Ενόψει και της παρουσίας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»,  ο Παύλος Κοντίδης, ο οποίος για ένα δεκαπενθήμερο, από τις 15 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, βρέθηκε στη Μασσαλία συμμετέχοντας σε Coach Regatta. Ήταν το πρώτο καμπ μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Χάγης τον περασμένο Αύγουστο, οπότε και είχε εξασφαλίσει την Ολυμπιακή κάρτα.

Σε δηλώσεις του είπε «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με αυτές τις 15 ημέρες. Μπήκαμε σε πολύ καλούς ρυθμούς ενόψει της νέας σεζόν. Ήταν αρκετά παραγωγικό το διάστημα. Γενικά είχε πάρα πολλούς άνεμους και κάναμε πολύ καλή προπόνηση» αναφέρει ο Λεμεσιανός ιστιοπλόος, o οποίος θα αποτελέσει


Πρεσβευτή για τη διοργάνωση του EURO U17 2024, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του 34ου Συνεδρίου ΕΑΚ-ΠΣΑΤ. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 20 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουνίου και η Κύπρος είναι εκ των διοργανωτών.

«Κουράστηκε το σώμα, αλλά δουλέψαμε αρκετά το τεχνικό κομμάτι και το κομμάτι της στρατηγικής, παρόλο το ότι θα συμπεριφέρεται λίγο διαφορετικά ο αέρας στους Ολυμπιακούς λόγω της θερμοκρασίας που θα είναι πολύ πιο ψηλή, θα υπάρχει το θερμικό φαινόμενο που επηρεάζει» συμπλήρωσε ο πρωταθλητής μας.

Πρόσθεσε επίσης ότι λόγω της μορφολογίας της παραλίας στη γαλλική πόλη είναι εύκολο να βγάλεις συμπεράσματα για τη συμπεριφορά του ανέμου. Με την παρουσία του αυτές τις 15 ημέρες στην Γαλλία ο Πρωταθλητής Ευρώπης το 2018 και το 2022 συμπλήρωσε πέραν των 100 ημερών σε Ολυμπιακά νερά. «Παρόλο που ο Ολυμπιακός κύκλος είναι τριετής και δυσκολεύει το έργο να μάθουμε τον στίβο, ήδη είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι με τις καιρικές συνθήκες εδώ».

Ο 33χρονος ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού είχε βρεθεί στη Γαλλία για δύο μήνες το καλοκαίρι του 2022, συμμετέχοντας σε τρία διαφορετικά καμπ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Φέτος – πριν από την πρόσφατη παρουσία του εκεί – είχε συμμετάσχει σε καμπ τον περασμένο Ιούνιο στη Μασσαλία, ενώ τον Ιούλιο έλαβε μέρος στο Test Event των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», κατακτώντας το Χάλκινο μετάλλιο. «Η επόμενη φορά που θα έρθουμε εδώ είναι μέσα Μαΐου. Τότε θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της χρονιάς του 2024 και έτσι θα περάσουμε πάλι αρκετές μέρες πριν από τους Ολυμπιακούς για να είμαστε όσον το δυνατό πιο έτοιμοι και εξοικειωμένοι με αυτά που θα έχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες» επισημαίνει ο Κύπριος Αργυρός Ολυμπιονίκης του «Λονδίνο 2012»

Θα παρακολουθήσει επίσης τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο δύο καμπ στην Λανζαρότε, όπου θα πάει για πρώτη φορά. Τη συγκεκριμένη τοποθεσία είχε επισκεφθεί ο προπονητής του και αποκόμισε θετικές εντυπώσεις από τις εγκαταστάσεις, τη θερμοκρασία και τους ανέμους, ενώ υπάρχουν και ωραίοι δρόμοι για ποδηλασία.

Δείτε Επίσης  Μαρίνος Σατσιάς : Ο Ηλία πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα