επιλογή. Πολλές ομάδες που είχαν ξένους επενδυτές κατέληξαν μετά να μην έχουν σωματείο στο τέλος της ημέρας”. 

Η ομάδα έδειξε από τον α’ γύρο ότι ήταν ικανή γι’ αποτελέσματα. Δημιουργήθηκε ένα καλό σύνολο. Την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αναγνωρίσαμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας στον προγραμματισμό και φέραμε τέσσερις ποδοσφαιριστές, υπήρχε πρόβλημα στη θέση του επιθετικού και ήταν κάτι το οποίο λύσαμε. Η ομάδα βρήκε τα πόδια της, βοήθησε και ο νέος προπονητής ο οποίος κάνει πολύ καλή δουλειά και το πιο σημαντικό είναι ότι βλέπει την επόμενη μέρα της ΠΑΕΕΚ. Δίνει ευκαιρίες και σε νέους ποδοσφαιριστές από την β’ ομάδα της ΠΑΕΕΚ”. 

“Αρχικός στόχος ήταν ν’ αποφύγουμε τις περιπέτειες και να χτίσουμε κάτι για του χρόνου. Θεωρώ ότι χτίζεται αυτό με νέους ποδοσφαιριστές και με μέσο όρο ηλικίας 23 χρονών. Η ομάδα αποτελείται σχεδόν από Κύπριους και Ελλαδίτες ποδοσφαιριστές. Έχουμε μόνον έναν ξένο, έναν Πορτογάλο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο το οποίο τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει ξανά στην Β’ κατηγορία. Και μέχρι εκεί που μας παίρνει ο προϋπολογισμός μας, χωρίς μεγάλα ανοίγματα. Στόχος η δημιουργία ποδοσφαιριστών, να χτίσουμε από τις ακαδημίες μας για να μπορέσει η ΠΑΕΕΚ να γίνει βιώσιμη και οικονομικά ανεξάρτητη, χωρίς να χρειάζονται οι ξένοι επενδυτές και τα πολλά χρήματα που έχουν πέσει στην β’ κατηγορία τα τελευταία χρόνια”.

“Στην ομάδα μας υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι για την α’ κατηγορία, δεν θα τους ονομάσω. Υπάρχουν τρεις τέσσερις ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν α’ κατηγορία, μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό, μπορούν με την ΠΑΕΕΚ να διεκδικήσουν τα επόμενα χρόνια την άνοδο στην α’ κατηγορία.  Τις επόμενες βδομάδες αφού εξασφαλίσουμε την παραμονή μας, θα ξεκινήσουμε τις ανανεώσεις ποδοσφαιριστών. Ήδη ψάχνουμε αυτό που θα χρειαστεί η ομάδα τον επόμενο χρόνο”.

“Είμαι πολύ αισιόδοξος, για το μέλλον την ΠΑΕΕΚ. Η άνοδος μιας ομάδας στην α’ κατηγορία, δεν σημαίνει ότι θα είναι και η σωτηρία της. Είδαμε ομάδες που βγήκαν κατηγορία και μετά έκλεισαν. Ένας σωστός προγραμματισμός απαιτεί νούσιμες κινήσεις, να μην ξεφεύγεις από εκεί που μπορεί να φτάσει το χέρι σου. Τα μεγάλα οικονομικά ανοίγματα δεν είναι επιλογή. Πολλές ομάδες που είχαν ξένους επενδυτές κατέληξαν μετά να μην έχουν σωματείο στο τέλος της ημέρας”. 

Δείτε Επίσης  Καρμιώτισσα : "Ο λόγος που άλλαξε ο ΒΑΡίστας; "