Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για την επιτυχία του Γιάνικ Σίνερ στο Australian Open και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει κάποιος από το τένις.

Η Ιταλία εξακολουθεί να ζει και να κινείται στην επιτυχία του Γιάνικ Σίνερ να κατακτήσει το Australian Open.

Mια ημέρα μετά τον θρίαμβο του 22χρονου τενίστα στη Μελβούρνη, ο Γιάνικ Σίνερ συνεχίζει να είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στην Ιταλία, με το επίτευγμά του μάλιστα να σχολιάζει και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποδέχτηκε τη Δευτέρα (29/1) αντιπροσωπεία ενός ιστορικού συλλόγου τένις και άδραξε την ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις με αφορμή τον Σίνερ, στεκόμενος στα μαθήματα ζωής που έδωσε το συγκεκριμένο σπορ στον κόσμο.

«Ακόμα και από το τένις, μπορεί κάποιος να πάρει μαθήματα για τη ζωή. Είχαμε την εντύπωση πως η κόντρα μεταξύ αθλητών είχε να κάνει κυρίως με την επιθυμία να επιβληθεί κάποιος απέναντι σε έναν αντίπαλο, όμως στην πραγματικότητα, από τότε που εφευρέθηκε το άθλημα από τους Άγγλους, είναι μία έκφραση εξωτερίκευσης συναισθημάτων από τους ιδρυτές.

Από το εσωτερικό κάποιου μπορεί να προκύψει κάτι καλό, όπως είναι ένας διάλογος μεταξύ ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα. Έχει να κάνει με το να βλέπεις ένα άθλημα όχι ως μάχη αλλά ως ευκαιρία διαλόγου.

Υπάρχει ένας διάλογος, που στην περίπτωση του τένις, συχνά γίνεται καλλιτεχνικός», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον Ποντίφικα, αυτή είναι μια διδασκαλία για την οποία μπορεί κανείς να προβληματιστεί ευρύτερα, κοιτάζοντας μέσα του: «Στον αγωνιστικό χώρο, όπως και σε αυτόν της ύπαρξης, άλλοτε νιώθουμε μόνοι, άλλοτε υποστηριζόμενοι από εκείνους που παίζουν μαζί μας αυτό το παιχνίδι της ζωής. Αλλά, ακόμα και όταν παίζουμε «μόνοι μας», αισθανόμαστε πάντα την παρουσία του Κυρίου που μας διδάσκει τι σημαίνει σεβασμός, κατανόηση και ανάγκη για συνεχή επικοινωνία με τους άλλους».

Δείτε Επίσης  Ξέσπασε ο Ντούμπα Μασσάνκα